Noreaģējis par vēlu, Hamiltons vairs nespēja laikus nobremzēt un iestūrēja tieši Raikonena formulas aizmugurē. Tāpat par vēlu attapās arī Niko Rosbergs, kurš savukārt ieskrēja "McLaren" formulas aizmugures daļā.

"Šis pitstops nepavisam nebija labs, " pēc izstāšanās sacīja Hamiltons, kuram Francijā būs ļoti grūti cīnīties par uzvaru. "Redzēju, ka man priekšā boksu celiņā brauc divi piloti un tad pēkšņi viņi apstājās. Es redzēju sarkano gaismu, taču mirklī, kad tas notika, bija jau par vēlu, lai paspētu nobremzēt. Tas nav tā, kad tu ietriecies sienā un esi dusmīgs. Šoreiz ir citādi. Es atvainojos Kimi par to, ka izbojāju viņam sacīksti, taču tādas lietas mēdz notikt."

Jāatgādina, ka pats Raikonens pirms vairākām nedēļām Monako līdzīgā veidā sabojāja sacīksti "Force India" pilotam Adrianam Zutilam, kurš tobrīd bija ceļā uz sensacionālu ceturto vietu. Toreiz gan tika vainotas atdzisušās bremzes, turklāt negadījums notika pilnā ātrumā braucot pa trasi, bet tiesneši nekādu sodu pasaules čempionam nepiesprieda.

Jāpiemetina, ka Hamiltons pēc šī incidenta saņems 10 Starta pozīciju sodu nākošajai Francijas GP.

Video, kā ņegra ietriecas Rikonenā.