Šausmas! Ziniet kādas dusmas man uzsita šis raksts!!!??? Ārprāts! Es tagad labprāt zemes spertu gaisā. Tādu naudu izdot par kaut kādu sasodītu reklāmu... Nu vai zinies.

   Ja parēķinam, tad kopējā oficiālā reklāmām iztērētā summa varētu sasniegt pat vairāk kā DIVUS MILJONUS LATU! Ja ir zināms, ka PLL un Vienotība abas tērē maksimālo atļauto summmu, kas ir 571 tūkstotis latu, ZZS tērēšot aptuveni 400 tūkstošus latu un, pieļauju, ka VL/TB/LNNK arī tērēs aptuveni tik pat, cik ZZS (Kāpēc tāds pieņēmums? Jo parasti uz vēlēšanām arī TB/LNNK ir izrādījusies ar samērā iespaidīgām reklāmas kampaņām), tad kopējā summa pa šīm četrām partiju apvienībām ir 1, 95 miljoni (571 000 + 571 000 + 400 000 + 400 000). Protams, domāju, ka nedrīkst aizmirst arī par iespējamiem blatiem, kur naudu šmugulē pa kreisi (laulība starp PLL un LNT), tāpēc arī šie divi miljoni ir tikai oficiālā summa, kas tiks tērēta... Cik pa kreiso tiks bāzts reklāmistiem trusikos, par papildus reklāmiņām, ej nu sazin.

  Ak, jā, man prātā ienāca vairāki citi scenāriji, kur šādu naudas summu varētu ieguldīt:

1. Par diviem miljoniem varētu nosponsorēt "Labestības dienu" 8 gadus pēc kārtas (ziedo tikai partijas), ja pieņem, ka vidējā ziedojumu summa ik gadu ir 250 tūkstoši latu.

2. Par diviem miljoniem varētu 20 000 reižu izmaksāt 100 latu pabalstu krīzes skartajām ģimenēm.

3. Par diviem miljoniem veselu gadu par 200 latu algu varētu nodarbināt vairāk kā 800 cilvēkus.

Šo sarakstu varētu turpināt vēl un vēl, taču vai tas dos labumu, es šaubos. Protams, cerība mirst pēdējā.

 

Patiesībā, mani pašu ļoti interesē, cik reklāmām pirmsvēlēšanu laikā tērēs mani favorīti VL. VL nekad nav izvērsušies ar masīvām kampaņām, taču kā būs tagad, kad ir kopā ar TB/LNNK, redzēsim...

Vēl arī par slaveno "Tautas kustību" - PLL. Nezināju, ka tauta ir tik bagāta, ka var šķērdēties ar tūkstošiem reklāmai.

Ehh.. beidzot nervi pierimuši, esmu atcērējies par savu iesākto vakariņu šķīvi, tā skumji tagad... Neceru, ka kāds mēģinās iedziļināties tajā, ko gribēju pateikt, jo daudziem politika un viss ap to nemaz neinteresē, ek. Enīvei, aicinu visus balsstiesīgos lasītājus neuzķerties reklāmas trikiem un āķiem. Tas nav tā vērts.