Tuvojas Ziemassvētki un, kā jau daudzās (vismaz manā) ģimenēs pieņemts, Ziemassvētku vakarā ģimenes locekļi cits citam pasniedz dāvanas. Tas var būt kāds mazs nieciņš, kas priecē sirdi vai kāda dārga elektroierīce, ko kāds ir ļoti vēlējies.

Esmu drošs, ka arī katrs no jums vēlas savai ģimenei uzdāvināt ko īpašu no sirds. Protams, daži 23. datumā aizies uz lielveikalu un nopirks kādu nenozīmīgu nieku un iesaiņos to turpat blakus par 1ls gabalā, bet es ticu, ka vismaz daļa no jums vēlas pasniegt ko īpašu.

Kā jau virsraksts jums saka priekšā, šajā blogā tiks rakstītas idejas interesantām, orģinālām, jaukām un skaistām (vai ne tik skaistām, jo es esmu slikts mākslinieks) dāvanām. Pie tam daudziem (tai skaitā man) nav īpaši daudz naudas, ko atvēlēt dāvanu iegādei, tāpēc tiks piedāvātas arī idejas, kuru izmaksas ir pielīdināmas nullei vai maksimums pāris latiem. Taisu šo blogu jau tagad tāpēc, ka nenāks par sliktu jau laicīgi sagatavot dāvanas, nevis pēdējā brīdī domāt, ko lai pasniedz.

Lūdzu arī jums visiem pārējiem šeit paziņot arī savas orģinālās dāvanu idejas, ko varbūt īstenosiet vai jau kādreiz esat īstenojuši paši. Protams, varat arī piedāvāt idejas dāvanām, kādas paši kādreiz esat saņēmuši.

Še sekos idejas par dāvanām:

 

1. Izgreznoti Ziemassvētku rotājumi.

Tātad ideja ir nopirkt Ziemassvētku rotājumus (visvienkāršāk būtu ar lielām eglē kāramām bumbām) un tos izgreznot ar dažādiem niekiem - uzrakstiem, zīmējumiem, varbūt uzlīmēm -, kas varbūt atspoguļo tavas jūtas pret otru cilvēku vai raksturo viņu.

Šo ideju pagājušajā gadā īstenoja mana māsa, veidojot dāvanas saviem draugiem.

 

2. No koka izgrebtas figūriņas.

Jānopērk (vai, kā to darīšu es, jādabū no drauga/rada - galdnieka) koka klucīši. Tos vari izgrebt otra cilvēka siluetā vai kādā citā formā, kas tev šķiet piemērota. Var apakšējo klucīša daļu atstāt taisnu (neizgrebt), tādējādi taisot uz galda liekamu figūriņu, vai arī grebt to no visām pusēm un pievienot tādu kā striķīti, lai vēlāk dāvanas saņēmējs to varētu iekārt eglītē.

 

Gaidīšu arī jūsu idejas interesantām Ziemassvētku dāvanām un ceru, ka vismaz kādam šis blogs izrādīsies noderīgs.

Laboja Gek, labots 1x