Nosaukums: I Am Legend / Es Esmu Leģenda
Žanrs: Sci-Fi / Drāma
Ilgums: 1 Stunda 41 Minūte
Kinoteātros: 2007. gada Novembris
Filmu Studija: Warner Brothers
Galvenajā Lomā: Will Smith (Vils Smits)
Režisors: Francis Lawrence
 

# Filma veidota pēc Ričarda Matesona tāda paša nosaukuma romāna (1954) apvienojot ar The Last Man On Earth un The Omega Man stāstiem. 

# Par Filmu:
Šīs filmas paraksts ir - Pēdējais Vīrs Uz Zemes Nav Viens. Ieraugot šo teikumu uz pirktās filmas vāciņa es nodomāju, ka filma varētu būt lieliska. Protams arī Vils Smits, kuram padodās Action un citas smagas filmas notēlot. Filma iedeāli ataino to, kā dzīvo cilvēks, kurš ir palicis pēdējais uz zemes. Kā viņš pārdzīvo vientulību un cik perfekti atainotas ielas, kuras ir nesakoptas un aizaugušas gadu garumā. Warner Brothers pēc šīs un daudzām citām filmām man noteikti tagad ir mīļākā filmu kompānija. 
Šai filmai dodu 10/10 un tur nav ko vairāk paskaidrot. !!!
Filma ir vienreizēja un mana uzskatā vislabākā filma par apokalipsi.

# Filmas Gaita:
Tātad Roberts ir palicis pēdējais cilvēks Ņujorkā un uz visas zemes dēļ negadījuma, kas izveidojies Zinātnes laboratorijā. Cilvēki tiek evakuēti ar helikopteru taču notiek, kas negaidīts. Avārijā nomirst viņa sieva un bērns. Sagrauts viņš paliek Ņujorkā un cenšas visu pārdzīvot. Šos pārdzīvojumus viņš atcerās pa fragmentam filmas gaitā. Dzīvojot kopā ar savu suni, sarunājoties ar pilsētā izliktajiem apģērbu veikala manekeniem un ēdot konservus skatoties TV pāraižu arhīvus viņš cenšas pierast pie domas, ka nav palicis viens. Dažos brīžos tas pat mani uzjautrināja, bet tas ir izveidots tiešām reāli un ticami. Medī pa pilsētu skraidojošos zvērus iegūstot gaļu.
Taču pienāk nakts un no tumsas izlien ar vīrusu saslimušie cilvēki (kanibālu/pērtiķu/nezvēru apvienojums), kas klīst pa naksnīgajām ielām meklējot savu izredzēto aprīšanai. Roberts nakti pavada slēpjoties savā mājā, ienaglojies vannasistabā ar dēļiem. Taču pienāk tas brīdis, kad viņam nu ir jāstājās viņiem un jācīnās pretī un jāmeklē risinājums šai apokalipsei lai kas tur arī nenotiktu.
Kāpēc tā ir drāma? Noskatieties filmu un nenožēlosiet, ka lasijāt šo rakstu...

# EkrānŠāviņi:





 
# Treileris:



* * *
Aprakstu Veidoja Apple Panic.
Pēc Izlasīšanas lūdzu ieliec Vērtējumu nospiežot uz Zvaigznītes. :8:

Laboja Puis, labots 3x