Nu tā lokauts NHL ir jau beidzies, sākas ta rosība un kautkā tas viss mani pamudināja uzrakstīt rakstiņu par vienu no maniem mīļakajiem hokejistiem.

Jau iepriekš atvainojos par gramatiku.

Man liekas jūs visi esat dzirdējuši par tādu hokejistu kā Pāvels Datsjuks(Datsyuk).

Sākšu arto toka viņš ir dzimis 1978.gada 20.jūlijā, Jekaterinburgā, Krievijā.

Ir profesionāls hokejists, precīzak centra uzbrucējs.

Viņam nebija nekādas lielas masas, ne mega agresivitātes un nav tur nekāds super metiens, līdz arto viņu draftēja 1998.gada 171kārtas numurs, paņēma Detroitas ''Red Wings''. 

Datsyks tiek saukts par hokeja firtuozu, viņa veiklās rokas ir nenovērtējami augstā limeni. Turklāt viņš tiek saukts par pasaulē gudrāko hokejistu, jo viņš spēle ar galvu nevis ar spēku, līdz arto no viņa var sagaidīt asprātigas piespēles un veiklas kustības kuras neviens nevar paredzēt(man liekas pat komandas biedri). Datsyks ir Padomju laika hokeja paraugs, ar labu slidojumu, daudz piespēlem un veiklām kustībām un minimāli spēka spēles. Bet protams NHL ir mazi laukumi un tur pārsvara valda kanadiešu hokejs tāpec noviņa var ari sagaidīt ari spēka paņemienus.

Datsyuks ir ari viens no labākajiem soda metienu ispildītajiem pasaulē.

Viņa atvadu soda metiens

Viņš ir 2002 un 2008.gada Stenlija Kausa ieguvējs. Visu Zvaigžņu spēles piedalijas šajos gados: 2004, 2008, 2012, bet 2009. gada viņam bija uzaicinājums, bet ateicās traumas dēļ. Viņš ir atdzīts par labāko aizsarg tipa centru.

Protams te nav viss, jo tad būtu jāraksta gari un plaši, līdz arto neviens pat līdz galam nelasītu.

Ļoti plaš video:

Īsaks video, bet ar labāku edit:

 

Ja jums patika, varu nākošo paņemt Zemgusu Girgensonu