Gruzijā izsludina pilnīgu mobilizāciju; ziņo par Krievijas uzbrukumu [157]
Jānis Krēvics, «Apollo», LETA
Piektdiena, 8. augusts (2008) 10:39

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili piektdien paziņoja, ka Gruzijai draud plaša mēroga militārs uzbrukums no Krievijas puses, un izsludināja valstī pilnīgu mobilizāciju.

Saakašvili uzrunu televīzijā teica pēc Krievijas kara lidmašīnu uzlidojuma Gruzijas teritorijā. Krievijas lidmašīnas nometušas trīs bumbas - divas Kareli ciematā un vienu Gori pilsētā.

Saakašvili uzrunā televīzijā apsūdzēja Krieviju «plaša mēroga militārā uzbrukumā» pret Gruziju.

«Es izsludinu pilnīgu mobilizāciju. Visiem jāierodas rekrutēšanas punktos. Es aicinu jūs nebaidīties no uzbrukumiem, » paziņoja Gruzijas prezidents.


https://www.apollo.lv/portal/news/articles/133995


Četras kara lidmašīnas ielidojušas no Krievijas Gruzijas teritorijā un nometušas vairākas bumbas. Tas noticis ap pulksten 11 pēc vietējā laika piektdien, vēsta «Newsru», atsaucoties uz Gruzijas plašsaziņas līdzekļiem. Gruzijas televīzija jau ziņo, ka viena lidmašīna tikusi notriekta.

Gruzijas Iekšlietu ministrija oficiāli ziņo, ka robežu šķērsojušas trīs «SU -25» tipa lidmašīnas. «Viena no lidmašīnām nometusi bumbu teritorijā, kas nav konflikta zona [Dienvidosetijas teritorija], » ziņo ministrija.

 

Banners here: http://www.support-georgia.com/banners/