Galvenajās lomās: Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard.

Veidotājs: David Shore.

Sezonas: 8.

Sērijas: 177.

Par seriālu

Doktors Hauss ir amerikāņu kanāla Fox seriāls, drāma, kuras pamatā ir medicīna un viss pārējais, kas ar to saistīts. Pirmā sērija klajā nāca 2004. gada 16. novembrī, bet astotās sezona noslēdzās 2012. gada 21. maijā. Seriāla galvenais varonis ir Doktors Gregorijs Hauss (Hjū Lorijs) - atkarīgs no zālēm, ļoti neparasts, netradicionāls un pats galvenais - medicīnas ģēnijs. Viņš vada nelielu cilvēku grupu Princtonā, Plainsboro slimnīcā, Ņūdžersijā, kura nosaka diagnozi un izārstē pašus neparastākos pacientus un visdažādākās slimības. Sezonu gaitā mainās gan Hausa komanda, gan cilvēki viņam apkārt, gan viņa paša personīgā dzīvē.

Seriāla veidotājs ir kanādietis Deivids Šors, bet par pašu neparasto Hause tēlu atbildīgs ir Pauls Atanasio. Seriāls Amerikas topos jau parādījās kopš otrās sezonas, 2008. gadā kļuva par skatītāko TV seriālu, to rādīja 66 pasaules valstīs. Seriāls ir ieguvis neskaitāmas nominācijas un apbalvojumus, tajā skaitā piecus Emija apbalvojumus, divus Zelta Globusus. Taču 2012. gada sākumā kanāls Fox paziņoja, ka astotā būs Doktora Hausa pēdējā sezona.

Manas domas

Lielisks seriāls. Jāsāk laikam ar to, ka medicīnas loma seriālā nav pārspīlēti liela, paralēli pacientu ārstēšanai risinās notikumi Hausa dzīvē, viņa komandas un apkārtējo personāžu dzīvē, savstarpējām attiecībām un vēl daudz ko citu. Kopā ar lieliski izveidoto Hausa tēlu un Hjū Lorija lielisko aktierspēli šajā lomā, seriāls ir ieguvis ļoti patīkamu pievilcīgumu, kur arī medicīniskā daļa iegūst jaunu un interesantu tēlu. Sezonām ritot, tāpat kā pacienti, mainās arī viss pārējais, vienīgi pats Hauss nekur nav pazudis, taču arī viņa dzīve piedzīvo daž ne dažādākos pavērsienus un izmaiņas. Vienīga lieta, kas seriālā man pietrūka bija tā teikt neparastās sērijas, kur notikumi un scenārijs neritēja savu ierasto gaitu, jāsecina, jo vairāk sērijas redzētas, jo šādas savādākas sērijas šķiet ar vien labākas un interesantākas, jo veids un process, kā komanda nokļūst pie pareizās diagnozes, daudz maz ir vienāds un paredzams. IMDB.com topā šis seriāls ir atrodams otrā 50 sākumā ar reitingu 8,6, bet es, pavisam noteikti, šo seriālu ierindoju pašā topa augšgalā. Varbūt līdz apaļam 10 nedaudz pietrūkst scenārija līnijā šis tas, bet manāc acīs apaļas 9, drīzāk jau 9,5 zvaigznes seriāls ir nopelnījis.

Video ieskats

Ievadi:

Ieskati seriālā no skatītāju veidotiem video:

Laboja mad, labots 4x