Vakar, rokot sniegu, kas bija sasnidzis jaungada naktī, kādas reizes desmit brutāli no sākuma līdz galam, bez apstājas, austiņās noklausījos no trim albūmiem izveidotu pleilisti. Varētu izklausīties:"Wtf, kā var neapnikt!?", taču, godīgi sakot, ekselenti. Izveidotā pleiliste ne ļāva nogurt, ne arī saskumt, tikai dažkārt aizdomāties, jo tomēr tā ir baigā ķīmija - visu dienu rakt sniegu un klausīties vienu un to pašu... 

Tad nu no kā tā manis saslavētā pleiliste sastāvēja:

  Pirmkārt, 'The Wombats' 2007.g izdotais "A Guide to Love, Loss & Desperation". Ideāli uzlāde, ir vērts ieklausīties arī lirikās, turklāt samērā nesamocīts, atšķirībā no pēdējiem izdotajiem singliem "Jump Into The Fog" un "Tokyo (Vampires & Wolves)". Daudz ko stāstīt par šo man nav, ak, nu ja, varu vien piebilst to, ka līdz liktenīgajai dienai laikam gadu nebiju klausījies šo albūmu, pats nezinu kamdēļ, varbūt tāpēc tik ļoti iekrita sirdī. Eku arī viena dziesma ieskatam. 



So if you're ever feeling down,
Grab your purse and take a taxi,
To the darker side of town,
That's where we'll be,
And we will wait for you and lead you through the dancefloor,
Up to the DJ booth,
You know what to ask for,
You know what to ask for.

  Otrkārt, Keitas Nešas (Kate Nash) arī 2007.g. izdotais "Made of Bricks". Ļoti viegls, ne burtiskā nozīmē. Var skanēt fonā un tas nedos praktiski nekādu ietekmi, kur arī tas skaistums. Lielākā daļa albūmā iekļauto dziesmu nekādi nekonfliktē ar apstākļiem, kādos tās klausās, ja esi sagruzījies, tad tāds arī būsi pēc albuma noklausīšanās, jo kā jau teicu, dziesmas ir vieglas, pārskries pāri un tās pat tā īsti neizjutīs, ja neiklausīsies lirikās, protams, kas dažubrīd tomēr izvēršas samērā sarežģītas. Imho, labākais veikums, kas Nešai līdz šim ir sanācis. 2010.ajā izdotais "My Best Friend Is You" ir šausmīgi samocīts. Neesmu pat spējis kaut vienu reizi noklausīties tā īsti līdz galam, tāpēc pieturos vien pie šī glabāšanas savā arhīvā. Nu, pie reizes arī viena dziesma ieskatam no "Made of Bricks".


 

well the stars up in the sky
and the leaves in the trees
all the broken bits that make you trip up and grassy bits inbetween
all the matter in the world
is how much i like you

  Treškārt, grupas 'Vampire Weekend' arī 2007.g. (tāds 2007.g. klubiņš, he) izdotais ''Vampire Weekend'' (jā, tāds pats nosaukums kā grupai). Jautrs indie roks. Albūmā var just samērā vienotu noti, kas apvieno visas kompozīcijas (atšķirībā no 2010.ajā izdotā "Contra", kurš jau ir ļoti daudzveidīgs uz pirmā izdotā fona), taču tās nesaplūst un katra par sevi kaut ko pastāsta. Kaut arī grupa nāk no ASV, Ņujorkas, sajūta klausoties albūmu ir tāda, ka grupa nāk un tu pats atrodies, piemēeram, Havaju salās, vakarā, pludmalē vai kaut kā līdzīgi (protams, šī sajūta ir ļoti subjektīva, bet tomēr).. So, jā, ieskatam viena dziesma arī no Vampire Weekend:







  Principā, par jauno gadu varu bilst, ka sagaidīju labi. No divdesmit diviem līdz divdesmit četriem caur mobilo internetu čakarējos, lai nosūtītu vienu ļoti svarīgu apsveikumu jaunajā gadā. Diezko labi neiznāca, jo, diemžēl, garumzīmju nebija. Iespējams, labāk nebūtu sūtījis. Enīvei, ko nu vairs... Pēc tam sanāca jauki kopā ar radiem sagaidīt arī pašu jauno, paskatīties, kā visapkārt kaimiņi šauj salūtu (kāpēc pašiem šaut, ja visapkārt viena liela izrāde ) un tad jau pāris stundas pie labas grāmatas. Šoreiz iesāku Jāņa Ūdres biogrāfisko romānu "Ulmanis. Lielā Kārļa Testaments". Pagaidām esmu ticis līdz pusei, sajūtas visai depresīvas, bet tomēr iespaidīgas. Kad pabeigšu, noteikti uzrakstīšu nelielu recenziju. Nu ja un tad jau arī jaungada diena ar lielo sniega rakšanu un pirms tam jau aprakstīto pleilisti..

P.s. Mans raksta iekārtojums ir vienkārši izcils, bet esmu par slinku, lai tagad kaut ko labotu. Priekā!