Sveiki mīlīši. Ziemassvētki tepat aiz stūra, tāpēc es mēģināju uzburt ainu, kādi varētu būt exa ziemassvētki. Es nudien nemāku teikt, kas būs sanācis, bet es centos. Lūgtum neapvainoties tos, kas nav pieminēti. Tātad:

Latgals16 Productions piedāvā

Eksiešu Ziemassvētki

 

   Bija 2009. gada decembra nogale. Ārā aiz loga zemi klāja metru bieza sniega sega, termometra šķidruma stabiņš bija ieķēries pie 20 grādiem pēc Celsija, tomēr kādā skaistā villā meža vidū kilometriem tālu no tuvākās točkas cilvēki nejuta aukstumu. Šie cilvēki bija ieradušies svinēt ziemassvētkus. Viņi bija... (bungu solo spriedzes radīšanai) ...Eksieši.
   Jāatzīst Exa administrācija ar Mādiņu un Bumbiņu priekšgalā nebija velti tērējusi par kaitinošajām nāves dienas reklāmām iegūto naudu. Villa nudien bija grezna un efekts šķita pat sirreāls - brikšņu vidū tāda Villa. Te bija viss, ko sirds kāro - zālīte, mandarīni, sarkanvīns un šampanietis (tiem kam vairāk par 18), piparkūkas, Roltons, Apinītis, JingLing rosols un protams - speķa pīrāgi un zirņi, par cūkas šņukuru nemaz nerunājot.
  Kas tad bija ieradušies? Nu protams namatēvs ar namamāti - Mādiņš un Bumbiņš. Tāpat klāt bija arī viņu asistenti - Nazītis (protams, ne bez savas otrās pusītes - dakšiņas), Gangzta (kopā ar mafijas krustmāti), Trakais (ar vēl trakāko sievu, kuras vēl trakākā sievasmāte palikā mājās), Obsidiāns (ar savu Lavu), Zvērupuika (ar savu kaķenīti, rrrrr) un protams Latgals (paķēris līdzi izskatīgu, apburošu latgaliešu tumšmati). Bija pārstāvēti arī rakstu autori - Misters Zenzejs, uz Strelkām kārais Strelis, Vīrs kuru visi ellīgi meklē a.k.a. Wanted, Rodžers, Ziemassvētku vecīša slepkava, Viestijs un Džefs Bārbijs. Tāpat netika aizmirsta arī vienkārša tauta, kas sastādīja pamatspamu - Aluksnēs puika, Skaistais Skārlis, Hibrīdu puika, Kordiljēru iekarotājs, Burvīgais Burvis, Edgarisma pārņemtais Edgars, Cirvis, kas Cirvis a.k.a. deff Soldier, Reperžurka, Latvijas Kamo, Tas ir Mans Suns, Divroku meitene, Latvijas Nēģeris a.k.a. Lv Black Man, Streight pure, 10. latvis, tūkstoštrīssimt, Paranoītiskais Paranoīds, Visreālākais Puravskis un pats stilīgākais čalis šai pus Visuma - wankers viens. Viens no pēdējiem ieradās Jānis Vimba, pie kura aizsteidzās daudzi viesi. Protams bija arī daudzi citi, bet visus uzskaitīt nav iespējams. Pēdējā brīdī pasācienu pameta Meak lv, jo nemācēja uzvesties. Patiesībā viņš nepameta - Latgals viņu patrieca ar slotu.
    Pasākums sākās ar iepazīšanos. Galvenais punkts šajā punktā bija publikas iepazīstināšana ar izklaidējošām grupām - Nightwish un Metallica. Jautāsiet kā? Tā nu sanāca, ka Latgalim uzticēja mūzikālā noskaņojuma radīšanu. Latgals gan centās dabūt arī Cradle of Filth, bet Denijam kā reiz bija svarīga tikšanās ar sātanu. Pēc iepazīšanās pa vienam sāka ierasties īpašie viesi. Pirmā ieradās Zane, kuru ātri vien pie sevis aizvilka Skaistulis Skarlis. Nākamais ieradās Zvirbuļa kungs, turot rokās pātadziņu. Ieraudzījis pātadziņu kā jēriņš kļuva Kordiljērs. Drīz pēc tam ieradās mazs pūkains četrkājainis, kas ātri vien piesteidzās pie Nazīša radot Dakšiņas sejā neizpratni.
   Pēc tam jau balle ritēja pilnā sparā. Pie metāliska valša dejā sāka griezties gan Skarlis ar Zani, gan Kordiljers ar Zvirbuļa kungu, gan Nazītis ar abām dāmā - dakšiņu un četrkājaini, gan arī Latgals ar savu tumšmati, gan arī visi pārējie. Vien hibrīds sēdēja malā saskumušu seju. Piepeši pie durvīm atskanēja zvana signāls. Hibrīds aši vien pieskrēja pie durvīm un atvēris tās ieraudzīja vīru, nu tā, uz gadiem 40, kurš, ar smaidu sejā, teica tā:"Ko tu man padarīsi? Es no zvaigznēm esmu!". Hibrīds pavērās apkārt un redzot, ka savādāk deja nespīd,  paķēra dīvaino vīru pie rokas un aizrāva dejā.
   Tajā pašā laikā citā telpā vīri aizrāvās ar citām izklaidēm - ar zālīti un alu. Pie zālītes kāša sēdēja Streight pure un Džefs Bārbijs, kamēr alutiņus citu pēc cita tukšoja nereāli reālais puravskis un "krutuma" iemiesojums wracker viens. Lai arī šķita, ka te jautrības trūka, tomēr tā nebija. Zāles dūmos nelāgā kārtā saelpojās arī Wrackers un Purawskis.

Drīz vien viņi savās fantāzijās uzbūra neticamas ainas. Viņi redzēja, ka Wrackers nav pats Krutākais Čalis Exā un Puraws redzēja, ka dzīvo Rugājos. Wrackeram tas šķita kā murgs, kamēr Purawskim šķita, ka šī ir laimīgākā vieta uz zemes. Bet atstāsim mūsu varoņus un dosimies pavērties, kas notiek citviet.
   Pie durvīm atskanēja klauvējiens un Tās atvērt devās Mādiņš, uzlicis galvā radziņus un piespraudis astīti. Atvēris durvis viņš tur ieraudzīja 4 viesus - Stroķi, Ledīgo Ledu, Raivitzii un Ill Nino. Līdzi viņi nesa Noslēpumainu kasti. Izskatījās viņi gana jautri un sārti un nemaz nešķita, ka šie pa ceļam būtu varen iekaltējušies. icy Ice gan tika pamatīgi pārbaudīts - vai tik šis atkal neizdomās pastrādāt kādu ēverģēlību vai arī pameklētnepilnības EXA villā. Tāpat arī Stroķim atņēma viņa stroķi. Līdzko viņus ielaid, viņi metās trakās izklaidēs ar citiem. Nu piemēram Ill Nino aizgāja izlamāt nazīti ar to ka viņš salaiž ar visām pēc kārtas. Kasti viņi nolika uz galda un aizmirsa.
   Apmēram 15 minūtes vēlāk Hibrīdpuika pamanīj aizdomīgo zaļo kasti un nolēma pārbaudīt vai tur nav, kas ēdams. Atvēris to viņš vispirms ieraudzīja akvāriju. Jūs pat nespējat iedomāties, kas tur bija iekšā! Nē, tās nebija zivis. Tur bija ziepes. Dažnedažādas ziepes - baltas, zaļas rozā, zilas, Camay Palmolive Dove un GopnikSTYLE!. Hibrīds Nespēja atturēties un nolēma vienas paņemt, paļaujoties uz to, ka viņam ir 99 agility un ziepes nevarēs nokrist. Viņš tās nudien paņēma, bet te pēkšņi garām gāja pūkainais nazīša zvēriņš, kuru patriecis bija Ill Nino, un ziepes nejauši nokrita uz grīdas. Diez hibrīds būtu pieliecies pēc ziepēm, ja būtu zinājis, ka viņam aiz muguras stāv Zvirbuļkungs, kurš ir ievērojis caurumu Hibrīda bikšdibenā? Par to leģendas klusē, tāpat kā par to, kas notika pēc tam, kad Hibs pieliecās.
   Tikmēr zāles istabā uzplauka jaunas idejas. Wracker un Jeff Barby bija nolēmuši taisīt personīgo bumbu patversmi. Protams arī Purawskis piekrita tādai domai. Tā nu visi 3 savā dullumā devās meklēt lietas, kuras viņiem bija vajadzīgas - telti, lāpstu, kabatas lukturīti un apelsīnu. Jautāsiet kapēc apelsīnu? Protams velnišķīgiem eksperimentiem. Mantas viņi ātri vien dabūja, bet nu viņus uz mirkli atstāsim.
  Paiesim garām arī Hibrīda un Zvirbuļa duetam un dosimies pie Mādiņa, Paranoīda un Bumbiņa, kur stūrī visai cītīgi apsvēra, ko vēl vajadzētu iebūvēt Exa villā. Bumbiņš visai cītīgi uzstāja, ka vajag džakuzi un pludmali. Mādiņš piekrita pludmales idejai, ar noteikumu, ka tur būs pievilcīgas havajiešu meitenes. Pēkšņi abi sāka sačukstēties. Notika, kas jocīgs. Bija pazudis Latgals16 un arī Ziemassvētku vecīša nebija. Pēkšņi Mādiņš atcerējās, ka viņi tādu nebija nolīguši, tāpēc atlika cerēt tikai uz Ziemassvētku brīnumu. Paranoīdam notecēja asara un viņš sāka apdomāt dzīvi. 

Pēkšņi Bumbiņš pamanīja ka Paranoīds ir paņēmis rokā žileti un taisās pārgriezt.....lampiņu vadus. Bumbiņš tik ļoti negribēja zaudēt lampiņas, ka parādīja Paranoīdam, ka raudot ir jāgriež vēnas un nevis vadi. Paranoids par to varen sapriecājās un nokrāsoja savu balto sniegbaltītes ietērpu sarkanīgā asiņu tonī un kļuva līdzīgs Ziemassvētku vecītim. Tas viņā radīja sasodīti pozitīvas emocijas un Paranoids vairs neraudāja.
  Citā telpā Keda izklaidēja lasītājus ar saviem stāstiem. Tiesa, viņš runāja vienā laidā, nekur nepiebremzējot. Nu apmēram, kā lasītu tekstu bez pieturzīmēm. Turklāt brīžiem viņa lasījumos pavīdēja bērnišķīgi izteicieni. Sasummējot to visu radās klausītāju neapmierinātība un parādījās arī protesti. Nu piemēram Halfjack teica tā:"Eu vecais, klausies, tu esi pagalam čābīgs Latgals Wannabe. Varēji vismaz izdomāt ko oriģinālu un likt pieturzīmes savā runā - respektīvi vietām piebremzēt, nevis durt uz priekšu. Būūū!"
  Dodamies tālāk. Kamēr Nightwish un Metallica uz 2 dažādām skatuvēm turpināja izklaidēt viesus un kamēr neviens nespēja atrast Latgali, aiz loga atskanēja zvaniņu šķindoņa. Muzikanti apklusa un ļaudis saskrēja pie logiem skatīties. Skatu, ko viņi ieraudzīja, ciemiņi neaizmirsīs nemūžam. Kordiljers rādīja un sauca:"Tas ir Zvirbulis", hibrīds sauca:"Tā ir lidmašīna", Džefs Bārbijs, Wracker one un Streight Pure zālītes pakļautībā korī sauca:"Tas ir gnomiks", uz ko Puravskis atbildēja: "nē idioti, tas ir rožu krūms". Arī 40gadīgais vīrelis ierunājās:"A ko tu man padarīsi? Es no zvaigznēm esmu !", bet Ģirts Lv5 uz debesīm sauca: "Vai drīkstu tevi intervēt?" Nazītim bija savs viedoklis:"Rekur mana zvēriņa radinieki - ziemeļbrieži, kuri velk kaut kādu resnu veci". Tas jau bija tuvāk patiesībai. Debesīs bija manāmas vecīša kamanas, kuras vilka ziemeļbrieži. Piepeši vecītis un brieži ik pa brīdim pazuda un parādījās vairākas reizes, līdz pazuda pavisam, bet zvaniņu šķindoņa palika. Tajā pašā brīdi no augšas atskanēja kaut kur dzirdēta balss:"Velns un elle, hologramma sajājās un skaņas ierakstu ar izslēgt nevar. Nolāpīts!" Drīz noskanēja dobjš būkšķis it kā kaut kas iekristu sniegā. Mirkli vēlāk pie durvīm atskanēja zvans. Mādiņš piesteidzās pie durvīm un ieraudzīja tur vīreli sarkanā tērpā ar sarkanu cepuri un jautāja tam: "Eu sarkanais, latgali neesi redzējis? " Vīrelis uz to atbildēja: "šis aiztinās mājās, noguris esot", bet mādiņam pačukstēja: "pst es esmu latgals, dzirdēju, ka vecīti neesi nolīdzis". Bumbiņš piegāja pie durvīm un teica:"Hei tauta, mums ir ziemassvētku vecītis, diemžēl bez sniegbaltītes, turklāt tāds tievs. Nāc vien iekšā un neaizmirsti to lielo maisu, kas tev aiz muguras."

Latgals16, ui atvainojiet, ziemassvētku vecītis ienāca villā un meklēja kādu pieticīgu vietu kur apsēsties. Nebūdams augstprātīgs viņš nogrūda no miljonu vērtā ar dimantiem rotātā masāžas krēsla divroku meiteni un pameta viņai savas piesmirdušās kurpes un sāka domāt, ka varētu padalīt arī dāvanas. Uz to viesi nebija skubināmi. Pirmie rindā bija Mādiņš un Bumbiņš.
Mādiņš saņēma piepūšamu tanti, kura rokās turēja piepūšamu portatīvo - lai viņai gadījumā nekļūst garlaicīgi... errr... kad viņi abi.. em... peldēsies.
Bumbiņš bija lūdzis pelīti datoram. vecītis viņam izsniedza kastīti un teica: "iebāz roku un paņem." Bumbiņš tā izdarīja un iebļāvās. Izvilcis roku ārā viņam pie pirksta karājās pelīte. Uz Bumbiņa jautājošo skatienu vecītis atbildēja:"prasīji pelīti - dabūji".
Nākošais rindā bija Cute dassad. Viņš ziemassvetku vecītim rakstīja, ka grib jaunu PC. Vecītis viņam iedeva kastīti. Dassa domāja, ka tas ir portatīvais un steidza to atvērt. Atvēris viņš ieraudzīja grāmatu. Tās nosaukums bija "Pats Cep jeb PC".
Deff soldier gribēja jaunu skuvekli. Ziemassvētku večuks viņam pasniedza nelielu kastīti. Atvēris to Deff ieraudzīja plastmasas mantiņu. Uz tās bija rakstīts - "Skuveklis bērniem, bez iespējas pievienot žileti." Deff Soldier aši vien steidza iemēģināt to un mēģināja izskūt paduses. Tiesa nesekmīgi.
Mbl Hs bija rakstījis, ka ļoti grib Nolife Kit. Tā kā vecītim tāda maisā nebija, viņš improvizēja. Vecīts paķēra no galda Rolton paciņu, Apinīša pudeli un kārbiņu JingLing. To visu viņš iemeta Maximas maisiņā un pasniedza Mbl. Pēc smaida viņa sejā, varēja noprast, ka vecītis trāpījis desmitniekā.
Arī Trakais18 a.k.a. Rocky_Lv sanēma savu dāvanu. Viņš bij lūdzis neko, tapēc jo lielāks pārsteigums bija, kad vecītis pasniedza viņam kastīti un teica:"iebāz tur roku un pasaki, kas tur ir". Rocky tā izdarīja un teica:"nekas". "tad jau tu esi saņēmis to, ko gribēji, "ar smaidu teica vecītis.
Nazītis bija lūdzis Bumbieri prezervatīvā. Vecītis viņam sniedza bumbieri. Nazītis neizpratnē jautāja: "un kur prezervatīvs?" Vecītis atbildēja:"Man nedaudz samisējās, nokod gabaliņu bumbierim." Nazītis tā izdarīja un villu pāršalca smieklu vētra - nazītiem no zobiem karājās prezervatīvs. Vecītis smejot teica: "Es tak teicu, ka man samisējās. Tā notiks katru reizi, kad nokodīsi gabaliņu bumbierim. kad apēdīsi bumbieri, beigsies arī prezervatīvi." Nazīts pateicās un priecīgs aizskrēja atrādīt savu dāvanu Ill Nino.
Lauvēns ļoti gribēja dabūt cepuri. To viņš arī dabūja. Tādu skaistu, ar zaķa austiņām. Komplektā nāca arī pātadziņa un rozā roku dzelži. Lauvēns bija viegli šokēts par šādu "cepures" interpretāciju.

Un te pēkšņi nāca ziemassvētku brīnums. Debesīs ziemeļos iekvēlojās polārblāzma un no debesīm lēni sāka krist sniegs, apklājot zemi, kokus, villu un arī gatavos rudzus.  Visiem Exiešiem sirdīs ielija miers, nebija vairs naida, nebija dusmu, bija tikai prieks un miers.

Jau Ziemassvētku vakarā Latgals16 jums novēl priecīgus, gaišus, baltus Ziemassvētkus un panākumiem bagātu Jauno gadu.

 

Laboja Styrnucis, labots 7x