Galvenajās lomās: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas.

Veidotājs: James Manos.

Sezonas: 7.

Sērijas: 84.

 

Par seriālu:

Dexters ir amerikāņu televīzijas Showtime produkts, kurš klajā nāca 2006. gada 1. oktobrī. Seriāla galvenais varonis ir Dexters Morgans (atveido Michael C. Hall) - vīrs ar divām dzīvēm. Tā teikt dienās viņš strādā Miami policijas departamentā par asins paraugu analizētāju, bet naktīs viņš kļūst par pavisam citu cilvēku - sērijveida slepkavu.

Seriāla pirmā sezona, lielākoties, bija balstīta pēc rakstnieka Džefa Lindseja (Jeff Lindsay) noveles Darkly Dreaming Dexter, kuru televīzijai pielāgoja scenārists Džeims Manos (James Manos). 4. sezona TV ekrānos parādījās 2009. gada decembrī kopā ar jaunu rekordu - 2,6 miljoni skatītāji, padarot to par visu laiku skatītāko seriāla sēriju kanāla Showwtime vēsturē. Dextera lomas atveidotājs pateicoties šai lomai ieguva vairākus apbalvojumus un nominācijas, tajā skaitā Zelta Globusu. Septītā sezonā sākās 2012. gada septembrī kļūstot par visu laiku skatītāko Dextera sērija ar vairāk kā 3 miljoniem skatījumu. Jaunākā sērija (astotā) pie skatītājiem nonāks 2013. gada 30. jūnijā.

Manas domas:

Jāsāk ar to, ka seriāls ir netradicionāls, divu dažādu žanru un seriālu apvienojums vienam cilvēkam (Dexteram),tas piešķir šim seriālam savu oriģinalitāti, odziņu un interesi. Pamatā to varētu dēvēt par izmeklēšanas seriālu, bet tas būtu pārāk virspusēji, jo ir iekļauts krietni, krietni vairāk kā vienkārša izmeklēšana un attiecības, kas ir novērojamas defaultajos seriālos gan ASV, gan Latvijas kanālos. Viens no maniem mīļākajiem seriāliem, pavisam noteikti. Arī IMDB.com topā šis seriāls ir atrodams pašā augšgalā ar vērtējumu 9, domājams, šis ir vērā ņemams kvalitātes rādītājs un ceļvedis seriālu plašumos. Varbūt 10 balles es nelikšu, bet savas 9 vai 9,5 zvaigznes manās acīs seriāls ir godam nopelnījis.

Video ieskats:

Pirmās sezonas Treileris:

Ievads:

 

Astotās sezonas ievadi:

Laboja mad, labots 2x