Amatory – alternatīvā metāla un metalcore grupa, kura tika dibināta 2001. gadā Krievijas pilsētā - Sanktpēterburgā. Dziesmas izpilda krievu un angļu valodās. 2005. gadā ieguva statusu no „Rock Alternative Music Prize” kā gada grupa, bet dziesmas videoklips „Черно-белые дни” gada videoklipa statusu. 2009. gadā grupa dabūja prēmiju „Interneta izvēle” pēc НАШЕго radio stacijas aptaujas rezultātiem.

 

Biogrāfija

 

Viss sākās 1998. gadā, kad divi draugi, Deniss [DENVER] Životovskijs un Danīls [STEWART] Svetlovs, nolēma organizēt grupu. Deniss spēlēja uz parastas akustiskās ģitāras, bet Danīls uz bungām. Īsu laika brīdi grupā bija arī ģitārists Kirills, bet drīz viņš grupu atstāja. Pēc pāris mēnešiem Denisam parādījās elektroģitāra. Tajā pašā gadā grupai piebiedrojās vokālists, ģitārists Evģēnijs PJ Potehins, bet Deniss iegādājas bassģitāru. Grupa uzstājās pāris koncerotos un vienā no koncertiem par grupu uzzina Aleksandrs [ALEX] Pavlovs (vēlāk kļūstot par grupas direktoru). Ar paziņu palīdzību grupa iepazinās ar Sergeju [GANG] Osečkinu. Līdz šim grupa oficiali visos sarakstos bija ar nosaukumu „ВИА Amathery”. Drīzumā nosaukumu nomainīja uz Amatory (bez iekavām). Kad Danīls aizbrauca brīvlaika laikā uz Vāciju pie mātes, grupai piebiedrojās [GANG]. Kad Amatory kopā ar grupu Spermadonars sāka ierakstīt kopīgas dziesmas, PJ aiziet dienēt armijā un pie mikrofona stājas [DENVER].

2001. gadā grupa ieraksta EP albumu, kas sastav no sešām dziesmām, tai skaitā coverdziesma (segdziesma)„Я сошла с ума” no popgrupas Taty.

 

Вечно прячется судьба (2003)

2002. gadā grupā spēlēt sāk [ALEX], bijušais grupas direktors.2003. gadā Amatory piebiedrojas MC Alekseijs Lexus Ovčinikovs. Savu pirmo pilnvērtīgo albumu grupa ierakstīja, nesen atvertājā, klubā Red Club.

2003. gada 14. novembrī izgāja albums Вечно прячется судьба, tā preznetācija notika 2003. gada 12. decembrī Sanktpēterburgā un 21.decembrī Maskavā.

 

  

Неизбежность (2004)

2004. gada sākumā grupu pamet Aleksandrs Ovčinikovs. Viņa vietā tika aicināts Igors [IGOR] Kapranovs, ģitārists no grupas Stigmata. Drīz tika izlaista dziesma „Две жизни” un pats albums Неизбежность, kurš tika ierakstīts kopā ar dāņu produsoru Džeikobu Hansenu. Albumu ierakstīja studijās ДДТ un Контакт. Oficialais izlaišanas datums skaitās 2004. gada 6. novembris.

Dziesma „Чёрно-белые дни” uzreiz kļuva par grupas hītu un 2004. gada beigās dziesmai tika uzņemts videoklips. Albuma prezentācija norisinājās 2004. gada 12. novembrī Sanktpēterburgā un 18. novembrī Maskavā.

 

Книга мёртвых 2005. – 2007.

2005. gadā Amatory kopā ar grupām Психея un Jane Air izdod DVD ar nosaukumu „Stars Fucktory 666”. Kā arī grupa prezentē savu pirmo DVD „[P]OST [S]CRIPTUM”, ar dziesmu „Чёрно-белые дни”, kas tika veltīa traģiski bojāgājušam ģitāristam Daimondam Darrell no Pantera un Damageplan.

2006. gadā tika izlaists disks ar segdziesmām uz The Black Eyed Peas, Motörhead, Deep Purple, Catharsis un Jane Air un kompozīcija „Rock Baby”. Tika izlaists videoklips uz dziesmu „Преступление против времени”. 2006. gada 13. oktobrī veikalu plauktos parādījās albums Книга мёртвых.

Grupa devās tūrē ROCK 5 TOUR un vēlāk ortajā tūrē Live eviL Tour, bet bez Segeja, kurš nespēja piedalīties, jo bija slims. Aleksandrs un Danīls piedalās Maskavas mūzikālā projektā Stardown un izlaiž albumu Insi Deus. Igors piedalās projektā Choo-Joy un izlaiž albumu Choo-Joy.

Grupa izlaiž savu jauno dziesmu „Преступление против времени”, kuras ierakstīšanas un videoklipa uzņemšanas laikā ģitāristam [GANG] ļoti sāp sāns, bet viņš pārciešot sāpes pabeidz darbu. Drīzumā tika uzņemts videoklipa arī uz dziesmu „Слишком поздно”.

2007. gada 15. martā pēc ilgām mocībām mirst ģitārists Sergejs [GANG] Osečkins. Viņam bija aknu vēzis.

Tika izlaists DVD ar nosaukumu Home Video Evol.1. Amatory dodas tūrē Saint Seventh Tour ar Dmitriju – ģitāristu no Horizon 8.

 

VII 2008. - 2009.

Dmitrijs [JAY] Rubanovskis ieņēma [GANG] vietu grupā. Kopā ar Dmitriju grupa ieraksta divus albumus. Pirmo, studijā Marinsound, kuru izlaida 2008. gadā 18. decembrī ar nosaukumu VII. Pēc albuma izlaišanas grupa dodas tūrēs Sold Out un Sick and Loud.

2009. gadā dziesmai „Дыши Со Мной” tika uzņemts videoklips un tā ieņēm pirmās pozīcijas vairāku rādiostaciju topos. 13. jūnijā [Amatory] piedalās kopā ar Jane Air, Stigmata un Tracktor Bowling koncertā Stars Fucktory vol.6.

 

Инстинкт обреченных 2010.- 2012.

2010. gadā tūrē Sick and Loud grupa izlaiž dziesmu „Багровый рассвет”. Tā paša gada vasarā [Amatory] pamet vokālists Igors Kapranovs, viņa vieta tika pieaicināts Vjačislavs [SLAVA] Sokolovs. Nospēlējot vasaras koncertus grupa iesēžas studijā, lai ierakstītu jaunu albumu. 2010. gada 26. oktobrī tika izlaists jauns albums Инстинкт обреченных.

2011. gada junijā [Amatory] tika aicināti uzstāties Maskavā kopā ar Slipknot. Pēc šīs uzstāšanās grupa pieņem dalību festivālā„Нашествие”. Septembrī izgāja dziesma „Осколки 2.011”, kura tika pasniegta kā divu vokālistu, [SLAVA] un [IGOR], kopējo darbu.

2012. gadā par jaunu grupas ģitāristu kļuva Iļja [K] Kuhins. Un uz doto brīdi grupa izlēma paņemt atvaļinājumu nospēlējot pēdējos koncertus.

Raksturīgas dziesmas 

 

 

 

 

 

 

 

Laboja Whisper, labots 1x