Režisori: John Lasseter, Brad Lewis

Producents: Denise Ream

Stāsta autori: Lohn Lasseter, Brad Lewis, Dan Fogelman

 

Piedalās:

  • Owen Wilson
  • Larry the Cable Guy
  • Michael Caine
  • Emily Mortimer
  • Jason Isaacs
  • Thomas Kretschmann

Mūzika: Miachel Giacchino 

Valsts: Amerikas Savienotās Valstis

Budžets: $200 miljoni

Ienākumi: $541, 149, 208 miljoni


Priekšvārds:

Vāģi 2 ir 2011. gada Amerikāņu animācijas piedzīvojumu filma, ko izstrādājusi Pixar industrija. Tā ir otrā daļa 2006. gada filmai Vāģi. Pirmo reizi filma tika izlaista ASV 2011. gada 24. jūnijā. Filmu varēja redzēt gan 3D formātā, gan 2D formātā. Tā ir jau 12 animētā filma no Pixar studijas. Sākumā filmu bija domāts izlaist 2012 gadā, taču Pixar studija to pārcēla.

Sižets:

Filmā, sacīkšu auto Zibens Makvīns un vilcējmašīna Metriņš dodas uz Japānu un Eiropu, lai piedalītos pasaules Grand Prix sacensībās, bet Metriņš tiek iesaistīts internacionālā spiega misijā. Sākumā Zibens Makvīns – četrkārtējais Pistona kausa ieguvējs atgriežas savās mājās – Radiator Springsā pie saviem labākajiem draugiem Metriņa un Sallijas jeb Poršas. Taču pēkšņi uzrodas eļļas biznesa magnāts Mails Akslerods, tagad jau zaļš un varens advokāts, viņš, kā jau teicu iepriekš izsludina sacensībās vārdā” Pasaules Grand Prix”, lai popularizētu savu biznesu. Taču Zibens Makvīns atsakās piedalīties, taču itāļu sacīkšu braucējs Frančesko Bernoulli viņu izaicina, tādējādi ar Metriņa palīdzību Makvīnam nākas piedalīties sacīkstēs. Parspīti visam sacīkšu laikā notiek šausminošas lietas, taču kurām par spīti Makvīns tā pat piedalās sacīkstēs.

Filmā notiekošais tiek attēlots daudzās valstīs/pilsētās: Radiator Springsā (ASV), Tokijā, Itālijā un Anglijā.

Manas domas:

Es droši varu teikt, ka neesmu nekāds lielais animācijas jeb multiplikācijas filmu fans, taču man bija sanācis noskatīties pirmo filmas daļu pat vairākas reizes, jo ģimenē ir arī mazais brālis, kuram animācijas filmas ļoti patīk. Tad nu arī ķēros pie pirātošanas un nolādēju to, varu teikt, ka pirmā daļa bija tiešām ļoti skatāma. Te nu mēs nonākam pie šīs daļas, jau pēc dažām dienām iznākšanas uz mūsu kino ekrāniem es biju nolādējis TS versiju, kurai bija ciešama kvalitāte. Sākumā biju labākās cerībās par filmu, taču noskatoties filmu sapratu, ka filma ir galīgi neizdevusies. 1) Lai arī liels pluss ir tas, ka filmas darbības notiek dažādās valstīs/pilsētās, taču pats sižets filmai ir neizdevies. 2) Skatoties filmu paliek nu tiešām neinteresanti, pāris reizes pat biju aizgājis prom no tās filmas. 3) Filmā pārsvarā ir tikai braukšana un avārijas, kas liek garlaikoties, jo tas iet visu filmu, proti, nav nekādu krasu pārmaiņu un viss ir paredzams. 4) Iepriekšējā filmas daļā bija daudz humoristiskas vietas, kas filmu padarīja labāku, bet šajā daļā nekā tamlīdzīga nebija. Parspīti šim visam es tomēr jums iesaku noskatīties šo filmu.

 

Vērtējumi:

  • IMDb vērtējums: 6, 5/10
  • IFDb vērtējums: N/A
  • Mans vērtējums: 6/10

 




Laboja mad, labots 14x