Izveidoja: Raiens Mērfijs

Kopējais sezonu skaits: 6

Epizožu skaits: 100

Sāka apraidi: 2003. gada 22. jūlijā

Beidza apraidi: 2010. gada 3. martā 

Oriģinālais raidkanāls: FX 

Nip/tuck ir drāmas seriāls, kuru izveidoja Amerikas reržisors Raiens Mērfijs. Sākumā to raidīja Amerikāņu raidstacija FX Amerikas Savienotajās Valstīs.


 

Stāsta līnija:

Seriāla pamats ir tāds, ka divi plastiskie ķirurgi izveidojuši paši savu privātpraksi un palīdz cilvēkiem ar problēmām, kā arī cilvēkiem ar naudu kosmētiski uzlabot vai labot savu izskatu.

Šons Maknamara un Kristiāns Trojs (galvenie varoņi) ir divi ļoti veiksmīgi plastiskie ķirurgi, kuri vada savu privātpraksi plastikas galvaspilsētā: Miami (nākamajās sezonās, citviet). Saprotams dzīve nevar būt spoža un skaista, vienmēr ir kāds ērkšķis. Un viņiem nākas sastapties ar visai lielām grūtībām.

Šons Maknamara ir ģimenes cilvēks, kuram ir mīļotā sieviete pie sāniem, divi bērni, maza meitiņa Annija un pusaudžu dēls dumpinieks – Mets. Darbs un ģimene pēc kāda laika neiet kopā un rodas konflikti, kā rezultātā izjūk šī ģimene un Džūlika ar Šonu šķiras.

Kristiāns Trojs pretstatā Šonam ir visai izklaidīga persona, nav nedz sievas, nedz bērnu. Satiekas viņš ar visvisādām sievietēm, bez jebkādas vainas sajūtas, nožēlas, bez jebkādām liekām sajūtām. Viņš ir īsts ballētājs, kuram nerūp, vai viņam būs vai nebūs ģimene, kā saka: dzīvo vienai dienai.

Grūtības ilgi nav jāgaida, sākumā sākas nesaskaņas Šona ģimenē, tad sākas pārbaudījums starp diviem draugiem un uz naža asmens nonāk privātprakse, tad jau, citā sezonā (kura man ļoti patika) uzrodas īpaša persona, kura gandrīz vai posta viņu uzņēmumu „The Carver”, kurš uzskata, ka skaistums ir lielākais pasaules lāsts... Un tās nav vienīgās grūtības, kuras vijas cauri visam seriālam.

Pats seriāls ir nopelnījis daudzas nominācijas visādos apbalvošanas festivālos savu 6 sezonu pastāvēšanas laikā. Kopumā šovu nominēja 45 balvām, iegūstot Golden Globe un Emmy.

Starp citu, šis seriāls uz 100% tika balstīts uz reāliem faktiem. Tātad, seriālā redzētais kaut kur ir dzīvē noticis.


Manas domas:

Manuprāt, šis seriāls ir ļoti labs, mani aizrāva katra sezona, bet ir divas kuras visvairāk atceros, sezona ar Carwer un, ja nemaldos, 4 sezona. No seriāla ļoti labas atmiņas, visas pozitīvas, neatceros īsti, kur varētu piesieties. Seriāls ļoti labi skatās, tas domāts tā, ka nav garlaicīgie momenti, kur vienkārši patin uz priekšu. Seriālā ir savas odziņas, kuras liek skatīties vēl un vēl, ar kāri uzzināt, kas tālā un kas tālāk.


 

Mans vērtējums: 10/10

Imdb vērtējums: 8,3/10


 

Treileris:


 

Attēli:

 

Laboja mad, labots 4x