HyperTown Riga EXPO

 

Šī gada 26-27.maijā Ķīpsalas izstāžu halle norisināsies HyperTown Riga EXPO, kas ir urbānas kultūras un gaming festivāls visai ģimenei! Šīs izstādes ietvaros sev tīkamo varēs atrast ikviens apmeklētājs. Festivālā tiks pārstāvētas vairākas mūsdienīgas un aktuālas tēmas, kas ir tuvas gan jauniešiem, gan gados vecākiem cilvēkiem. 

 

Baltijas eSporta Līgas fināli CS:GO un LoL disciplīnās

Baltijas eSporta līga ir vadošā līga Baltijas reģionā, kas pulcē labākos šī sporta veida pārstāvjus. Ja viens no Taviem hobijiem ir datorspēles, tad Tu vienkārši nedrīksti palaist garām šo notikumu! Īpašu atmosfēru nodrošināsim ar iespaidīgu gaismu šovu, milzīgiem ekrāniem un vairāk kā 1500 vietām tribīnēs. Sacensību komentētāji un eSporta profesionāļi Renārs Šēnfelds (Latvija), Renārs Dzintars (Latvija) un Dainius Daukša (Lietuva) parupēsies par īpaši aizrautīgu šo spēļu apskaņošanu. Līgas finālisti cīnīsies par iespēju celt virs galvas īpaši šim pasākumam veidoto trofeju (roku darbs no akmens, metāla un stikla) un iegūt savā īpašumā daļu no 10 500 EUR lielā balvu fonda.

 


 

Tehnoloģiju izstāde

Nav noslēpums, ka pasauli ir pārņēmušas tehnoloģijas un it īpaši pēdējos gados tās ir sasniegušas ģeometrisku progresiju savā izaugsmē. Ja esi vēlējies izbaudīt pilnu virtuālās realitātes pieredzi, kontrolēt un pat uzbūvēt robotu, pamēģināt savu mīļāko videospēli uz neprātīgi jaudīga datora ar augstāko izšķirtspēju, vadīt sacīkšu dronu, kas traucas ar ātrumu 120 km/h, piedalīties lasertag spēlē vai izmēģināt ar hidrauliku aprīkotu drifta un rallija simulatoru nesoties ar 90 km/h slavenajā Biķernieku trases Raganas katla līkumā, tad to noteikti varēs paveikt HyperTown Riga. Un tas viss par biļetes cenu! Nekur un nekad Latvijā vēl nav bijusi dota šāda unikāla iespēja izbaudīt tik daudz virtuālās atrakcijas vienkop par šādu cenu!

 


 

Graffiti Jam

Mūsdienās par grafiti dēvē vienu no ielu mākslas žanriem, ko tehniski dažādos stilos izpilda ar markeru vai/un krāsas aerosolu. Atsevišķi, mākslinieku veidotie grafiti jau ir pieskaitāmi modernās mākslas paraugiem. Latvijā par tādiem uzskatāmi darbi "Saule, Pērkons,Daugava", ko veidojuši ielu mākslinieki Kiwie un Rudens Stencil festivāla "Blank Canvas" laikā, popularizējot ielu mākslas un grafiti kultūru, kā arī vēlviens Rudens Stencil darbs Sarkandaugavā Priežu ielā - “Sarkanā”. HyperTown festivāla laikā apmeklētaju acu priekšā tiks radīti darbi uz 32 metrus garas sienas 8 mākslinieku izpildījumā. Tēma - spēles un spēļu kultūra. Visu dienu kopā ar māksliniekiem būs arī vairāki DJ un beatbox kultūras pārstāvji, kas radīs pareizo atmosfēru un muzikālo pavadījumu, lai taptu galvu reibinoša māksla. Darbu vērtēšana tiks uzticēta pašiem māksliniekiem un arī Jums - festivāla apmeklētājiem!

 


 

Cosplay show

Cosplay ir tērpu un skatuves māksla, kuras dalībnieki paši rada tērpus un pārģērbjas par filmu, grāmatu vai videospēļu varoņiem, kā arī atdarina kādu ainu no šī tēla virtuālās dzīves. Dalībnieki var uzstāties gan individuāli gan grupās. Priekšnesumu parasti izvērtē profesionāla žūrija. Tiek vērtēts gan pats priekšnesums gan arī tērpa sarežģītība un kvalitāte. HyperTown Riga Cosplay dalībnieki pārstāvēs vairākas valstis (Latvija, Igaunija, Lietuva, Krievija, Ukraina) un kopā sagaidam vairāk kā 70 priekšnesumus. Žūrijas locekļi būs pasaulslaveni Cosplay tērpu mākslinieki, šī žanra pasaules čempioni un spēļu gigantu Blizzard, Riot Games reklāmu sejas - Kinpatsu(Dienvidāfrika), Shappi (Polija), Narga un Aoki (abi Krievija).

 


YouTube un GameDev konference + Open GameJam

Mēs visi ikdienā lietojam YouTube platformu, lai klausītos mūziku, skatītos smieklīgus kaķu video vai cilvēku radītu video saturu. HyperTown Riga divās dienās pulcēs Latvijas populārākos un veiksmīgākos YouTube satura veidotājus, kas pastāstīs ne tikai kā viņiem izdevās sasniegt panākumus video satura izveidē bet arī to padarīt par savu pamatdarbu. Un papildus šim mēs aizskarsim arī vienu no ienesīgākajām un augošāko industriju visā pasaulē - spēļu izstrādi. Vieslektori no ārzemju spēļu izstrādātāju kompānijām un pašmāju speciālisti pastāstīs un arī parādīs kas ir kas. Un tas nav viss! Festivāla ietvaros Tu varēsi pieteikt arī sevi dalībai Game Jam jeb spēļu izstrādes maratonā, kas ilgs abas dienas un notiks komandās pa 5 cilvēkiem. Šajā īsajā periodā varbūt Tev pat izdosies radīt savu pirmo spēli un atklāt sevī apslēptu talantu. Viss, kas ir nepieciešams - tikai vēlēšanās. Ja viņiem tas ir izdevies, tad varbūt arī Tu to vari?

 

 


 

Papildus aktivitātes, ko varēsi izmēģināt un aplūkot festivāla ietvaros

 

Baltijas čempionāta posms dronu sacīkstēs

Skateboard un BMX paraugdemonstrējumi uz Monster mini-rampas

Robotu cīņas un robotu futbols

Lāzertag spēļu arēna, Airsoft šautuve

Galda spēļu zona

Simulatoru zona

Radio vadāmie modeļi

Fantāziju taverna jeb slavenās spēles Dungeons and dragons profesionālu Game Master vadībā

Mini-turnīri uz XBox, PlayStation un Nintendo konsolēm

Retro konsoles un Retro datori

Tradicionālas sporta aktivitātes un jauni sporta veidi

Ballīte un dejas ar DJ Jad Gib sestdienas vakarā

 


 

Festivāla biļešu izloze

 

Sakarā ar exs.lv sadarbību HyperTown pārstāvjiem, man ir dota iespēja izlozēt divas (divu dienu) brīvbiļetes kādiem no exs lietotājiem!

Biļešu izloze tiks veikta tuvākajās dienās, kur izveidošu miniblogu ar sīkāku informāciju par izlozes noteikumiem, kā arī par pašām biļetēm.

 


 

Festivāla atbalstītāji

Lattelecom

Samsung

MSI

HP Omen

GOEXANIMO

 

Biļetes vari iegādāties www.bilesuserviss.lv

Vairāk informācijas vari iegūt www.hypertown.pro vai @HyperTown sociālajos tīklos.

Laboja mad, labots 2x