Šajā bloga ierakstā var padalīties ar savu pieredzi un iedrošināt citus to izdarīt laicīgi, kamēr nav par vēlu un tie nesačakarē citus zobus. Sākumā bija paredzēts kā miniblogs, bet sapratu, ka būs par garu un iemetu to blogā.

   Tad nu es arī saņēmos un vakar aizgāju izgriezt gudrības zobus. Izgrieza abus apakšējos. Itkā ieteica sākumā vienu pusi, bet nu ir cilvēki, kas arī rauj abas puses reizē, tāpēc arī es teicu, lai griež abus reizē. Ja izgriež vienu pusi, tad vieglāk ir paēst pēctam. Bet dakteris teica, ka pēc nedēļas jau varēšu normāli paēst.

   Pats process bija ātrs. Kādas 10-15 minūtes. Salaida narkozi, veica sedāciju. Nopiķoja pasākums 230€. Izrakstīja antibiotikas un pretsāpju tabletes vēl pa kādiem 15€.

   Aizbraucot mājās vislaik spļaudīju asinis, kas nāca no smaganām. 4 stundas pēc griešanas sāka laist vaļā narkozi un tad tik sākās balle. Sāpes nereālas, bet nu izturamas(nenoliku karoti). Vēljoprojām spļaudu asinis. Antibiotikas jālieto 15min pirms ēšanas. Ieriju to tableti, uzvārīja man mannā putru. Kaut kā knapi iedabūju to sevī, jo grūti norīt, jo rīšana arī pastaipa sagraizītās smaganas. Iedzēru pretsāpju tableti. Sāpes atlaida minimāli pēc kādas stundas. Vakarā ap 12.00 vēl ieēdu putru un kaut kā ar priekšzobiem sakožļāju vienu desas šķēli, iedzēru vēlvienu pretsāpju ripu. Paskatījos TV un likos gulēt. Tīri labi pagulēju, tik pa brīžiem modos, lai izspļautu asinis. Bieži bija sausa mute, bet biju jau sagatavojies ar ūdeni pie gultas.

   Šodien(22.08.2015) pamodos ap 9.00, atkal centos iemigt, sanāca. Un tā pāris reizes līdz 12.00. Sāpes jau krietni mazākas kā vakar. No nedaudz vēlāk iedzēru antibiotiku, ieēdu auzu pārslu putru un iedzēru pretsāpju tableti. Tagad sāpes gandrīz vai nejūt, nu, ja salīdzina ar vakardienas plkst. 19-21.

Papildināšu šo rakstu katru dienu ar progressa ierakstu.

 

Update: 23.08.2015.

Naktī nevarēju aizmigt. Bija temperatūra un smaganas riktīgi sāpēja, jo sāka piepampt. Ap 5.00 no rīta laikam parubījos uz pāris stundām un tā pa brīdim līdz kādiem 12.00. Mamma sasmalcināja biešu zupu- iedzēru to, ieriju savas tabletes. Tagad sāpes vispār nejūtu(iespējams jau pieradu), bet smaganas normāli piepampušas. Ja vēl vakar aizvakar varēju sakost priekšzobus, tad vairs pat to nevaru. Pagaidām dzīvošos uz putriņām biggrin_mini2.gif

Update: 24.08.2015.

Naktī pamodos no tā, ka smaganas atkal piepampušas un sāp. Par laimi atkal uzreiz parubījos. Redzēju sapni, kur graužu čipsus un dzeru alu lol_mini.gif Piecēlos 13.00. Karstuma dēļ smaganas vēl vairāk piepampušas un nedaudz paasiņoja. Ieēdu sarīvētu olu, iedzēru savas ripas. Skatījos TV, spēlēju fallout shelter. Tagad pienācu pie datora paskatīties kādus video un atjaunināt blogu.

Update: 25.08.2015.

Jau foršāk. No kreisās puses uzpampums nogājis un priekšzobus varu atkal sakost. Vienīgi tāpat sāpēja, tāpēc dzēru visas tabletes. Neko jēdzīgu tāpat nevar ieēst, tāpēc turpinu dzīvoties uz putrām u.c. Uzmetās zilums kreisajā vaigā.

Update: 26.08.2015.

Piecēlpos mierīgi. Kreisā puse vispār nesāp. Labajā pusē bija trakāka situācija, tur vairāk sagrieza, tāpēc tā puse ilgāk dzīs. Laikam būs jāiedzer arī pretsāpju ripa. Ceru, ka rīt jau varēšu uzkost kaut ko uz kreiso pusi.

Update: 07.09.2015.

Veiksmīgi esmu šo pasākumu pārdzīvojis. Vienīgi diegi vēl mutē un uz pašu žokļa galu arī nevar uzkost ēdienu, jo tad sāk smaganas sāpēt. Zobārste teica, ka ap Ziemassvētkiem tie caurumi, kur zobi bija, būšot aizauguši. Brīžiem ēdot ieķeras ēdiens diegos un ko cietāku uzkožot iesāpas smaganas, bet tā dzīvot var smile_mini.gif

Laboja krabz, labots 5x