Nosaukums: Deadlight

Izdošanas datums: Xbox 360 – 2012. gada 1. augusts/ PC – 2012. gada 25. oktobris                         

Žanrs:  Survival Horror / Side-Scroller

Izstrādātājs: Tequila Works

Izdevējs: Microsoft Studios

Platforma: Xbox 360/ Microsoft Windows

Minimālās spēles prasības:

  • INTEL CPU:  Intel Pentium 4 @ 2.0 GHz / AMD Athlon XP 2200+
  • VIDEO: nVidia GeForce 7600 / ATI Radeon X1600
  • RAM: 2Gb
  • OS: Windows XP | Vista | 7
  • DirectX: 9.0c
  • HDD: 5 GB

Ieteicamās prasības var apskatīties šeit

Par spēli:

  • Gameplay

Deadlight ir postapokaliptiska 2,5 dimensiju spēle, kurā galvenais varonis Rendals spēj kustēties tikai pa labi un pa kreisi, uz augšu un uz leju. Spēle sastāv no dažādām mīklām, jāatzīst gan, ka laika domāt nav daudz, bet ir jārīkojas, jo Rendalu nemitīgi vajā ēnas jeb tā sauktie ''shadows''(zombiji).

Spēles mērķis ir pēc iespējas vairāk izvairīties no sadursmēm ar ēnām, taču ir brīži, kad no cīņas nav iespējams izbēgt. Ieroču arsenāls gan nav visai plašs un arī munīcija ir ļoti ierobežota, taču ar to pietiek, lai izdzīvotu. Arsenālā ietilpst ugunsdzēsēju cirvis, kaķene, kas tiek izmantota mīklu risināšanai, bet cīņā nevar tikt izmantota, revolveris un divstobru bise.Pastāv 2 indikatori, kas norāda varoņa veselības stāvokli. Viens no tiem ir tā saucamais ''HP bar'', kas sastāv no 3 dzīvības puktiem. Otrais indikators ir izturības rādītājs. Tas samazinās tad, kad Rendals skrien ļoti ātri vai, piemēram, karājas uz kādas dzegas. Spēles laikā iespējams nedaudz paaugstināt šo indikatoru slieksni.

Ja būsiet īpaši uzmanīgs un izpētīsiet papildus vietas un telpas, varēsiet atrast pazudušas lapas no Rendala dienasgrāmatas, kuras izlasot labāk izpratīsiet stāstu un iejutīsities varoņa lomā. Iespējams atrast arī visādas sīkas lietas un dažādas ID kartes jau mirušiem cilvēkiem. Interesants fakts: vārdi uz ID kartītēm pieder īstiem slepkavām

Izejot spēli, atklājas ''Nightmare mode'', kurā progress netiek saglabāts.

deadlight-screen-1.jpgDeadlight.jpg deadlight-xbla.jpeg

  •   Sižets

Spēles darbība norisinās Sietlā 1986. gadā, ko pārņēmis nāvējošs vīruss, kas spēj atdzīvināt mirušos, tieši tāpēc tos arī sauc par ēnām. Rendals Veins ir policijas darbinieks, kas nāk no Cerību pilsētas Kanādā. Kopš apokalipses iestāšanās viņš ir bijis šķirts no savas sievas un meitas.
Viņš ir nonācis Sietlā, jo ir uztvēris radio signālus, kas vēsta par to, ka tieši šeit atrodas glābšanās punkts, kurā pulcējas visi izdzīvojušie. Lai tiktu uz šo punktu viņam jāšķērso visa pilsēta, kas, protams, nav nekāds vieglais darbiņš, jo ēnas ir visur.Spēles laikā Rendalam bieži rēgojas ainas ar savu meitu Lidiju un viņš pamazām jūk prātā.

Deadlight_02.jpg Deadlight-Obstacle.jpg deadlight00.jpg

Mans vērtējums: 

Tā kā esmu liels tādu spēļu kā ''I am alive'' fans (kaut gan esmu spēlējis tikai demo biggrin_mini2.gif ), šī spēle mani uzreiz piesaistīja. Sākumā apsvēru domu iegādāties uz xbox, taču, manuprāt, tik vienkāršas arkādes nav tādas naudas vērtas, tāpēc ''iegādājos'' to uz datora. Spēlē nemitīgi ir saspringta noskaņa, nav laika īsti iedziļināties apkārtnē, taču bija pāris brīži, kad tomēr bija laiks to apbrīnot. Bija brīži, kad ļoti gribējās novirzīties no vienveidīgās taisnvirziena kustības un tomēr izpētīt plašo apkārtni. Spēles laikā parādās arī animētu bilžu slaidšovs, kas nedaudz noņem to spriedzi un lauj iedziļināties sižetā. Diezgan nomācoša spēle, vietām atgādināja Limbo. Manuprāt, tik salīdzinoši vienkāršai spēlei, izstrādātājiem tā ir patiešām izdevusies. Man personīgi patika iejusties galvenā tēla lomā, jo esmu neskaitāmi daudz reižu prātojis par to, kā būtu, ja būtu. Spēle kopumā neaizņem ilgu laiku, tāpēc iesaku, ja kādam pāris vakarus nav ko darīt.

Citi vērtējumi:

  •  IGN 8.5/10
  • Gamespot 6.5/10
  • Eurogamer 7/10
Gameplay trailer:

 

 

Laboja Wanted, labots 13x