Spēles nosaukums: Call of Duty: Black Ops

Žanrs: First-person shooter

Izdevējs: Activision

Platforma: Windows, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS

Izdošanas gads: 2010

 

Prasības:

CPU - Intel® Core™2 Duo E6600 or AMD Phenom™ X3 8750 or better

Memory - 2GB

Hard drive space - 12GB

Graphics hardware - Shader 3.0 or better 256MB NVIDIA® GeForce® 8600GT / ATI (AMD) Radeon Radeon® X1950Pro or better

 

Apraksts:

Spēles laikā tu iejūties dažādu varoņu tēlos mainot perspektīvas, bet spēles galvanais  varonis ir īpašo spēku vienības kareivis - "Alex Mason", kurš tiek turēts gūstā. No tevis mēģina izdibināt ļoti svarīgu informāciju, bet Tu tikai atminies savas kaujas Aukstajā karā vēlajos sešdesmitajos gados.

Šī ir kārtējā Call of Duty spēle kura izceļas ar "sprādzienu" - iznākšanas dienā tiek pārdotas 5, 7 milijoni kopijas. Nekas īpaši jauns netiek piedāvāts, bet tomēr šī spēle ir iekarojusi spēļu topus. Stāsts, brīnumainā kārtā, ir ļoti labi izstrādāts ar interesantiem notikumu pavērsieniem. Kā jau standarta first person shooteris tavs uzdevums ir nogalināt dažādus cilvēkus, ieņemt dažādas teritorijas un aizsargāt kādas svarīgas vietas, kā arī Tu vari meklēt intel kuras atrodas visās spēles kartēs. Kaut arī spēles laikā Tev ir nemitīgi jāšaudas, Tev tiek dota arī iespēja vadīt dažādus transportlīdzekļus, tiesa gan, vadāmība ir ļoti vāja un ierobežota. Pretinieku un sabiedroto AI ir visai slikts, kā jau parasti Tu gaidi kamēr pretinieks izbāž savu galvu, lai ielaistu viņam lodi pierē, bet ir redzami dažādi uzlabojumi, kā piemēram - pretinieks ar divām pistolēm Tev skrien virsū nežēlodams ne lodes, ne savu dzīvību. Ieroči ir diezgan daudz ar dažādiem īpašiem papildinājumiem, kā piemēram - dubultie magazīni, granādmetējs un vēl daudzi citi. Gaisotne bija ideāla - neko pielikt, neko atņemt. Spēles laikā visvairāk tracināja neskaitāmie bugi, kas ļoti traucēja pilnīgi izbaudīt spēli. Pirms spēles iznākšanas es gaidiju lielu vilšanos, bet kopumā spēle ir ļoti jautra, interesanta un ļoti izdevusies, neskatoties uz neskaitāmajiem bugiem. Viennozīmīgi šī ir labākā Call of Duty daļa un iespējams arī labākais first person shooteris.

Multi-player

Multi-player ir praktiski tāds pats kā Modern Warfere 2 . Ir ieviesti dažādi jauni ieroči, perki un game modi, kā arī ieviesta virtuālā nauda jeb COD points, kas nepieciešami, lai nopirtku dažādus ieročus, to papildinājumus un mainītu savu un savu ieroču izskatu. Lai šos COD points iegūtu, Tev ir jāspēlē spēle - jo labāk spēlē, jo vairāk iegūsti. Bet, ja Tu esi azartisks, tad Tev patiks wager maches. Šajos mačos Tev ir iespēja iegūt vairāk COD points, bet Tu vari arī palikt bešā.

Zombie mode.

Džons F. Kennedijs, Ričards Niksons, Roberts McNamara, un Fidels Castro - šadus slavenus personāžus Tu un tavi draugi var izvēlēties cīnoties pret zombijiem Zombie modā. Spēles laikā Tu krāj punktus taisot barikādes un slaktējot zombijus. Ar šiem punktiem Tu vari iegādāties dažādus ieročus un iespēju atdzīvoties. Tāpat kā World at War, šo modu var spēlēt kopā ar trīs draugiem. Ir arī iespēja cīnīties pret zombijiem īpašā  minispēlītē - Dead ops arcade.

 

Plusi: Iespaidīgs stāsts, unikāls gameplay, liels ieroču klāsts.

Mīnusi: Daudz bugi, slikts AI.

IGN vērtējums: 8.5

Gamespot vērtējums: 9

Mans vērtējums: 9

 

 

Screenshots:


Traileris:

Gameplay:

Laboja Nilsonz, labots 8x