Krievijas varas pārstāvji tikko kā pieņēmuši grozījumus likumā „Par aizsardzību”. Grozījumi atļaus krievu karaspēka operatīvu iebrukumu kaimiņvalstīs, arī Latvijā.

Krievijas prezidents uzsvēra, ka ar jaunajiem grozījumiem likumā tikai vēlas aizstāvēt Krievijas pilsoņus un gatavojas piešķirt sev tiesības rīkoties ar militāru spēku arī citu valstu teritorijās.

Jaunos grozījumus atbalstīja 448 no 450 Krievijas parlamenta deputātiem.

Tiesiski šāda likuma pieņemšana dod Medvedevam tiesības ievest Krievijas karaspēku arī Latvijas teritorijā, lai aizsargātu Krievijas pilsoņu intereses. Precedents būtu kaut vai tā pati nesen notikusī lieta ar kuģi „Artic Sea” vai arī NATO var īstenot agresiju pret Krieviju un tamlīdzīgi. Tā kā Latvijā pašreiz dzīvo gandrīz 40 000 Krievijas Federācijas pilsoņu, nevar paredzēt, vai Kremlim pēkšņi neienāks prātā paziņot, ka krievu tiesības un drošība šeit ir jānostiprina ar militārā spēka palīdzību – informē „kasjauns.lv”.

Ukraina, kas iepriekš aktīvi militāri atbalstīja Gruziju, nu ir arī satraukusies, jo no Krievijas puses var viegli sagaidīt kādu provokāciju, lai tik varētu ievest karaspēku kaimiņvalstī.



UN KO PAR ŠO DOMĀ TU?

http://bestfiles.oo.lv