Pēdējā laikā ļoti daudz laika veltu domāšanai, vienkārši sēžot un domājot, ko pie velna darīt!? Drīz būs viss, cauri, nekā vairs nebūs.

   Diemžēl skolā, kurā es mācos ir tikai deviņas klases un jaunu būs jāmeklē šā kā tā, jo nākošgad taču jāsāk iet vidusskolā. Jau kopš astotās klases es esmu domājis, par to, ko un kur varētu, bet galarezultāta nav. Sākumā bija doma par RAV (Rīgas Amatniecības Vidusskola), jo tur ir ļoti spēcīga kokamatniecības/tēlniecības nodaļa, kas man ir ļoti tuva, bet sapratu, ka tur būs pilnīgs 'čau' ar eksaktajiem priekšmetiem un tagad esmu pilnīgi atmetis ideju par RAV. Šobrīd domāju par RDMV (Rīgas Dizaina un Mākslas Vidusskola, jeb agrākējie Lietišķie), vai 2. Vidusskola, iespējams arī cits variants. Nedaudz sīkāk par iespējamajām izvēlēm:

   RDMV, ļoti laba skola pa mākslas novirzienu, ar milzīgu vēsturi, pieredzi, profesionāliem pasniedzējiem. Pašam ļoti interesē kokizstrādājumu nodaļa. Uz doto brīdi esmu iestājies iestājeksāmenu sagatavošanas kursos, kuri vismaz līdz šim ir bijuši ļoti viegli. Mans pašreizējais zīmēšanas, veidošanas un kompozīcijas skolotājs Aleksejs Baranovs ieteica tieši šo skolu, jo es esot spējīgs mākslās. Viss jau būtu labi, bet kas mani biedē - četru gadu mācību programma, kā arī ķīmijas, fizikas un kā tur vēl visa esamība zem viena mācību priekšmeta - Dabas Zinības (Par to varu pateikt paldies izglītības reformai 2008. gadā), jo RTU, cik noskaidroju tādus, kuriem atestātā nav ne fizikas, ne ķīmijas kā atsevišķu mācību priekšmetu pat neizskata kā potenciālos studentus, vienalga, cik tu labi zini to sasodīto Fiziku un Ķīmiju... Kā risināt problēmu, itkā uzzināju, ka ir iespējams rakstīt centralizētos eksāmenus ārpus skolas un dabūt atzīmi uz atestāta. Vai kāds ir mēģinājis šādā veidā dabūt atzīmi? Būtu ļoti pateicīgs par viedokļiem...

   2. Vidusskola, arī laba skola, ar mani interesējošu padziļinātu ievirzi, bet kāpēc es pats nevēlos iegūt izglītību parastā vidusskolā?

  1. Pēc mākslas skolas man būs pilnīgi garlaicīgi.
  2. Pēc tam man pat sapņos nevarēs rādīties iespējas būt saistītam ar mākslu (Zīmēšana, kompozīcija, gleznošana u.c. būs pilnīgā pakaļā)
  3. Pie velna, kas es būšu, ja zināšu to sasodīto matemātiku, ķīmiju, fiziku? Skolotājs? Strādāšu Grindexā vai OlainFarmā? Paldies, nē.  
  4. Šādā variantā mākslinieciskš ievirzes papildus apgūt es nevarēšu, taču mācoties mākslas skolā padziļināti papildus eksaktās gan varēšu.

Vienkāršāk sakot, parasta vidusskola, priekš manis ir galīgi garām, kaut arī praktiski visi skolotāji saka, ka mana vieta ir 1.Ģimnāzija (Tur mani ar varu neievilks).

   Pagaidām nezinu, vecāki saka, ka tai ir jābūt manai izvēlei un viņi to neietekmēšot.. Varat dot padomus, ko Jūs darītu manā vietā? smile_mini.gif Varbūt ieteiksiet vēl kādu skolu?

Laboja Rocky__Lv, labots 1x