Režisors - Jānis Streičs 

Aktieri - Lilita Bērziņa, Olga Dreģe, Uldis Dumpis, Gundars Āboliņš, Baiba Indriksone, Boļeslavs Ružs, Diāna Zande, Līga Liepiņa, Romualds Ancāns, Ēvalds Valters. 

Valsts - LPSR 

 

Par filmu. 

Mirtas tante dzīvo laukos un par viņu neliekas ne zinis neviens radinieks, tik vien kā daži kaimiņi un kolhoza traktorists. Taču tad Mirtas tantei paveras laime un viņa ar savu 30 kapeiku vērto loterijas biļeti laimē tajā laikā tik neiedomājami vērtīgo  VAZ-2101, jeb žiguli. Radi un radu radi, to sadzirdējuši, dodas pie tantes, kura iepriekš nebija nevienam vajadzīga, lai iegūtu šo laimestu mantojumā. Filmas gaitā noris konkurence starp radiniekiem un viņi dara visu iespējamo. Arī radinieki, kuri dzīvojuši pilsētā nu strādā gan uz lauka, gan lauku virtuvē. Filmā parādās gan divkosība, gan viltība, gan mīlestība, gan alkatība.  

 

Manas domas. 

Filmu atceros no agras bērnības, jo filma ir īstens Latvijas kino šedevrs un lai arī to zinām no galvas, tā tiek skatīta katru gadu Jāņos. Filmu var skatīties kā komēdiju, taču ja spēj tajā iedzļināties, var saskatīt ko daudz vairāk, proti, dzīves patiesību un cilvēka dabu. Un patiešām nezinu nevienu latvieti, kurš šo filmu nebūtu redzējis un neatzītu par vienu no labākajām latviešu filmām. 

 

IMDb 

Filmas vērtējums ir 7,3

Mans vērtējums filmai viennozīmīgi būtu 9 vai 9,5 .  

 

Dažas bildes. 

LJNK 

LJNK

LJNK

LJNK

LJNK

Laboja mad, labots 1x