Nosaukums: Age of Empires II: The Age of Kings 

Žanrs: Stratēģija 

Izdevējs: Microsoft 

Spēlētāju skaits: 1 līdz 13 

Platformas: Microsoft WindowsMac OSPlayStation 2 

Gads: 1999 

Vecuma ierobežojums: 12 

 

Prasības (minimālās) 

Procesora klase: Pentium 

Procesora frekvence: 116 MHz 

Cietā diska ietilpība: 200 MB 

Operatīvā atmiņa: 32 MB 

Video karte: 2 MB 

Operētājsistēmas: Windows 95/98/Me/XP/NT 4.0 ar piekto Service pack. 

 

Gameplay 

Spēles noris dažādos laikmetos. Viss sākas no tumsas laikmeta, kad tavi karavīri ir pavisam vāji un tava infrastruktūras attīstība ir niecīga, taču lai uzvarētu pretinieku, tev ir nepieciešams prast ātri attīstīt savu pilsētu un karaspēku. Lai efektīvi attīstītos, tev ir nepieciešami pēc iespējas vairāk resursi- ēdiens, koks, zelts un marmors. Ēdienu galvenokārt tev vajadzēs lai būvētu karaspēku, taču nepieciešams arī lielos apmēros, lai attīstītu ēkas un karavīru prasmes. Ēdienu var iegūt medījot, audzējot pārtiku vai zvejojot, kas ir visefektīvākais veids kartēs, kur ir daudz atklātu ūdeņu. Koksni vari iegūt cērtot mežus, zeltu tev ir jāmeklē pa karti un līdz ko atradīsi rūdu, kal un nes uz bāzi, jo zelts lieti noder tirdzniecībā. Marmoru, gluži kā zeltu, var iegūt kartē ierobežotos daudzumos un to iegūst kaļot. Laikmetiem ejot, tev atklājas jauni karavīru veidi, jaunas ēkas un jaunas prasmes, kas tev ļauj kļūt pārākam pār saviem pretiniekiem. 

 

Civilizācijas

Civilizācijas 

 

Vienspēlētājs kartes

Spēlē ir pieejamas salīdzinoši daudz kartes, kuras katra ir jāspēlē ar citādāku taktiku. Pirms spēles sākšanas tiek piedāvā izvēlēties pretinieku skaitu, civilizāciju, sarežģītības līmeni un citām privilēģijām. Pirms spēles var arī izveidot komandas un cīnīties kopā ar sabiedrotajiem. 

 

Vienspēlētāja misijas

Mums tiek piedāvāts izspēlēt dažādas ainas no vēstures, jo šī spēle ir saistīta ar reāllaika faktiem par vēsturi un kariem. Spēles gaitā varam paspēlēt ar jebkuru no civilizācijām un uzzināt salīdzinoši daudz faktus. Stāsts ir par Romas impērijas laikiem. 

 

Redaktors

Pašā spēlē ir tāda iespēja kā veidot savas kartes, kuras pēc tam paši varam izspēlēt un izmēģināt. Pats diez ko neaizrāvos ar rediģēšanu, taču dažas kartes uztaisīt izdevās un tas ļauj mums veidot tādu kartes izkārtojumu, reljefu, tipu utt., kādu vien vēlamies. 

 

Mana pieredze spēlē 

Spēle, diemžēl, nesaistās ar manu bērnību, jo sāku spēlēt pavisam nesen un visas misijas nemaz neesmu paguvis iziet, kā arī piedāvātās mapes vēl visas neesmu izspēlējis. Spēli izdomāju paspēlēt, jo sagribējās kaut ko no stratēģijas un šī ir vienkārši klasika. Lasot atsauces internetā, lielākā daļa cilvēku saka, ka šī ir viennozīmīgi labākā daļa no Age of Empires spēlēm. 

 

Spēles dizains un skaņu efekti 

Grafika un skaņu efekti spēlē ir pietiekami, lai izbaudītu spēli. Tā, protams, nav piebāzta ar visādām "fīčām" un specefektiem, kā to redzam jaunākajās spēlēs, taču tā laika spēlei tas ir pilnībā atbilstoši. 

 

Vērtējums 

Spēles vērtējums lielākoties ir ap 9,1. Un mans ir 8,5.

 

Spēles kodi 

Visus spēles kodus atradīsiet šeit- https://exs.lv/read/age-of-empires-2-the-age-of-kings-2

 

Dažas bildes 

Gameplay

Gameplay

Gameplay

Traileris:

 

 

Paldies, ka lasījāt. (Pooh)

Laboja , labots 1x