So, atkal ir pienācis laiks kad es uzrakstu kaut ko iz savas nožēlojamās dzīves.

 

    Sāksim ar... hmm, reālo dzīvi. Tātad, jau klāt jūlijs, bet nu, daļēji jau atkal gribas septembri. Kāpēc? Well, lauku dzīve man jau sāk apnikt. Vai nu tev ir jāstrādā vai nu jāsēž iekšā pie pc. Bet nu cmon, mani draugi pa šo laiku nodzer jēgu (varbūt, bet nu daži nepārāk dzer), daži vienkārši pavada labi laiku. Pietrūkst viņu un dažreiz gribas redzēt viņu sejas, bet nu... Tuvākā draudzene dzīvo 12 Km attālumā. Njam, esmu apciemojusi viņu jau vairākas reizes bet nu citi draugi nav apciemoti, jo daži pat dzīvo otrā Latvijas malā. Eh, vienkārši kā es to skolu nevaru sagaidīt! Bet nu.. Vēl ir arī tā pretīgā lieta ka labākais draugs/istabiņas biedrs brauc mācīties uz Ventspili. Es atrodos salacgrīvā un mācos Valmierā. Jā, reti kad varēsim ar viņu normāli sadzert un izrunāties IZ dzīves. Atceros tos vakarus, kad kopīgi kojās dzērām absintu 0, 7l divatā un vēl vermutus. Heh, good times. 3 dienas dzērām. izdzērām to un arī 5l ūdens. Bet nu sakot, cepuri nost čalim, jo bija gan gudrs, gan atbalstošs un saprotošs. Šodien to atcerējos jo mātei bija dzimšanas diena un dzērām... uzminat ko- viņa mīļāko vermutu. 

    Tad arī Salacgrīvā bija Zvejnieksvētki.... Brrr. pretīgākie svētki manā mūžā. Satiku maz draugus, bet ļoti daudz cilvēkus kurus labprāt nekad neredzētu. Bet nu, vienalga, lai arī izpriecājas. Satiku arī savus skolas biedrus un izrunājāmies, kā ta šiem iet. padejoju, piedzēros u.t.t.

    Hmm, programmēšana- mans kriptonīts. Daru to teikt kad man ir labs garīgais vai vispār laiks. Nu, pa jūniju paspēju iemācīties c++ pamatus. Tagad nāk tas grūtākais- iemācīties Irrlicht dziņa pamatus un censties uztaisīt kaut ko līdzīgai spēlei vai arī uztaisīt kaut ko vienkāršu kā universu. Ko es te saku- vienkāršs. kātad, jo man parasts mazs darbiņš kur vienkārši 3 kubi stāv vidū un divi rotē + vēl ir arī skybox paprasīja 3 stundas. tagad būs jāpadomā cik man paprasīs kaut vai tāda paša maza universa uztaisīšana. Domāju ka mēnesis ir par maz. (ā, to ko es taisīju varat paskatīties šajā tutā- nu ir tas pats tieši, es vienkārši pierakstīju kodu un iemācījos ko viss tas nozīmē. pamācība- http://irrlicht.sourceforge.net/docu/example010.html .) Bet zinu ka daži arī teiks- kāpēc tu muļķi mācies pa vasaru? tagad taču ir jāatpūšas. Mana atbilde kā vienmēr vienkārša- man tas patīk, es gribu pierādīt dažiem cilvēkiem uz ko esmu spējīgs un ka es atstāšu savas pēdas Valmieras Valsts ģimnāzijā (domāju ka kāds atcerēsies), man īstenībā nav ko cita darīt, un daļēji šis te viss nostiprina manas zināšanas par programmēšanu un 3D grafiku kā tādu. Ā, vēl mācos strādāt ar Blender 3D, bet daļēji domāju ka nav jēga tam un ka vajadzēs iet atpakaļ Autodesk 3Ds Max, jo Irrlicht neatbalsta .blender failus, un vēl nav izveidots jaunākais wraperis, ka varētu blend failus pārveidot kaut vai uz b3d.  Bet vispār, man iet diezgan jautri pildot un darot šo Zinātniski pētniecisko darbu, jo dažreiz nāk smiekli par savām kļūdām, piemēram ka uzraksti ne to kodu vai vispār neuzraksti to, dažreiz tā programma izskatīsies smieklīga. Vispār, ir arī laba Autodesk 3Ds Max pamācība, kā uztaisīt Ford Mustang. 

tas ir 1 video no kādiem 63? bet nu gala rezultāts ir vienkārši fenomenāls.

      Tagad par ne tik īsto dzīvi. Minecraft. nu, cīnos visu laiku viens pats bez inv. editora, taisu savu ĻOTI milzīgo sienu, teikt, Ķīnas mūri, ap savu mazo koka māju un monstru slepkavošanas aparātu. žēl, ka uz šī datora neatrodas tas darbs. bet nu to visu jau taisu itkā 4 dienas pēc spēles laika, bet nu tas mūris ir vismaz kkur 1000 blokus garš, nezinu cik augsts, bet nu nokrītot tu noteikti nomirsi, un 4 blogus plats. esmu tikai pabeidzis 2 malas. Bet nu tā siena ir baigi liela. nekas īpašs. Bet vispār, kāds ir redzējis to darbu, kur 1 Minekrafteris ir uztaisījis ASCII koda redstone circuit tā, ka var parādīt burtus? Es biju gar zemi. Pašam pēc tam gribējās uztaisīt kaut kādu veida atpakaļveida skaitītāju vai pulksteni kas rāda skaitļus, piemēram, kad minecart aizziet uz manām raktuvēm. Bet nu tā varētu būt mana Utopija lol_mini.gif bet būtu foršs skats.

    Pirms dažām dienām arī spēlēju veco labo F.E.A.R. 2. izgāju dienas laikā. Tagad iedomājoties, sapratu- Daļēji senatnē bija baismīgākas spēles. Atceros ka pat The Suffering 2 un Sillent Hill kādreiz bija ļoti baisīgākas nekā citas spēles. Man pat liekas ka pat Minecraft dažreiz ir baisāka spēle nekā šai dienās, daļēji Left for dead 2 bija vsp necik baisīga, bet vismaz tu bija humors.

   Runescape neesmu spēlējis jau vairākus mēnešus, tikai dažreiz kad ir Holiday itemi vai vienkārši gribas parunāties pa vēlu vakaru ar kādu. Heh, atceros ka Latviešos tas ir pierasts ja es atrodos tur un ir Kitenn vai arī daži citi ļautiņi.

   Vispār arī daudziem ieteiktu- ja atrodaties laukos un nav ko darīt- izejiet ārā paskriet. Nu man dažreiz nebija vispār garīgais nekam, es izgāju ārā, paelpoju gaisu, noskrēju teikt 5 Km, ievēroju- cik tomēr Latvija ir skaista(es dzīvoju netāli pie Salacas, un es skrienu vēlu vakarā, kad saule lēnā garā sāk rietēt). damn. Un no tās dienas es skrienu tos pašus 5 Kilometrus jau vairāk par mēnesi, esmu nometis jau 3 Kg un jūtos diezgan laimīgs gan par to cik daba ir skaista, gan par to, ka esmu latvietis, kaut vai šeit ir tik slikti darbi un slikta samaksa. Man vienmēr var pastāvēt Teledarbs vai arī varu taisīt pats savu kompāniju, bet nu Latviju nepametīšu. smile_mini.gif

   Un nobeigumā (laikam) es pateikšu to, ka esmu par Saeimas atlaišanu. Man ir apnicis ka viņi vienkārši zog mūsu acu priekšā un neviens neko nesaka par to. Bet nu es varu saderēt, ka neaizies daudz cilvēku, arī pensionāru, jo "Saeima" ierosināja tādu domu, ka vajadzētu palielināt pensionāru algas un naudas daudzumu. Bet domājat ka viņi to darīs? lol_mini.gif Pēc manām domām viņi tikai tur atsēž savu darba dienu- noguļ tur visu, ierauga ka ir pusdienas laiks, un tad visi iet ēst savus kukuļus vai Kalvīša pīrāgus. Bet nu cmon, pēc manām domām daudzi cilvēki ir akli un to neredz un vienkārši ignorē to. Mēs latvieši vienkārši ņurdam ka mums tas nepatīk, tas mums par mazu, bet ko mēs daram? Neko! Y U NO balsot par saeimas atlaišanu? Tu neesi īsts latvietis un tev viss ir pie vienas vietas? Tad piedodad, man ir žēl tik tupi cilvēki.

 

 

Paldies par uzmanību. Nākamo rakstu laikam varat gaidīt Augustā iz manas dzīves.