Sveiki, nolēmu izveidot savu bloga rakstu par savu apņemšanos - nomest svaru un uzturēt kaut cik sevi sportiskā formā.
Nesen pieteicos vienā no tuvākajiem GYM, nokārtoju reģistrāciju un burtiski vakar (25.09.2018) uzsāku apmeklēt nodarbības.
Iepazīstināja ar vispārējo kārtību, ko un kā darīt. 


Nākošais raksta uzlabojums. Šajā reizē nekādas bildes un ciparus nelikšu. To update atstāšu uz svētdienu, tad arī redzēs ko un kā būšu izdomājis likt.
Attiecībā uz komentāriem, esiet lūdzu iecietīgi. Ja jums nav ko labu teikt, tad nesakiet neko. Neadekvātie komentāri tiks dzēsti. Droši uzdodiet jautājumus pa tēmu. 
Centīšos katrā reizē šo rakstu pilnveidot, tā lai izskatās labi gan no vizuālā, gan no satura.

Mans mērķis ir nosprausts, vēlos iegūt normālu fizisko formu, nomest svaru un turpināt apmeklēt dažāda veida GYM nodarbības.
Kā viss sākās. Pirmsākumā es zināju, ka man ir liekais svars. Pie apziņas, ka katram normālam vecim savs +10kg nenāk pa sliktu un tā dzīvoju diezgan ilgi. Nebija gluži tā, ka sekoju ko ēdu, ko fiziski daru, bet likās pašsaprotami, ka nevajag sevi ielaist. Tā nu sagadījās, ka vienu brīdi pārstāju lietot velobraukšanu + neveselīga pārtika + nepietiekošas fiziskās aktivitātes noveda pie situācijas, ka īsā laikā dabūju klāt + 15 kg. Neesmu no tiem, kas ar šo faktu ir sajūsmā un neko nedara lietas labā. Tādēļ izlēmu sākt kaut ko darīt. Pirmām kārtām tīri psiholoģiski nobriedu, ka visu turpmāko laiku ir jāmaina dzīves veids, ēšanas paradumi un jāpievēršās aktīvi pie sportošanas.
Manā skatījumā pats galvenais ir motivācija  Ja esi pareizi motivēts, tad var mesties un strādāt pie sevis. Ja motivācija nav pietiekami augsta, tad liels risks iesākto pārtraukt, atkal nolaisties sākuma pozīcijā.


Pienākusi diena, kad vajag nostādīt sākuma pozīciju, tas ir uzņemt bildes, kā ir sākumā, lai varētu salīdzināt ar to kā būs vēlāk.
Svars šobrīd man ir 122kg. Protams tas nav 140, bet tomēr tas mani neapmierina, vēlos pagaidām iet uz 100, vai vēl vairāk nomest.

Protams varbūt no malas nepateiks, ka diezgan slikti, bet ar svaru zem 110 es jutos labāk tīri fiziski. Tādēļ vajag strādāt pie sevis.

Vēl šājā bloga rakstā likšu savus domu graudus, atziņas, varbūt kādus ieteikumus. Ja nu kāds lasa šo un tas viņam palīdz pieņemt lēmumu, vai kādam mans rakstītais var noderēt, smelties motivāciju, pareizi saprast mērķi - būšu tikai priecīgs. Ja kāds to visu jau zin, labi, ļoti labi. Mans mērķis ir atspoguļot visu ko jūtu, ko domāju, kā ari par sajūtām. Gribas izteikt visu, kā ir tagad sākumā, un tad kā ir pēc laika.

Update - 09.12.2019
Tātad ir pagājis vairāk kā gads, kopš pievērsos Gym. 
Pa šo laiku ir diezgan raibi gājis manā privātā dzīvē (ra darbiem, ikdienā un ģimenē).

Par Gym.
Zinu, ka dažiem interesē, kā tad klājas man ar to. Patiesībā diezgan čābīgi iznāca, jo sākums izskatījās cerīgs. Sākumā man reāli bija laiks, lai apmeklētu gym, jo strādāju 4 dienas un 4 dienas bija off. Tad arī radās gribēšana apmeklēt gym un veikt izmaiņas dzīvē.
Kopš tā laika notika dažādas lietas.
Braucot ar riteni pa meža taku nenovaldīju savu ratu un nolikos zemē tā, ka velo aizlidoja krietnu gabalu no kritiena vietas. Neko nesalauzu, bet guvu traumas (sasitumus) dēļ kuriem bija apgrūtināta pārvietošānās. Citādi nekas nopietns traumēts nebija un velo arī palika braukšanas kārtībā. Šis kritien mani uz 2 nedēļām kavēja gym apmeklēšanu. 
Pēc tam manā dzīvē izmainījās darba apstākļi - cits darbs, cits darba laiks un darba slodze.
Sāku strādāt pa naktīm, normāla fiziskā slodze, ka reāli vairs domas par gym nav. Protams darbs ir darbs, un gym ir kaut kas cits. Pēc darba bieži jutos saguris, ka nebija vēlēšanās iet.
Otra lieta abonoments. Nauda tiek maksāta, bet reāla iešana apsīkusi. Sāka piemeklēt doma, ka jāatsakās. Tad notika tas, ka Gym vienā jaukā dienā aizvērās dēļ kaut kādām finansiālām problēmām.
Vajadzēja anulēt abonentu, lai lieki neturpina noraut naudu.
Tad izveidojās situācija, ka darbs kādu laiku bija un nebija velme iet.
Un plus vēl tas ka bieži braukājos ar riteni 
Un tad kādu brīdi atkal bija pašvakāk ar dabiem, dēl kā nebija iespējas maksāt par gym - jo dzīvē ir citas prioritātes. 

Par to visu jutos slikti, jo es tīši, vai netīši biju apstājies pie nospraustā ceļa. Visu laiku mani nepameta doma, ka kādu dienu būtu jāatsāk apmeklēt, lai turpinātu kaut ko darīt.

Kaut kāda stabilitāte ar darbiem atsākās augusta beigās, septembra sākumā - regulāras (normālas) algas, jo rukāju virstundas, ko līdz bija iespēja. Tikko nāca stabils piķis, vajadzēja sakārtot finasiālās lietas privātā dzīvē un ģimenē. Tie galvenokārt maksājumi par īri, komunālie un daži aizņēmumi.


Šobrīd situācija ir vēl vairāk nostabilizējusies. Esmu noslēdzis darba līgumu, ko normāli parastam strādniekam ir izdarīt visai pagrūti, jo reāli nav brīvas vietas un uz katru pozīciju darbā ir konkurence.
Tas savukārt nodrošina stabilitāti un iespēju atgriezties uz nosprausto mērķi.

Ir viena patīkama ziņa. Pavisam nesen atvērās cits gym 10 min attālumā no mājām, kurā man no darba darbojās darbinieku atlaide. Par to jau noskaidroju detaļas, tagad tik atliek pieteikties un uzsākt apmeklēšanu.
Tikai tāda lieta, ka pēdējā laikā diezgan izjūtu nogurumu no darba. Jo pamatā man ir darbs, darbs, virstundas ~ 56 stundas nedēļā un mājās pāēst un gulēt savas 6 - 8 stundas. Reāli pēc tāda režīma nerodās ideja vēl kaut kur iet. 

UPDATE - 29.01.2020
Ir pienācis Janvāris un pagājis janvāra vidus, kad soliju likt nākošo raksta atjauninājumu.
Pa šo laiku esmu noskaidrojis daudz lietas saistībā ar plānoto Gym apmeklējumiem un turpmākajiem rīcības plāniem.

Par Gym. Noskaidroju būtiskākos faktus par šīm iestādēm. Tātad konkrētajā iestādē ir jāslēdz līgums vismaz uz gadu. Tas nozīmēm, ja uzsākšu abonēšanu, tad ātrāk atteikties nevarēs. Šis solis lika man izlemt, vai to vēlos. Varbūt izvēlēties citu, kur nav tādi strikti noteikumi? Savādāk, par līguma laušanu ir diezgan liels sods. Situācijā, kad nevarēšu apmeklēt, naudu par neizmantoto mēnesi atgūt arī nevarēs, ka arī ātrāk atteikties no gym arī nē.

UPDATE - 27.04.2020

Iepriekš, Janvāra beigās biju apņēmies uzlabot esošo situāciju - pievērsties vingrojumiem, kaut ko nopirkt sājā skarā (inventāru).
Šobrīd situācija ir mainījusies. Gan attiecībā uz apkārējo vidi - visūr ir ieviesta pašizolēšanās un karantīnam, gan attiecībā uz manu apņemšanos. Jāsaka godīgi, viss ir aizgājis nebūtībā.
Visi fitnesa centri (GYM) ir aizvērušies un nav zināms, kad un kas.
Turpmāk neizskatās, ka apmeklēšu GYM, līdz ar to šim rakstam vairs nav turpinājuma.
Apņemšanās ir zudusi un nebūs vairs jaunu update (vismaz šajā rakstā nebūs).
Svars ir palicis nemainīgsm ap 120. Izskatās, ka man pašam tā arī lemts palikt. Jo cik uzzēdu, vai nometu, svars atgriežas pie šī cipara.
Paldies, ka sekojāt, diemžēl šajā piegājienā nav sanācis neko būtiski uzlabot.

Laboja Zveraboj, labots 7x