Spoki dzīvojuši līdzās cilvēkiem visas cilvēces vēstures laikā. Tie var būt redzami, dzirdami, sajūtami, var sarunāties, viņu klātbūtnē vērojamas poltergeista izpausmes. Reizēm spoki ir tik ticami, ka viņus nav iespējams atšķirt no dzīviem cilvēkiem. No kurienes tie nāk? Tā ir tikai mūsu fantāzija, vai tomēr realitāte? Un kāds ir to raksturs? 


Astrālie Zombiji
Visizplatītāko spoku dabas skaidrojumu snieguši okulisti. Viņi uzskata, ka tad, kad cilvēks nomirst, viņa dvēsele, kas ieslēgta astrālajā čaulā, kas veidota no plānas un mums neredzamas matērijas, atstāj iznīcīgo ķermeni. Kādu laiku dvēsele vēl atrodas mūsu pasaulē, mītot starp cilvēkiem. Pēc tam tā atbrīvojas no čaulas, kļūst par tīru garu un aizlido kosmosā-paralēlajā pasaulē. Bet dvēseles "nomestais apģērbs" turpina eksistēt kā zombijs. Turklāt daži var dzīvot pietiekami ilgi, pārtiekot no cilvēku psiholoģiskās enerģijas. Samērā spēcīgu psihisko enerģiju izstaro mediji spiritiskajos seansos, tāpēc šiem tā saucamajiem zombijiem ir iespēja kontaktēties ar seansu dalībniekiem. Turklāt cilvēki šīs čaulas uzskata par mirušo dvēselēm, taču tās nav dvēseles, tikai to bālās ēnas. Par pierādījumu tam kalpo šo ēnu atbildes, kas gandrīz vienmēr ir muļķīgas un melīgas. Un šīs čaulas parādās tikai tāpēc, lai izsūktu psihisko enerģiju. Ticēt tukšo čaulu pareģojuiem nedrīkst, jo par nākotni tās neko nezina. Maksimums, ko ēnas spēj pavēstīt ir kādas ziņas par pagātni. 

Astral zombie

 

Britu okulists Č. Lidbriters, kurš dzīvoja XX gadsimta sākumā, apgalvoja, ka daži cilvēki spēj radīt paši savus astrālos dvīņus (būtībā spokus). Šie astrālie dvīņi turpina dzīvot savu patstāvīgu dzīvi, pārtiekot no bailēm, kuras izjūt cilvēki, šiem spokiem parādoties. Par to, ka bailes ir dzīvinošs spēks spokiem, jau ilgi pirms Lidbitera runāja Senās Grieķijas un Indijas mistiķi. Tieši cilvēkiem iedvesto šausmu rezultātā šīs bezķermeniskās būtnes spēj dzīvot desmitiem un simtiem gadu. 

Charles Webster Leadbeater

Spoku spējam radīt arī mēs paši.

Šis senais paņēmiens, šķiet, rod apstiprinājumu arī mūsdienu zinātnieku pētījumos, kuros viņi cenšas izskaidrot spoku rašanos. 

No dažādajām hipotēzēm visticamākā šķiet profesora Ohatrina izvirzītā teorija. Viņš, attīstot fizikā zināmos priekšstatus par supervājām mijiedarbībām, radīja "mikroleptonu teoriju". 

Viņš ar savu teoriju apstiprināja, radot aparātu, kas spēj noteikt cilvēka domu impulsus, kas rada šo cilvēkveidīgo radījumu, kuram pēc tam rodas savs raksturs un iezīmes.

Ghost

 

Fakti un materiāli ņemti no- 

- Žurnāla "Noslēpumi un Fakti"

http://www.lsu.edu

- un protams no vikipēdijas