Kompānija IBM nesen ir nosvinējusi 100 gadu jubileju, iespaidīgi vai ne? Pēc šīs jubilejas, kā lieliska dāvana ir sekojus IBM jaunākais sasniegums - PCM atmiņas modulis, kas pēc IBM datiem, liek domāt, ka tas darbojas apmēram par 100x ātrāk nekā citi zibatmiņas moduļi, ko mēs pazīstam līdz šim. 

Šai zibatmiņai ir vairākas priekšrocības. Tā atļauj vairākus miljonus datu ierakstīšanu ciklu, kamēr pārējās ir tikai spējīgas kalpot līdz vairāku tūkstošu ierakstīšanas cikliem.

Nedomājat, ka IBM kompānija šo brīnumu izdevās izveidot viegli. Veidošanas laikā viņi saskārās ar vairākām problēmām, jo PCM tehnoloģiju īpatnības vienmēr bija negatīva ietekme elektrības patēriņu un pretestību, kas atkal noveda pie datu nolasīšanas problēmām, taču IBM apgalvo, ka tagad šīs problēmas ir pilnībā novērstas, un, ka viņiem ir beidzot izdevies izstrādāt pilnīgu modeli. Diemžēl šo modeli plānots ir izplatīt, tikai pēc 5 gadiem, jo tagad tas būtu pārāk dārgs un vērtīgs, kā arī ar tā laišanu tirgū ir saistītas daudzas citas problēmas.