Par Zemgu Girgensonu daudzi esat dzirdējuši, bet te būs sīkaka informācija par viņu.

Zemgus ir dzimis 1994.gada 5.janvārī Rīga, pirmo reizi uz slidām kāpa 3 gadu vecuma. Un neačkīras nearko no citiem, bet nepagāja 2gadi viņš jau spēleja starp vecākiem bērniem, 6gadu vecumā speleja starp 10gadigiem un tā viņš visur atspēleja un ar katru gadu progresēja, viņam piemita gribas spēks kas viņam ļāva sasniegt daudz ko. 14 gadu vecuma Zemgus kopā ar dažiem latviešu komandu devas un skandināviju kur tika sarīkots junioru turnīrs, Latvija tur nostartēja labi, bet Girgensons bija ļoti pamanīts un iņu uzaicināja uz Junioru Eiropas komandu, kur viņš devās pa Ziemeļameriku tūres. 15-16.gadu vecumā viņš devas uz ASV un USHL līgu uz klubu Dubjūkas "Fighting Saints". 

Šaja klubā viņš progresēja un kā treneris adzina. toka viņš visus spēkus adod treniņos un spēles, progres bija liels. USHL 100spēles guva 104punktus(49+59). 

Skauti viņu salidzināja ar Jhonatan Towes, pēc spēles stila.

Pasaules čempionātos viņš ari startēja labi, bet vislabāk viņš sevi paradija U-20 D1 (2011.gada) 5spēles dabuja 7punktus (4+3). 

Viņam draftā paredzēja 8-20vietu 1.kārta 25 NHL klubi intresējas par viņu, bet viss lielāko intresi izrādija Buffalo un Blackhawks.

Zemgusu draftēja 1.kārta ar 14numuru Buffalo Sabres, pagaidām vienīgais latvietis tik augstu draftēts.

Treniņ spēle viņš guva skaistus vārtus, un nākošaja diena ar viņu parakstija līgumu.

Tā ka NHL sākas lokauts viņš devās uz AHL, jeb saukto ''gaļas mašīnu'' tur viņš bija viens no jaunākajiem speletājiem.

Girgensona vārti pret ''Heat'' http://sportacentrs.com/hokejs/legionari/05012013-girgensons_gust_vartus_pret_heat

Skaisti nospēleja  Girgensons: http://sportacentrs.com/hokejs/16122012-komandas_biedrs_ievirza_girgensona_raidit jakas viņam uz krekla 28numurs.

 

Daži video:

No LTV7

 

Laboja Hibs, labots 1x