BHG

Bloodhound Gang pašos aizsākumos bija repa un alternatīvā roka grupa, tomēr gadu laikā tās mūzikas žanri dažādojās un arvien vairāk pievērsās gandrīz visiem roka veidiem. Teju ikvienā grupas dziesmā saskatāms lielisks humors un seksuāli efekti, kas tiek pasniegti interesantos dziesmu vārdos un videoklipos.  

 

Par Bloodhound Gang vēsturi

 

Grupas aizsākumi meklējami zem nosaukuma "Bang Chamber 8". Tā bija maza alternatīvā roka grupa, kuru dibināja Bloodhound Gang grupas dalībnieki Džimijs Pops un Daddy Long Legs, kuri abi tolaik studēja vienā skolā. Pirms savu grupu pārdēvēja par Bloodhound Gang, viņi paguva realizēt ko nesaistītu ar mūziku- TV programmu, kur ir stāsts par trīs jauniešiem, kuri atrisina noziegumus ar savām plašajām zināšanām zinātnē.

Tā kā diez ko daudz vietas muzicēšanai viņiem nebija, viņi izveidoja koncertu viena grupas dalībnieka mājā. Līdz ar minimālas popularitātes iegūšanu, viņi varēja izveidot savu pirmo kaseti ar nosaukumu "Just Another Demo". Pēc tās parādīšanās grupas solists Džimijs tika aicināts uz dažādiem pasākumiem un klubiem, kas deva iespēju 1994. gadā īstenot nu jau otro kaseti, kas skaitījās viņu pirmais albums "Use Your Fingers". Albums atvēra lielās mūzikas un slavas durvis. Jau tā paša gada vasarā Džimijam tika piešķirta kāda loma filmā "The Chick That Was Naked". Grupa arī izveidoja speciālu dziesmu, kura tika izmantota filmā. Rudenī grupa īstenoja savu pirmo EP (minialbumu) ar nosaukumu "Dingleberry Haze". 

 

Use Your Fingers

Nākamajā gadā "Use Your Fingers" tika pilnveidots un ierakstīts "Cheese Factory Records" studijā. Albumā ir 20 dziesmas ar kopumā 40:55 garumu.  Panākumi bija redzami un grupa sāka savas tūres pa ASV.  Taču pēc dažām nesaskaņām ar 

Bloodhound_Gang-Use_Your_Fingers_.jpg

ierakstu studijām, grupu pameta Daddy Long Legs un M. S. G. Viņi izveidoja savu grupu ar nosaukumu "Wolfpac". Viņu vietā nāca basa spēlētājs Evil Jared Hasselhoff, bundzinieks Spanky G un Tard-E-Tard. Taču kad beidzās līgums ar studiju "Columbia Records", atkal daži no grupas biedriem pavisam pameta mūzikas industriju.


One Fierce Beer Coaster

1996. gada martā grupa īstenoja savu otro vērā ņemamo studijas albumu “One Fierce Beer Coaster”. Pirms tā gan bija daži atsevišķi singli, taču albums izveidojās tikai martā. Albums iesākumā tika ierakstīts tajā pašā “Cheese Factory Records”, kuru tagad dēvē par “Republic Records”, taču jau pēc diviem mēnešiem albumu pārrakstīja “Geffen Records” un jau teju uzreiz panākumi bija redzami. Albumā 

Bloodhound_Gang_CD_-_One_Fierce_Beer_Coaster.jpgkopumā ir 12 dziesmas ar 46:15 kopgarumu. Top dziesma bija “Fire Water Burn”, pēc kuras panākumiem grupa atļāvās uzsākt tūres pa ASV un Eiropu. Dziesmu “Fire Water Burn” sāka sūtīt uz radio stacijām pa visu ASV. Klausītājus ieinteresēja līdz šim maz dzirdētā grupa un pavisam jaunā alternatīvā roka dziesma. Viņi zvanīja uz radio un jautāja par viņiem daudz dažādus jautājumus. Viens no viņiem bija kāda vakara šova direktors, kuram dziesma bija tā iepatikusies, ka viņš to iekļāva šova muzikālajos efektos. Par dziesmu uzzināja arī KROQ-FM radio stacija Los andželosā un tad nu aizsākās tā saucamais sniega pikas efekts. Proti, sniega bumbu veļot pret sniegu, tā paliek ar vien lielāka un tai līp klāt apkārtējās sniega pārslas un kas tamlīdzīgs notika ar grupu un viņu sensacionālo dziesmu- informācija par viņiem izplatījās ļoti ātri un viņi pat nebija cerējuši iegūt slavu tik strauji. Viņus uzlūdza uz dažādiem šoviem, to skaitā HitQuarters organizētās sarunas, kur piedalījās Bloodhound gang un pati Madonna. Pēc vairāku gadu uzstāšanās šovos un muzicēšanas, viņi beidzot apjauta kā darbojas popularitātes un pieredzes iegūšana mūzikas industrijā. 

 

Hooray for Boobies

2000. gada 29. februārī  viņi nāca klajā ar savu trešo albumu ar nosaukumu “Hooray for Boobies”. Albumā skaitās, ka ir 47 dziesmas, lai gan patiesībā tikai 19. Tas tāpēc, ka pēc astoņpadsmitās līdz pat 47. dziesmas sākumam ir klusums un pēdējo no dziesmām sauc “Hidden Track”. Ieskaitot klusumu albumā, tā kopgarums ir viena stunda un 49 sekundes. Albums tika ierakstīts Kalifornijā, kur grupas biedri pastāvīgi

cd-cover.jpgdzīvoja un kādā Los Andželosas mājas studijā. Albumā iekļautas arī tādas populāras dziesmas kā “The Bad Touch” un “Mope”. "The Bad Touch" iekaroja visu ASV un Eiropu. Ar šo dziesmu priekšgalā grupa koncertēja divās tūrēs pa Eiropu un abas bija ļoti veiksmīgas. Tā rezultātā, dziesmas no albuma un it sevišķi "The Bad Touch" ieguva augstas vietas Eitopas dziesmu topos, to skaitā arī Vācijas topā, kur "The Bad Touch" diezgan ilgu laiku pabija pirmajā vietā. Dziesma YouTube apskatīta vairāk kā 60 miljonus reižu. Kāpēc? Dziesma ir tā sauktajā “mainstream” stilā un ar izcilu humoru. Ne tikai dziesmas vārdi, izpildījums un video ir lieliski izdevies, bet lielu uzmanību iekaroja savdabīgais dziesmas vāciņa foto, kurā redzamas divas zebras pārošanās laikā. Kopumā pēc abām tūrēm Bloodhound gang izdevās pārdot vairāk kā 10 miljonus albuma ierakstu. 

 

 Hefty Fine    

Grupas nākamais albums “Hefty Fine” nāca klajā 2005. gada 13. Septembrī ar 13 dziesmām un 40:07 garumu. Tas savu nosaukumu ieguva saistībā ar realitātes šovu 

00001heftyfine.jpgViva La Bam”, kas ir viens no “Jackass” aizsācējiem. Albumā izcēļas divas dziesmas- “Foxtrot Uniform Charlie Kilo” un “Uhn Tss Uhn Tss Uhn Tss”. Pirmās dziesmas videoklipā redzams “Viva La bam” galvenās lomas atveidotājs un visa organizētājs- Bams Margera, kurš brauc banānveida automašīnā. Šī dziesma guva ļoti labus panākumus, it īpaši mūzikas kanālos un, manuprāt, tā ir pati labākā no grupas dziesmām. Savukārt dziesma “Uhn Tss Uhn Tss Uhn Tss” savu popularitāti iekaroja ar savdabīgajām lirikām un seksuāli pievilcīgo videoklipu. Dziesma uzsāka savu uzvaras gājienu pa ļoti daudzām radio stacijām ASV un Eiropā, ieņemot augstas vietas topos. Arī albuma dziesma “No Heart Feelings” ielauzās daudzu topu piecdesmitniekā.  

 

Gaidāmais piektais studijas albums

2008. gadā Lupus Thunder pameta grupu un pēc kāda laika grupas MySpace blogā tika publicēts jaunā vadošā ģitārista vārds- Daniels P. Kārters. Mazliet vēlāk, fanu starpā, izplatījās informācija, ka drīz gaidāms vēl viens albums ar 10 līdz 12 dziesmām ar nosaukumu “Getting Laid on a School Bus”. Albums tiek gaidīts vēl joprojām, lai gan tas bija paredzēts 2011. gadā. Tam pa vidu tika publicēta dziesma “Altogether Ooky”. Grupa 21.decembrī izlaida pagaidu albumu, kurā iekļautas dažādas mazliet vecākas dziesmas, kā arī tā pati “Altogether Ooky” un “Disco Pogo”. 2011. gada intervijā grupas līderis Džimijs atklāj, ka albums gaidāms 2012 vai 2013. gadā. Džimijs FaceBook apgalvo, ka viss ir teju gatavs, tikai vajag dažas idejas dziesmu vārdiem, bet tas, pavisam iespējams, ir tikai veids kā mierināt fanus. 

Grupas dalībnieks  Laikaposms Instruments 
Jimmy Pop 1991-tagad Vokāls, ģitāra
Evil Jared Hasselhoff 1995-tagad  Basģitāra, bekvokāls
Q-Ball 1995-tagad

Taustiņinstrumenti,

programmēšana, bekvokāls

The Yin 2006-tagad  Bungas, bekvokāls
Daniel P. Carter 2009-tagad  ģitāra
Foof 1992  bungas, vokāls
Bubba K. Love 1992-1993  vokāls, editošana
Daddy Long Legs 1992-1995  vokāls, basģitāra
M.S.G. 1994-1995  skaņu editošana
SkipO'Pot2Mus  1992-1995  bungas
Tard-E-Tard 1995  skaņu editošana
Spanky G 1995-1999  bungas
Lupus Thunder 1992-2008  editošana, ģitāra
Willie The New Guy 1999-2006  bungas

 

 

 

 

  


Laboja Siamese, labots 4x