Nosaukums: Marvel: Ultimate Alliance
Žanrs: Action RPG / Lomu spēle
Platformas: PC; PS2; PS3; PSP; Xbox; Xbox 360; GB; Wii
Spēlētāju skaits: 1-4
Iznākšanas datums: 2006. gada 24. oktobris
Izstrādātājs: Raven Software
Izdevējs: Activision 
Mājaslapa: http://marvelultimatealliance.marvel.com/

 

¤ Spēle izstrādāta balstoties uz komiksu studijas MARVEL veidotajiem varoņiem.

¤ Minimālās dzelžu prasības:

  • ◊OS: Microsoft Windows: 2000; Xp; Vista; 7
  • ◊Pentium 4 2.0 GHz
  • ◊RAM: 512mb
  • ◊128mb Video Karte
  • ◊HDD: 8gb 

 
¤ Spēle:
Jūs taču ziniet, kā izskatās Zirnekļcilvēks, varoņi no X-cilvēkiem un Fantastiskā četrinieka. Šajā spēlē visi šie tā saucamie "labie tēli" un daudzi citi ir apvienojušies, lai izglābtu pasauli no apokalipses. Šajā daļā galvenais sliktais ir Viktors Van Dūms, jeb vienkārši DOOM. Viņš savā pakļautībā ir piesaistījis "sliktos tēlus", kā arī pārvērtis nožēlojamākos varoņus par robotu armiju. Skorpions, Mandarīns, Galactus un daudzi citi. Jūsu labo varoņu komandā ir sekojošie varoņi:

◊ Kapteinis Amerika
◊ Vilknadzis jeb Wolverine
◊ Tors
◊ Zirnekļcilvēks

Tātad sākot spēli jūs cīnaties pret robotu armiju uz kāda pazuduša kosmosa kuģa, un saprotiet, ka kaut kas nav riktīgi un ka kāds noteikti kaut ko plāno. Tālāk jūs sastapsiet Dzelzs vīru, kurš jūs uzņems savā birojā. Tur jums būs iespēja apmainīt pret atklātajiem varoņiem vecos, jeb arī apmainīt mirušos, lai tie atjaunojās. Unikāla fīča ir uzlabot katra varoņa spēka līmeni, superspējas un kostīmu. Tas nav tik viegli izdarāms, jo spēle ir ļoti gara un nonstopā spēlejot 2 dienas - noteikti nav izejama. 
Spēles gaitā apciemosiet elli, kurā būs jāglābj X-Cilvēku draugs NightCrawler un Ledusvīrs. Atgriezīsieties senajā Ķīnā, dosieties okeāna dzīlēs un piedalīsieties dažādās ļaunā cirka atrakcijās, kā arī daudzās citās pasaules vietās. Spēles gaitā atrodiet pazudušos komiksu vākus ar katru no varoņiem uz tiem un matricas, kurās ir katra varoņa minispēle, kurā tiek pastāstīts tas, kā šie varoņi ir radušies un to cīņa pret viņu ļaunākajiem ienaidniekiem. Bosi ir pārdomāti un lai uzveiktu katru no tiem ir jāpielieto sava taktika. Dažviet bērnišķīgas puzles toties to visu atmaksā lieliski animētie video sižeti ar lielu ekšen devu. Grafika izveidota attiecīgi multeniskai kā animācijas seriālos. Pieejami 3 pamatgrūtības līmeņi. Kā spēles sižets: lielisks ar pārdomātu komiksu tipa pipariņu, kā arī pēc manām domām vislabākā zīmēto varoņu ekranizētā spēle, kas jebkad ir iznākusi. Sižets pat daudzviet ir sāpīgs un bēdīgs, toties klasiskā atriebība ir lieliski izstrādāta. Uzveiciet Galactus, lai šis mega-metāliskais citplanētu robots neiznīcina pasauli un apturiet Dūma plānus iegūt dzelzs Vīra noslēpumu un visu pasaules cilvēku pakļaušanu. Spēli vada uzreiz ar 4 pesonāžiem, pārslēdzoties ar savu konsoli vai speciālu pogu. Vārdsakot uzkurinošs Action, kad pa TV vairs neko labu nerāda.
Spēlei dodu 8/10


¤ Ekrānšāviņi:



[+] Interesants scenārijs. Liels skaits līmeņu. Iespaidīgi video fragmenti. Aizraujoši papildu (bonusa) līmeņi. Liels unlockable arsenāls.
[-] Pārāk ilgi lādējas garumā nelielie līmeņi. Komiksu spēlei neatbilstošas puzles un pārāk gudri bosiņi.
[=] Ja tu zini kas ir Hell-Rider, Blade un Black Panther, tad spēle domāta tieši tev.

¤ Traileris:

¤ Gameplay:

Laboja , labots 6x