Priekšvārds

Klanu Citadeles ir milzīgas peldošas pilis, kas kalpo kā klanu mājas. Tām ir atsevišķas klanu krāsas un tās var uzlabot, pilnveidot tērējot resursus, kas iegūti Klana citadelē.

Klani var savu citadeli vienmēr pārveidot, proti, tās kalpo dažādiem nolūkiem. Tās der kā ideālas satikšanās vietas, kurās var tikt rīkoti gan publiski, gan privāti saieti. Tās var tikt izmantotas kā svinību norisināšanās vietas, ar dažādu veltījumu izdalīšanu speciālā ballīšu istabā. Visbeidzot, iespējams vissvarīgākā lieta, klana cīņas lauks var tikt izmantots, lai izveidotu, rediģētu un vadītu dažādas spēles.

Maksājošie spēlētāji, kas nav nevienā klanā var apmeklēt citas Klanu citadeles, taču viņiem var būt ierobežota piekļuve atsevišķām istabām.

 

Iepazīstoties Ar Citadeli

Tev vajadzēs vismaz 5 maksājošos spēlētājus, lai izveidotu citadeli; lai to izdarītu, savāc šos biedrus kopā un dodaties pie Avalani, kas atrodas līdzās citadeles portālam klanu nometnē. Pēc tam viņa tev piedāvās iziet īpašu rituālu, kas izveidos citadeli. Tu varēsi izvēlēties sava klana simbolu, krāsas, bet pagaidām ar noklusējuma izskatu. Tu varēsi sākt rediģēt savu citadeli pēc tava klana vajadzībām.

Lai nokļūtu savā citadelē, tu vari teleportēties no lielā portāla Klanu nometnē. Kad tu būsi nokļuvis Klana citadelē, tev tiks dota piekļuva kartei citadeles teritorijā (aizvietojot RuneScape pasaules kartes ikonu tavā ekrānā). Tu varēsi spiest uz pogas (‘T’), kas atrodama citadeles kartē, lai pārvietotos visapkārt citadelei.

Ja tu esi klana biedrs kādam klanam, kas jau ir izveidojuši savu citadeli, vienkārši izlien cauri portālam, kas atrodas Klana nometnē, līdzās Avalani. Nemaksājošajiem spēlētājiem nav pieejas Klana citadelēm, pat ja viņi ir biedri klanam, kuram ir citadele.

Ja kādā brīdī klanam būs tikai 4 biedri, citadele kļūs nepieejama, līdz laikam, kad tavs klans atgūs vismaz 5 biedrus. Citadele būs labā stāvoklī, ja tu maksāsi uzturēšanas izmaksas ar resursiem. Taču, kad resursi aptrūksies, tava citadele sāks bojāties (apskati šo vietni sīkākai informācijai).

 

Pārbaudes laiks

Ir jāsaprot, ka jo vairāk biedru, jo vairāk resursu būs nepieciešami. Būs noteikts arī pārbaudes laiks, kas ilgs vismaz vienu nedēļu. Pārbaudes laika statusu jūs varat aplūkot ieejot citadelē pēc būvēšanas fāzes, tādējādi tas var ilgt līdz pat 30 dienām, pirms tu vari sākt ievākt resursus atkarībā no pievienošanās datuma.

Izņēmumi ir:

  • Visi klana biedri, kas ir pievienojušies klanam, pirms citadele ir tikusi izveidota, ir automātiski pilnīgi biedri un viņiem nevajadzēs iet cauri pārbaudes laikam.
  • Visi maksājošie spēlētāji, kas būs pievienojušies klana pirmajā pastāvēšanas mēnesī, arī būs pilnīgi klana biedri un viņiem nevajadzēs iet cauri pārbaudes laikam.

Spēlētāji, kas iet pārbaudes laiku vēl joprojām varēs apmeklēt savu Klana citadeli, lai varētu piedalīties visās aktivitātes, ja vien klans nav uzlicis aizliegumu to darīt.

 

Citadeles uzlabošana

Klanu citadele ir lieliska vieta, kur satikties, cīnīties, taču tā ir domāta tikai un vienīgi tev un taviem klana biedriem. Kā jau iepriekš minēju, tev ir jāpārliecinās, vai vienmēr ir nepieciešamais maksājošo spēlētāju skaits. Kā arī citadele vienmēr nāk ar iknedēļas uzturēšanas izmaksām, kuras ir jāsedz katru nedēļu. Uzturēšanas maksu nevar nomaksāt ar naudu, bet gan iegūstot resursus no prasmju trenēšanas zonām. Tie ir akmens, koki, ēdiens un citi materiāli, kas palīdzēs tavai citadelei saglabāties lieliskā stāvoklī ilgāku laiku. Ja tu nevarēsi apmaksāt uzturēšanas izmaksas, tu riskēsi ar citadeles sabrukšanu, sabojāšanos.

Plašākai informācijai, par citadeļu uzlabošanu, līmeņu pazemināšanos un resursu izmaksām, spied šeit.

Prasmju zonas ir būvētas pamatojoties uz citadeles interfeisu, un tās var tikt atrastas citadeles iekšpusē. Strādājot šajā prasmju zonā, tu ievāksi resursus, kas sekmēs klana un citadeles attīstību. Lai strādātu prasmju zonās nav nepieciešami nekādi noteikti līmeņi un priekšmeti.

Ja tavi klana biedri būs labi organizēti, un būs nepieciešamais klana biedru skaits, tu atklāsi, ka būsi spējīgs palielināt savas citadeles līmeni. Kopumā ir septiņi līmeņi, un katram no līmeņiem ir labākas prasmju zonas, izkārtojuma un rediģēšanas iespējas.

 

Citadeles izkārtojums

Sala (pirmais izkārtojums, pirmais līmenis)

Portāls Telts Ceļrādis Ziņojumu Dēlis Cīņas Lauks

 

Vieta, kas iezīmēta ar oranžu līniju ir citadeles centrālā zona. Un vieta, kas iezīmēta ar zilu līniju ir galvenā celtne. Teltis, kas ir uzzīmētas salas kartes pamata daļā atrodas sagaidīšanas teritorijā.

Karte, kas atrodas virs ir tikai viens piemērs, kā tavs citadeles izkārtojums varētu izskatīties. Tev ir pieejami daudzi izkārtojumi un šie izkārtojumi palielināsies līdz ar citadeles līmeņa palielināšanu. Visbeidzot tu arī būsi spējīgs izvēlēties gan nakti, gan dienu.

  

Citadeles interfeiss

Tavs citadeles interfeiss ir vieta, kur rediģēt savu citadeli, tādējādi ir nepieciešami svarīgi centieni citadeles izveidošanā, kas piestāvētu tev un tavam klanam. Lai piekļūtu citadeles interfeisam, spied uz pils ikonas līdzās minikartei, kamēr tu atrodies citadelē. Interfeisā tu atlāsi daudz jaunas iespējas:

  • Kartes cilne*, ar teleportācijas galamērķiem (‘T’), kas atļauj tev pārvietoties visapkārt citadelei tikai ar vienu klikšķi.
  • Būvdarbu cilne, lai izveidotu, palielinātu un pazeminātu prasmju zonas.
  • Rediģēšanas cilne, ļaus pieeju tev citadeles rediģēšanas uzstādījumiem.
  • Resursu cilne, lai aplūkotu cik resursi jau ievākti un cik vēl resursi nepieciešami, lai nomaksātu iknedēļas uzturēšanas maksu.

Lai piekļūtu citadeles interfeisam un sāktu kaut ko rediģēt, jums, būs nepieciešama atļauja, no tiem, kam ir šādas priekšrocības.

 

Kartes cilne

 

Kartes cilne

Kartes cilnē (atzīmeta kā sarkanā mājiņa, kas atrodas augšā kreisajā stūri interfeisā), tu vari redzēt citadeles shēmu interfeisa labajā pusē. Tas iekļaus arī teleportācijas pogas (‘T’) uz kuras uzspiežot, tu, būsi spējīgs pārvietoties visapkārt citadelei.

Interfeisa kreisajā pusē, tu arī varēsi izvēlēties savas citadeles izkārtojumu. Šādas iespējas ir tikai cilvēkiem, kam ir dota atļauja to darīt, un izkārtojums mainīsies, kad pienāks nākamā iknedēļas būvēšanas fāze. Tev tiks dota piekļuve visiem 4 citadeles izkārtojumu veidiem, kad tu būsi ieradies citadelē, tāpēc izvēlies, kurš no tiem visvairāk piestāv un patik tavam klanam; viss sastāvs ir vienāds, bet tiks mainītas tikai pozīcijas. Tu atklāsi, ka ikreizes, kad tava citadele paaugsies par vienu līmeni, tavs izkārtojums sevī iekļaus vairāk prasmju zonas un karstās vietas – vietas, kur notiek cīņas. Apskati iedalījumu, kas ir apakšā, lai iegūtu labāku saprašanu par izmēra starpībām un iespējam. 

1. un 2. līmenis

2 Prasmju zonas
2 2x2 Karstās vietas
2 4x4 Karstās vietas

3. un 4. līmenis

4 Prasmju zonas
4 2x2 Karstās vietas
2 4x4 Karstās vietas

5. un 6. līmenis

8 Prasmju zonas
6 2x2 Karstās vietas
4 4x4 Karstās vietas

7. Līmenis

12 Prasmju zonas
8 2x2 Karstās vietas
5 4x4 Karstās vietas

 

Nospied „Revert”, lai atceltu visas ierosinātās pārmaiņas citadeles izkārtojumā.

Kā arī kreisajā kartes pusē, tu atradīsi divas pogas, vienu ar sauli un otru ar mēnesi. Šīs podziņas tev atļaus mainīt tavu citadeli starp dienas un nakts režīmiem. Izvēloties atšķirīgus izkārtojumus un jebkādu citadeles konstrukciju, izmaiņas netiks veiktas līdz nākamajai būvēšanas fāzei.

Tavā kartē tu atradīsis galveno torni, noliktavu, uzņemšanas zonu, satikšanās zonu ar telti un, pie 7 līmeņa, pūķa "laktu" .

 

Būvdarbu cilne

Būvdarbu cilne

Būvdarbu cilnē (atzīmētas kā sarkano jumtu mājas interfeisa augšpusē), tu vari pārskatīt strukūras, celtnes un prasmju zonas, kas ir izvietotas citadelē. Spiežot uz celtni vai prasmju zonu interfeisa kreisajā pusē, tu varēsi apskatīt tā detaļas interfeisa labajā pusē. Tur ir 4 papildus cilnes, kas sniedzas vertikāli uz leju interfeisa labajā pusē.

  • Uzturēšanas maksa – Atzīmēts kā ‘$’ symbols. Šeit, tu varēsi apskatīt iknedēļas uzturēšanas maksu, kāda nepieciešama šai celtnei vai prasmju zonai. Šī uzturēšanas atrodas līdzās resursiem (resursu veidi ir aprakstīti resursu zemākajā cilnē). Tev vajadzēs katru nedēļu segt uzturēšanas maksu ar resursiem, vai celtnes un prasmju zonas sāks bojāties.
  • Palielināšana – Atzīmēta kā augšupejoša bulta. Šeit, tu redzēsi resursu maksas summu, cik nepieciešama, lai palielinātu celtnes vai prasmju zonas (vai cik tas maksātu, lai to uzbūvētu, ja to vēl nevar uzbūvēt). Klana biedri ar īpašām atļaujām var palielināt un uzlabot celtni, vai atcelt pieprasījumu pēc tās uzlabošanas līdz nākamajai būvēšanas fāzei. Maksimāli varēs uzlabot tikai 4 celtnes katrā būvēšanas fāzē (vairāk par 2 prasmju zonām, noliktavu, cīņas lauku un pašu citadeli).
  • Pazemināšana – Iezīmēta lejupejoša bulta. Šeit, tu redzēsi iknedēļas uzturēšanas maksu celtnēm vai prasmju zonām, ja tie tiek pazemināti. Klana biedri ar īpašām atļaujām var akceptēt ierosinātās pazemināšanas.
  • Informācija – Iezīmēta kā ‘i’ simbols. Šeit, ir poga, kas tevi aizvedīs pie darāmo darbu saraksta cilnes. Tu vari arī ierosināt celtnes un prasmju zonu pārcelšanu, vai atcelt to. Klana biedri, kas ir parediģējuši atļaujas būs spējīgi to izdarīt.

Lai uzbūvētu prasmju zonu, izvēlies, kuru tu vēlies uzcelt, sekojot palielināšanas cilnei (atzīmēta kā augšupejoša bulta). Ja tev ir savākti nepieciešamie resursi, spied ‘Build’ un izvēlies uz kādas zonas citadeles kartē, tu, vēlētos to uzbūvēt.

Visi būvdarbu pieprasījumi, palielināšanas vai pazemināšanas tiks izdarītas pēc katras nākamās būvēšanas fāzes. Ēkas nevar palielināt par lielāku līmeni, nekā pati citadele.

 

Rediģēšanas cilne

Rediģēšanas cilne

Rediģēšanas cilne (atzīmēta kā uzgriežņu atslēgas attēls interfeisa augšējā kreisajā stūrī), tu vari pieprasīt induviduālus jeb personīgus uzstādījumus noteiktām karstajām vietām vai vispārējas pārmaiņas, kas attiektos uz visu tavu citadeli. (Skatīt šeit sīkākai informācijai.)

Tavam klana ir iespēja pasūtīt trīs dažādus priekšmetus katrā nedēļā (tu varēsi pasūtīt vēl trīs nākamajā būvēšanas fāzē). Lai pasūtītu priekšmetus, kas parādās šajās 3 vietās, tev vajadzētu spiest uz vienām no karstajām zonām kartē, ko var atrast kartes labajā pusē priekšmetu ekrānā (tie parādās kā sarkani apļi kartē). Nospiežot uz karstās vietas, tev atklāsies pieejamie priekšmeti priekš noteiktās karstās vietas (piemēram, balsts, statuja un ierocis).

Ja tu nospiedīsi uz vienu no šiem priekšmetiem, izslīdēs izvēlne, kas parādīs cik resursi nepieciešami, lai uztaisītu šādu priekšmetu. Ja tu izvēlēsies būvēt šīs dekorācijas lietas, resursi tiks atskatīti no tava resursu kopskaita nākamājā būvēšanas fāzē.

Parasti, tev tiks piedāvātas pamata, vidējās un grandiozās versijas katram priekšmetam. Neskatoties uz resursiem, tur nav nekas nepieciešams, lai uzbūvētu kaut kādu priekšmetu. Tev nevajadzēs sasniegt noteiktu citadeles līmeni, piemēram, un tev nevajadzēs būvēt pamata versiju, lai tu saņemtu vidējo versiju – tu vari uzreiz iegādāties grandiozo versiju, ja tu to vēlies.

‘1’, ‘2’ un ‘3’ šķērsām augšējam kreisajam stūrim norāda uz trim dažādiem priekšmetu daudzumiem, ko tu vari uzbūvēt katru nedēļu.

Daži priekšmeti var nākt kā daudzējādās daļas. Piemēram, pasūtot picu – kādu tu gribi un kādu garnējumu tev vajag – tev vajag pārliecinātais par to, vai esi pasūtījis visus tev nepieciešaumos elementus, lai nonāktu pie rezultāta. Vienkāršāk sakot – tev vajadzēs salikt kopā priekšmetus, lai iegūtu vienu priekšmetu.

Resursu cilne

Resursu cilnē (atzīmēts kā grafiks ar zaļu bultu interfeisa augšpusē), tu vari apskatīt svarīgu informācija par tava klana iegūtajiem resursiem. Atšķirīgi resursi ir novietoti vertikāli, kā arī pie viņiem ir parādīts tā attēls.

  • Koks
  • Akmens
  • Kokogle
  • Rūda
  • Metāla kluči
  • Dārgmetāla rūda
  • Dārgmetāla rūdas kluči
  • Audums
  • Ēdiens
  • Minjoni

Katrs resurss var tikt iezīmēts ar sarkanu, dzeltenu un zaļu krāsu uz tā. Sarkanā krāsa norāda uz resursu daudzumu, kas tiek izmantots citadeles kopējā uzturēšanas maksā (uzturēšanas maksa sevī iekļauj citadeles uzturēšanas izmaksas, prasmju zonas, ēkas). Ja tas paliek pilnīgi sarkans, tad visticamāk jūs neražojat pietiekami resursu, lai varētu apmaksāt uzturēšanas izmaksas līdz nākamajai būvēšanas fāzei, un tu riskē ar citadeles un tās elementu degradēšanos.

Dzeltenā krāsa norāda uz resursu daudzumu, kas tiks izmantoti, lai uzbūvētu kaut ko nākamajā būv;ešanas fāzē. Tās varētu būt prasmju zonas, uzlabojumi vai priekšmeti.

Zaļā krāsa norāda uz resursu daudzumu, kas NETIEK izmantoti uz nākamo būvēšanas fāzi. Ne visus resursus, var saglabāt no vienas nedēļas uz otru; skaits, ko tu saglabā ir ierobežots un tas ir atkarīgs no tava noliktavas līmeņa. Spied šeit sīkākai informācijai par noliktavu un resursiem.

Spēlētāji ar atļaujām var uzstādīt mērķus, resursu veidus un daudzumu, kā galveno mērķi, kas jāsasniedz. Galvenais mērķis atrodas interfeisa augšējā labajā stūrī, un mērķis var tikts uzstadīts vienkārši nospiežot uz resursa, tad spiežot ‘Set’ pogu un ievadot noteikto daudzumu, cik klanam vajadzētu savākt. Galvenais mērķis ir resurss, kuru klanam vajadzētu iegūt, lai klans varētu segt uzturēšanas izmaksas un palielināt citadeles līmeni.

Darāmie darbi un būvēšanas fāze

Citadeles inerfeiss sevī ietver arī darāmo darbu sarakstu, apzīmēts ar augšupejošu zelta bultu līdzās gold tick. Nospied uz tā un tu tiksi aizvests uz interfeisu, kas sevī ietvers trīs darāmo darbu sarakstus, un kas var tikt samainīti spiežot uz viņu būtiskajām cilnēm. Spied uz sudraba lejupejošo bultu un tu tiksi aizvests uz pazemināšnas darbiem priekš nākamajām būvēšanas fāzēm; spied uz sīknaudas un tu tiksi aizvests uz visām celtnēm un zonām, kurām būs nepieciešama uzturēšanas maksa nākamajā būvēšanas fāzē (ieskaitot kādu procentu jūs pašlaik varat samaksāt); un spied uz zelta augšupejošu bultu, lai tu tiktu aizvests uz visiem atjauninājumiem, kas ir ieplānoti nākamā būvēšanas fāzē.

Būvēšanas fāze būs redzama arī uz jebkura interfeisa augšpuses. Tas rādīs kaut ko tādu: ‘Uzbūvēt: 6d 37m”. Kā jau tika minēts iepriekš,  būvēšanas fāze ir pasākums, kas savāc kopā spēlētājus. Tas ir pasākums, kad viss var palielinātiess un pazemināties, izskats var mainīties, visas uzturēšanas maksas var samaksāt, visas celtnes ir uzbūvētas un par tām samaksāts, un – uzmanies! – viss degradēsies, ja netiks samaksāta uzturēšanas maksa. Tas ir arī laiks, kad citadele var kļūt nepieejama, ja tev nav pietiekami klana biedru.

Sava klana uzskaiti tu vari aplūkot interfeisa, augšējā labajā stūri. Ja nummurs būs zaļš, tas nozīmēs, ka tev ir nepieciešamie klana biedri, lai noturētu savu Citadeli darbībspējīgu; tas būs sarkanā, ja tev nebūs nepieciešamais skaits.

 


Šī raksta saturs ir eXs.lv īpašums! Kategoriski aizliegts bez autora atļaujas ievietot, kur citur.

Laboja Static, labots 1x