Skatuves vārds- Dan Balan

Īstais vārds- Dan Bălan 

Dzimis- 1979. gada 6. februārī 

Dzimšanas vieta- Kišiņeva (Moldāvija) 

Profesija- dziedātājs (solists) 

Oficiālā mājaslapa- http://www.danbalan.com/ 

 

Kā jau daudzi dziedātāji, kas vēlāk kļūst par solistiem, arī Dans sāka savu karjeru kādā grupā. Grupas nosaukums bija O-Zone, taču grupa 2005. gadā izjuka un Danam nācās uzsākt solo karjeru. Moldāvu dziedātājs grupā sāka darbību 1996. gadā un grupas vispopulārākais singls nāca klajā 2004. gadā ar nosaukumu "Dragostea din tei". Pēc grupas izjukšanas, mūziķis devās uz Losandželosu, kur viņam bija radusies iespēja atsākt mūzikas gaitas. Sākumā Losandželosā viņš pievērstās rokmūzikai. Tomēr, laikam ejot, viņš saprata, ka viņa īstais aicinājums ir deju mūzika, kura kļuva populāra klubos. Vispopulārākais singls līdz šim viennozīmīgi ir bijis "Chica Boom". Ļoti apbrīnojama ir dziedātāja perfektā izruna, jo viņš dzied gan modāvu, gan angļu, gan krievu valodā. 

 

Albumi (O- Zone)

Tiesa, ka savas solo karjeras laikā Dans vēl nav paspējis laist klajā nevienu albumu, taču laikā, kad viņš bija viens no trijiem grupas dziedātājiem ir izdoti trīs albumi. 

 

Albuma nosaukums Gads Dziesmu skaits
Dar, unde eşti... 1999  13 
Number 1  2002  10 
DiscO- Zone  2004  11 

 

Dziesmas (solo)

Dziesmas nosaukums Gads
Chica Bomb 2010
Justify sex
Lepestkami slyoz
Freedom 2011
Lish do utra
Lyubi 2012
Не любя

 

Mūzikas stils 

Viņa dziesmas gluži kā valodas, kādās tiek izpildītas, tā arī stili ir dažādi. Dažas dziesmas ir ļoti liriskas un emocionālas, toties citas ir ļoti ritmiskas un gluži kā radītas klubiem. 

 

Dziesmu sasniegumi 

Chica Bomb- 1. vieta Grieķijā, Krievijā un Turcijā. 36. vieta Dānijā. 37. vieta Vācijā. 44. vieta Lielbritānijā. 64. vieta Austrijā. Un 100. vieta Austrālijā.  


Justify sex- 1. vieta Krievijā. 5. vieta Turcijā. 


Lepestkami slyoz- 1. vieta Krievijā. 


Freedom- 2. vieta Krievijā 


Lish do utra- 2. vieta Krievijā. 

 

Dažas dziesmas 

 

 

 

 

 

 

Dan Balan 

Paldies, ka lasījāt. (Pooh)