Sveiki, luuk jums neliels ieskats tajaa kaa man iet. lejaa linki uz bildeem.

Otrdiena, 3. augusts vakars
nacionaalo kulturu vakars.
Eh, atskiriba no moldaavu chalja, man nebija alkohola - par to turki nedaudz saskuma. Toties man bija rupmaize ar medu, ka ari gotinkonfektes. Domaju vēl kaut ko tradicionalu pagatavot, bet problemu radija tas ka te nav cukgalas, ar kapostiem un bieteeem ar ir ka ir. tad nu es nodomaju pagatavot vien fein rosoliiti. Tas nudien visiem garsoja.
Polietes bija sagatvojusas piiraagus un kartupelu pankuukas un " polu snabi". Moldaavs, ka jau mineeju, viinu un kuucinju.
Pasi turki mums maaciija nacionaalaas dejas. Velak gan tas izveertaas vienkaarsi neformaalaa pasaakumaa, bet tas jau ir cits staasts.
Tresdiena 4. augusts, diena.
Par darbadienu nenosaukt, jo aizbraucaam 200 kilometrus uz Austrumiem.Apmekleejaam pilssetu SanliUrfu, kur pec legendas esot sadedzinats Abrahams. Uguns peksni esot parvertusies par udeni, bet ogles par zivim. Teiksu ka ir - tik rijiigas zivis pirmo reizi redzeeju. Protams pie viena uzkaapaam ari kalnaa - uz makten vecaam pilsdrupaam. Tur staav pat paaris stabi no 3. gadsimta. Pilseeta ir viena no religiskakajaam Turcijaa, lidz ar to vairak stereotipiskaa paskata musulmanu. Vel pie svarigam lietam varu minet, ka turpinaas pamatiigais karstums, kaa arī to, ka parsitu kaaju smile_mini.gif
Ceturtdiena 5. augusts, diena
Aktiivs darbs visas dienas garumaa. Zimejam celaziimes, taisam auto no kartona, pie viena ari uzjautrinamies par siikumiem. Beidzot ari saneemu savu pastaaviigaas uztureesanaas atlauju.
vakars
Vakara veesumaa dodamies uz Gaziantepas "kortiem" savaa starpaa paspaardiit bumbu. Speele izveertaas loti aizraujosa un jautra. Izraadaas, ka visi var gan darit mulkibas gan izstradat patiesam skaistus stikus. Turpat pari celam atradaas ari kartings. Pirmo reizi muza pameginaju. No visiem mums 7 kas brauca biju vienigais, kas nekad nebija braucis. Divainaa kaartaa braucu visaatraak un precizak. Anyway - iepatikaas jau nu loti loti. Pec taa visa - neformaala paseedeesana.
Piektdiena 6. augusts, diena
drudzains darbs, lai pabeigtu visus alikusos darbus, bet mani sagrabusas pamatigas vedergraizes aso eedienu deel. Ta nu kad man teica atgulties uz 15 minutem, vini man atlaava noguleet 3 stundas!!!!! Protams, ka biju dusmiigs. Tik unta visu paspeejaam.
vakars
Esam lielaa lielaa lielaa tirdzniceibas centraa un saakam. Teema - satiksmes drosiiba. Izpildam gan fleashmobu, gan dejas. Izpelejam etides, radam pantonimu. Spelejam speles ar berniem. Visaa visumaa prieks par padariito darbu. Satiku brivpratigo no latvijas, kura te bus vēl 11 menesus. Vinu dzivoklis atrodas ne visai taalu no muuseejaa. Protams nenormaals parsteigums un prieks bija dzirdeet latviesu valodu.  Tas kluva par lieliska gariigo iemeslu lidz pat sim bridim, kad tiek rakstits sis raksts. visticamaak tas turpinaasies vēl kaadu laiku. Logistiski, ka apmainijaamies ar kontaktiem. Pec pasakuma bracot prom pa celam pazaudejam 3 no 4 kartona masiinaam, kas bija "piestiprinaatas" pie masiinas jumta.
Pec pasaakuma dodamies paseedeet pie udens (isti nesapratu, taa ir upe, ezers vai kas. nez no kurienes uzradaas tautas instrumentu speelmanji. tad nu arī saakaam apguut turku danchus.
Sestdiena 7. augusts
2. dubls pasaakumam tirdzinicibas centraa. Riita pusee sagatavojam jaunu kartona masiinu un gajeeju pareju. Sagaidam pasaakumu uun veicam veel vienu veiksmiigu pasaacienu. Beigaas flashmobs, kur nostaajaamies 4staavu t.c. centraalajaa laukumaa aplii, pacelam virs galvas attelu, kas simbolizee satiksmes drosibas nozimigumu. taja bridi bija fantastiska sajuta, ka esmu paveicis ko labu. faktiski sodien ari sanaca atvadities no polietem. Vinas uz 5 dienam aizbrauca uz Antaliju. Atpakal bus tresdien, bet jau 5dien lido maajaas. Man noteikti vinu pietruuks.
Absurds
Musu projekts ir par satiksmes drosibu, par ko saja pilseta visiem uzsplaut. Taja pasa laika 8vietigaja organizacijas businaa braucam 15 cilveeki, protams ka nepiespraadzejusies. Brienam pari ielai, kur pagadas, ka tik masinas nebrauc. Ignorejam ari sarkanu gaismu luksafora (ja neredzam nevienu, kas brauc). Nedaudz stulbi sanaak...
Visu labu
P.S. pilseta visi brauc elligi agresiivi un jabut nenormaali uzmanigam vienmeer, jo gajejus neviens nerespektee
P.P.S. nekur nav tik labi kaa maajaas

 

 

https://www.draugiem.lv/gallery/?aid=29804123

https://www.draugiem.lv/gallery/?aid=29813238

https://www.draugiem.lv/gallery/?aid=29883023
https://www.draugiem.lv/gallery/?aid=29883063

https://www.draugiem.lv/gallery/?aid=29883112

https://www.draugiem.lv/gallery/?aid=29888288
https://www.draugiem.lv/gallery/?aid=29891017

Laboja Styrnucis, labots 2x