Nosaukums: Gothic III 

Izdevējs: Piranha Bytes 

Žanrs: Lomu spēle (RPG) 

Spēlētāju skaits:

Platforma: PC 

Gads: 2006 

Vecuma ierobežojums: 16 

 

Prasības (minimālās)  

* Windows 2000/XP/XP64
* 1024MB RAM
* 2GHz Intel Pentium 4 / AMD CPU vai līdzvērtīgs
* Ar Direct3D saderīga video karte ar vismaz 128MB un Shader Model 1.4 

 

Prasības (ieteicamās) 

* Windows 2000/XP/XP64
* 1,5GB RAM
* 3GHz Intel Pentium 4 / AMD CPU vai līdzvērtīgs
* ATI X1600 vai labāks, GeForce 6800 vai labāks, video karte ar vismaz 256MB atmiņu 

 

Citas prasības 

* 4,6GB brīvā vieta cietajā diskā
* Vismaz DirectX 9.0c
* Ar DirectX 8.1 saderīga skaņu karte
* DVD diskdzinis

 

Sižets 

Šī ir trešā spēles daļa, kurā daļēji tiek turpināti pagajušo spēļu daļu notikumi. Mītisko pasauli, kur dzīvo cilvēki un dažādi monstri, ir pārņēmuši orki, kas vēlas piekļūt klāt galvenajai cilvēku pilsētai, kuru tomēr sargā aizsarglauks. Spēle sākas ar to, ka arī tavā ciematā iebrūk orki, taču viņus izdodas apkarot. Turpmākajā spēles gaitā tev jādodas pa visu spēles pasauli, kas nebūt nav maza un jāmēģina iet salīdzinoši grūtās misijas, kuras tev piedāvā daudzi amatnieki, burvji, vecākie u.c. pilsētās vai ciemos. Visur, izņemot tuksnesī, orki pārņem visas pilsētas un cilvēki sastopami tikai mežos un alās, kur tie slēpjas, lai izdzīvotu. 

 

Gameplay 

Spēles vadība ir samērā sarežģīta, taču ja to apgūst, cīnoties vai ejot misijas tā ļoti paātrina visa norisi. Proti, tev ir ļoti daudz iespējas pielāgot vadību tieši tev un katrs cipars var tikt iestatīts kā kāda darbība, kas jādara tavam civēkam, piemēram, izvilkt loku, izdzert eliksīru, burt kādu burvestību, apēst ēdienu vai ko citu.

Spēles karte ir ļoti liela, taču visu karti tā teikt pārvaldīt tev palīdz teleporti, kurus vari atrast piemēram lādēs vai vienkārši kādā grūti pamanāmā vietā.

Cīnoties un it īpaši izejot kādu misiju tev tiek iedoti pieredzes punkti un tos tu vari izmantot kur vien vēlies:

1. Pie altāra izvēlēties attīstīt spēku, maģijas spēku, precizitāti, burvestības, maksimālās dzīvības, izturību u.c. 

2. Pie amatniekiem, prasot viņiem pret samaksu tevi izglītot jomā, kuru viņi pārvalda. Tas varētu būt kalšanā, cīņās mākslā, ādas apstrādē, zagšanā, specifiskā buršanā un daudz kur citur. 

Visā pasaulē ir daudz dažādu alu, māju, ciematu, kuros ir dārgumi vai briesmoņi un tieši šādā veidā tu vari iegūt visādus piederumus un vērtīgas mantas. Lai atslēgtu lādes, tev nepieciešamas prasmes, ja vien netaisies atvērt tikai mazās lādes, kurās nekas labs parasti nav atrodams. 

Virs katra NPC ir redzams tā nosaukums ar toni. 

  • Balts: Tas ir pilnībā vienaldzīgs pret tevi.
  • Oranžs: Tas ir aizkaitināts un viegli izaicināms. 
  • Sarkans: Tas tevi ieraugot metīsies tev virsū un mēģinās nogalināt.
  • Zaļš: Viņš ir tavā pusē.
  • Zils: Šādā krāsā ir tikai tavi sabiedrotie, par kuriem tūlīt pastāstīšu.

Kā jau minēju, ir iespējams sadraudzēties ar NPC's ejot viņu misijas vai uzdevumus un atsevišķiem NPC ir arī ieprogrammēts doties tev līdzi visos uzdevumos un tevi aizsargāt, nodrošinot tev "aizmuguri". Tev ir iespēja iegūt vienu līdz divus sev sekotājus. 

Pārtiku, kas tev atjauno dzīvības tu vari iegūt no dzīvniekiem un arī no dažiem briesmoņiem un pēc tam šo gaļu jāizcep, ja nē, tā dos pavisam niecīgu dzīvību devu. Protams, vari apgūt arī ķīmijas prasmes un gatavot pats sev eliksīrus, kuru spektrs ir ļoti plašs.

 

Mana pieredze spēlē  

Spēli biju spēlējis jau pirms krietna laiciņa, kad iegādājos spēli diskā, bet pavisam nesen atkal ierakstīju šo spēli datorā, jo atradu sen neredzēto disku un patiešām aizrāva. Spēles specefekti patiešām izbrīna, jo tie ir vienkārši superīgi! Spēle ir grūta un bieži vien nākas sākt no saglabātā tādēļ, ka kās briesmonis tev no tumša kakta vienkārši uzmetas virsū un nogalina, tāpēc saglabāt ir nepieciešāms pēc iespējas biežāk. 

 

Spēles dizains un skaņu efekti 

Kā jau teicu, spēles grafika ir ļoti iespaidīga, ja vien to lieto uz augstiem uzstādījumiem. Arī skaņu efekti visam ir iestatīti, piemēram, ugunij, zobena vicināšanai, loka uzvilkšanai, katram briesmonim, katram solim u.c. Vislielāko izbrīnu rada perfektā ēnu spēle, kas ietilpst augstajos spēles grafikas uzstādījumos. 

 

Vērtējums 

Spēles vērtējums ir no 7,8 - 8,4.

Taču mans vērtējums, ņemot vērā tās gadu ir 8,7 vai pat 9 .


Attēli

Gothic 3

Gothic 3

Gothic 3

Gothic 3

Gothic 3

Gothic 3

Gothic 3

 

Gameplay video 

 

 

Traileris:

 


Paldies, ka lasījāt. (Pooh)

Laboja , labots 1x