Nosaukums:  Game Dev Tycoon
 Žanrs:  Simulācija
 Platformas:  PC
 Iznākšanas datums:

 2012. gada, 10. decembris.

 Spēles režīmi:  Vienspēlētāju.
 Izstrādātājs:  Greenheart Games
 Izdevējs:  Greenheart Games

Spēles apraksts

 Tu spēli aizsāc savā mājas garāžā, 80. gadu sākumā. Tev ir plāns kļūt par spēļu izstrādes dievu, un tagad Tev tas ir jārealizē. Tu kā savas firmas galvenais programmētājs visu laiku veido spēles un saņem par tām kaut kādu iztiku. Ar laiku jau kad Tev ir vairāk naudas, Tu sāc sev meklēt palīgus un veido lielākas spēles, ar jauniem spēļu žanriem, jauniem dzinējiem, kurus Tu pats veido, un pat piedalies visādās spēļu sanāksmēs. Paralēli šim visam Tu iegūsti fanus un arī dzirdi daudz komentārus no viņiem, kā viņiem patīk Tava spēle un kā viņi gaida nākošo daļu.

Prasības

Minimālie

Intel CPU  Pentium 4 1.6GHz
 AMD CPU  Athlon XP 1700+
 Nvidia GPU  GeForce 6200 LE
 AMD GPU  Radeon Xpress 1200 Series
 RAM  1 GB
 OS  Vista | XP | 7 | 8
 DirectX  DX 9
 HDD  500 MB

 

Rekomendētie

Intel CPU  Celeron E1200 Dual-Core 1.6GHz
 AMD CPU  Athlon 64 X2 Dual Core 4000+
 Nvidia GPU  GeForce GT 230
 AMD GPU  Radeon HD 6550D
 RAM  2 GB
 OS  Vista | XP | 7 | 8
 DirectX  DX 9
 HDD

 500 MB

Par spēli

 Game Dev Tycoon ir lieliska spēle.. līdz Tu bankrotē pirmās divas reizes. Pēctam Tev sākas geimera stress un Tu sāc raudāt stūrī. Spēle darbojas uz to, kā Tu pareizi izvēlies spēles tipu, žanru, platformu, uz kā tiks spēle spēlēta, un arī cik daudz Tu pavadi noteiktu laiku pie kāda spēles aspekta taisīšanas. 

 Sākumā ir doti 70k dolāri un Tev ar to ir jāuztaisa sava pirmā lieliskā spēle. Labi, pirmā gatava. Pēctam otro taisi, un tad vēl trešo, bet bļāviens, tad Tu brīnies, kāda velna pēc tik maz rezultātus saņem Tavas spēles. Viss tas joks ir aiz tā, ko es uzrakstīju pirmajā rindkopā. Lai zinātu, kas un kā, kā visu uztaisīt, ir pašam jātaupa savs dārgais laiks, un pāris nedēļas vari čakarēties gar spēli, vai arī vari atrast to Wiki, kurā dažreiz tāpat ir nepareizas atbildes. 

 Kamēr tiek kasīti nervi ārā no rokām, tikmēr var arī paskatīties uz citām spēles īpašībām. Spēle izskatās ļoti eleganta pēc dizaina, šeit gan nevar neko sliktu teikt, nav tur lieku ķeburu gar sāniem, krāniņi virs Taviem darbiniekiem vai arī velns zin kas vēl, kas traucē redzēt spēli. Tomēr, ir viens defekts. Man liekas, ka spēle nav īpaši draudzīga ar maza monitora izmēriem, jo es pa savu lielo 22'' monitoru izplešot spēli pa 2/3 ekrāna, pat daļu no spēles interfeisa neredzēju, kas man lika locīties un brīnīties uz to, ko es redzu. Protams, ja tiek spēlēts uz pilnekrāna režīma, spēle cenšas kaut kā iespiesties Tavā ekrāna lielumā.

 Beigu beigās skatoties uz to, ka spēle ir nervus bojājoša, ar elegantu dizainu un dīvainām ekrāna prasībām, es tāpat to neieteiktu pirkt. Kāpēc? Spēle ir izejama vienas dienas laikā, precīzāk, 6-7h~ laikā. Spēle pirmajā brīdī protams spēlētāju ieķer spēlē un nelaiž ārā, bet kad jau Tu esi ieguvis 400 miljonus un sēdi pie galda ar trīs monitoriem taisot lētu spēļu frančīzi, Tev vienkārši nav ko darīt, un arī spēli gandrīz esi pabeidzis.

Vērtējumi

 IGN  N/A
 Gamespot  7.3/10
 Mans

 7/10

 

Treileris

 

Ekrānšāviņi