STIGMATA

Stigmata ir 2002. gadā Sanktpēterburgā dibināta Krievijas rokgrupa. Līdz šim brīdim grupa ir izlaidusi 4 studijas albumus un 2 koncertu ierakstu DVD. Grupa pieturas metalcore un alternatīvā roka stilam. Dziesmas izpilda krievu un angļu valodās.

Biogrāfija

Grupa sāka veidoties Sanktpēterburgā 2002. gada sākumā, kad Deniss Kičenko un Tarass Umanskijs rīko muzicētāju grupiņu bez nosaukuma. Neilgi pēc tam Deniss izdomā grupai nosaukumu – Stigmata. Viņš nezin šī vārda nozīmi, taču viņaprāt tas labi skan, un ir atmiņā paliekošs.

Jau 2003. gadā grupa pirmo reizi uzstājas. Pirmā uzstāšanās noiek „Poligon” klubā. Šajā klubā savu karjeru uzsāka daudzas Sanktpēterburgas grupas. Drīzumā grupu pamet vokālists un ģitārists, kurš vēlāk kļūst par grupas Amatory vokālistu.

  Конвейер снов

2004. gadā studija „Kapkan Records” piedāvā Stigmata izlaist savu pirmo albumu. Jau  rudenī veikalu plauktos nonāk diski ar nosaukumu „Конвейер снов1. 6 mēnešus pēc pirmā albuma izlaišanas Stigmata sniedz 15 koncertus dažādās pilsētās, vienā no ISTHMUS festivāliem tā uzstājās kopā ar grupu NAIV.

Turpinot kopā spēlēt, grupa pietiekami ātri savāc materiālu jaunam albumam. 2005. gadā 1. septembri iznāk jauns albums „Больше чем любовь2, kurš kļūst par nākamo soli grupas attīstībā.

2006. gadā Stigmata izlaiž DVD ar nosaukumu „Pieces Of Life” ar 7 dziesmu koncertversijam, kā arī intervijas ar visiem grupas biedriem un dažādus kadrus no aizskatuves. Drīzumā grupā muzikālās gaumes atšķirības dēļ mainās bundzinieks. Grupai piebiedrojās arī Andrejs Anismovs, kurš ļoti spēcīgi ietekmē grupas turpmāko skanējumu. Andrejs ķeras pie jaunu dziesmu sacerēšanas.

2006. gadā decembrī Stigmata ieraksta dziesmu „Лёд3, kura arī kļūs par skanējuma maiņas pamatu. Dziesma ieņem pirmo vietu Krievijas metālmūzikas tirgū. Drīzumā šai dziesmai tiek uzņemts videoklips un dziesma uzvar ikgadējā konkursā „St. Petersburg Alternative Music Awards 2007” nominācija „Gada dziesma”.

 Stigmata

2007. gadā grupa tiek ielūgta uzstāties ar tadām zvaigznēm, kā Killswitch Engage un Caliban. Vasarā Stigmata dala skatuvi kopā ar Алиса, Pleymo, Natalie Imbruglia. Kā arī izlaiž jaunu dziesmu „Сентябрь4, šīs dziesmas videoklips kļūst par pašu pieprasītāko Krievijas muzikāla kanālā. Jaunam albuma tiek sarakstītas 20 dziesmas, no kurām pēcāk atlasītas tiek 11.

Rudenī kārtējo reizi mainās grupas bundzinieks, un iznāk jauns albums, kurš tā arī saucās, "Stigmata". Jaunais albums nostiprina grupas rokzvaigžņu statusu, saņemot ļoti daudz pozitīvu atsauksmju un rekordlielu lejupielādu skaitu Internetā. Sava albuma atbalstīšanai Stigmata dodas tūrē „На крыльях ветров5 pa Krievijas, Batlkrievijas, Ukrainas, Latvijas un Igaunijas pilsētām.

 2009. gada „Мой путь”

2009. gadā oficiālā mājas lapā jau var iegādāties atsevišķu dziesmu – „Взлёт и Падение6, taču vēl līdz šai dienai dziesmai nav iekļauta nevienā no albumiem. Ierakstot klipu Stigmata sastapās ar grūtībām. Krievijā ir pietiekami daudz viltus firmu, kuras veidotas naudas izkrāpšanai. Ar vienu no tādām Stigmata noslēdza līgumu, taču vēlāk problēmu izdevās atrisināt.

Vasarā grupā grupas ģitāristu nomainīja ģitārists no grupas horizon 8.

13. septembrī notiek jaunā albuma prezentācija. Paši grupas dalībnieki laiku pa laikam ievieto Internetā atsevišķas dziesmas, taču pilns albums iznāk tikai 2010. gada 1. februārī. Šo albumu gan var iegādāties tikai Stigmata koncertos.

Vēlāk grupa rīko koverversiju konkursus, apbalvojot labākos. 2010. gadu grupa aktīvi koncertē, uzstājoties kopā pat ar Bullet For My Valentine. Vienā no koncertiem grupa uzņem videoklipu jaunai dziesmai „Весна7

Raksturīgas dziesmas


  1. Sapņu konveijers
  2. Vairak nekā mīlestība
  3. Ledus
  4. Septembris
  5. Uz vēju spārniem
  6. Lidojums un kritiens
  7. Pavasaris

Laboja , labots 2x