Režisors: Mels Gibsons 

Lomās: Gerardo TaracenaRaoul Trujillo un Dalia Hernández

 

Sižets īsumā: Ir 16. gadsimta sākums Centrālamerikā, kad no Eiropiešu skatījuma šīs zemes vēl nav atklātas. Maiju civilizācija valda pār šīm zemēm, džungļiem un dabu. Filmas skatu punkts ir no kādas neatkarīgas cilts jauna vīrieša, kurš, gluži kā visi pārējie, ik dienas dodas medībās. Taču šī medību reize bija savādāka. Viņš redzēja slimību- bailes. Tās bija bailes, ko pārnēsāja citas cilts pārstāvji, kuri zaudējuši savas mājas, tuviniekus un iedzīvi. Viņi meklē jaunu sākumu. Pārējie tam nepievērš uzmanību, jo bailes ir sērga, no kuras jāvairās un to jānīst. Pavisam drīz ciema rutīna tiek izjaukta, jo viņi piedzīvo uzbrukumu no Maiju upurēšanas priesteru padotajiem un karavīriem. Nu sākas nežēlīga un asiņaina cīņa par izdzīvošanu un nenonākšanu tempļa virsotnē, no kurienes atgriezties praktiski nav iespējams.  


Filmas raksturojums: Filma ir apveltīta ar lielisku sižetu, kas parāda tā laika realitāti no vēsturiskā aspekta. Ir grūti aptvert, ka kas tāds ir uz šīs zemes noticis. Filmas personāās neapšaubāmi liek just līdzi un cerēt uz drīzāku izglābšanos. Ļaunie tēli atstāj naida un sava veida pretīguma iespaidu, kas ļauj vairāk izbaudīt momentus, kuri ataino īstu cīņu uz dzīvību un nāvi. Filmā slēpjas arī daudzas atziņas par dzīves vērtībām, uzticību un ģimeniskumu.  


Manas domas: Šo filmu biju redzējis jau sen, taču vēl nesen radās doma to noskatīties atkārtoti un atsaukt atmiņā. Tā ir mazliet vardarbīga un spriedzi izraisoša, tāpēc neiesaku skatīties filmu cilvēkiem ar vājiem nerviem. Filmā man ļoti piesaista dabas elementi un vēsture, kas atainota un saskatāma ik katrā sīkumā. 

 

apocalypto4lg.jpg apocalypto_princess_by_fishheye-d41ohfb.jpg Apocalypto.jpg

apocalypto-503ba3c62897d.jpg


Traileris: 

Laboja , labots 3x