Ja nav instrukcijas, dažkārt ir pilnīgi neiespējami lietot kādu pavisam ikdienišķu sadzīves priekšmetu. Dažkārt ir ļoti smieklīgi lasīt, piemēram, kas rakstīts uzlīmē Ķīnas ražojuma šķiltavām. Tur latviešu valodā pausts, ka šķiltavas vajadzētu turēt iespējami tālāk no sejas. Kā lai šādā veidā aizdezina cigareti? Tas atklāts netiek.
Vācu izdevums "Spiegel" sarīkojis konkursu par smieklīgākajām instrukcijām. Nesen publicēja rezultātus. Visvairāk šādu instrukciju atrasts ASV. Ne jau izgatavotāji radījuši tik daudz komisku situāciju, bet gan paši patērētāji.
Daudzi ir lietojuši saliekamos bērnu ratiņus, vizinot bērnus. Vai jums jelkad ir ienākusi prātā doma salikt kopā ratiņus neizņemot no tiem bērnu? Diezvai. ASV pilsonis ratiņu instrukcijā var izlasīt "pirms salikšanas izņemt bērnu". Bet tur nav teikts kā to izdarīt. Arī "Nelietot bikšu kabatās" ir nācis no šķiltavām. Nevar būt ka ASV smeķētāji ir tik ļoti apspiesti, ka viņiem jāpiesmeķē kabatā. Uz riekstu paciņas var uzrakstīt "Var saturēt riekstus". Iespējams, kāds aizrijies ar riekstiņiem un tiesā isniedzis sūdzību par to ka nav brīdināts ka paciņā ir rieksti.
ASV pie klozetpodiem ir instrukcija: "Nedzert no klozetpoda". Veļasmašīnas instrukcijā rakstīts "nemazgāt kaķus". Mikroviļņu krāsns instrukcijā būs rakstīts nav ieteicams likt jēlas olas? Ne. Mikroviļņu krāsns instrukcijā ir rakstīts "Nežāvēt dzīvniekus".