Pēc ASV Federālā Izmeklēšanas Biroja (FIB) uzskatiem mūsdienu banku aplaupīšanas mēģinājumi ir visneprofesionālākie un neizsmalcinātākie, ko pastrādā cilvēki, kas bieži vien nezina, ko dara. Pētijumi liecina, ka, neskatoties uz zināmu faktu, ka bankās un citās iestādēs aizvien vairāk tiek uzstādītas novērošanas kameras 76% gadījumos laupītāji par tām aizmirst vai ignorē. Savukārt 86% laupītāju nemaz neizpēta banku pirms tajā iebrukt. Tas turpina kultivēt uzskatu, ka lielākā daļa noziedznieku mūsdienās nav bijuši teicamnieki skolas solos un to apķērīgums un analītiskās spējas ir tālu no vēlamā.
Mūsdienās drošības tehnoloģijas ir tik augstā līmenī, ka auto, vai mobīlā telefona nozagšanas mēģinājums ir nedrošāks par pašu aplaupīšanas mēģinājumu. Un tā piedāvāju 10 muļķīgākos un nejēdzīgākos noziegumus.

1. Likteņa pirksts.
Vīrietis tika aizturēts par bankas laupīšanas mēģinājumu. Viņš iegāja bankā un, piedraudot ar revolveri pieprasīja atdot visu skaidro naudu. Kā izrādījās viņa ierocis sastāvēja no izstiepta rādītājpirksta, kuru viņš bija aizmāršibas pēc piemirsa paslēpt kabatā.

2. Gaidītā tikšanās.
Sieviete vērsās policijā saistībā ar mašīnas zādzību, paziņojot, ka tajā ir palicis viņas mobīlais tālrunis. Kārtības sargs piezvanīja uz šo telefonu un izlikās, ka interesējas par mašinas pirkšanu, norunājot ar aizdzinēju tikšanos. Tikšanās nebija ilga. Pēc tās sekoja arests un likumsakarīgs cietumsods.

3. Bīstamā ziņkāre.
Detroitas Štata iedzīvotājs, iedams vakarā pa ielu, pamanīja policistus, kas vietējiem puišeļiem demonstrē jaunu ierīci mašīnā. Pieiedams klāt un pajautādāms, kā tā darbojas, policists atteica, lai iedod savu autovadītāja apliecību un viņš nodemonstrēs. Liels bija pārsteigums, kad pēc mirkļa viņu saņēma ciet, jo dators uzrādīja, ka viņš jau 2 gadus tiek meklēts par bruņotu laupīšanu.

4. Viskija pudele.
Kāds jaunietis ielauzās veikalā un pieprasīja naudu no kases. Ieraudzījis plauktā viskija pudeli, gribēja saņemt arī to, taču saņēma atteikumu, jo kasieris šaubijās par viņa pilngadību. Jaunietis uzrādīja savu auto vadītaja apliecību, kur bija norādīts vārds, uzvārds un adrese un veiksmīgi devās prom ar naudu un viskiju. Pēc divām stundām viņš jau atradās policijas iecirknī.

5. Noslēpumainais zvanītājs.
Floridas Štatā vīrietis, kuram mobīlā telefonā bija beidzies kredīts, nolēma zvanīt uz bezmaksas tālruni 911, lai vienkārši par velti parunātos. Vesela mēneša garumā viņš flirtēja ar sieviešu kārtas dispēčeri 282 reizes. Viņa tālruņa numurs tika nodots policijai.
Vīrietis tika aizturēts un saņēma sodu 50 000 dolāru apmērā. (50 K $) biggrin_mini2.gif

6. Bīstami, Elektrība!
Zādzībai var būt arī drūms iznākums. Kāds vīrietis apdega un pārogļojās līdz nepazīšanai brīdī, kad ar kailām rokām centās nozagt zemsprieguma līnjas vara kabeli. Policijai viņu izdevās identificēt tikai pēc pirkstu nospiedumiem un izrādījās, ka jau agrāk viņš bija zadzis metāla izstrādājumus. Sev par nelaimi viņš nenojauta, ka varam piemīt lieliska elektrovadītspēja.

7. Uzticīgs klients.
Kādam vīram Kalifornojā piespriests 33 gadus ilgs cietumsods. Viņš jau vairākus gadus bija savas pilsētiņas bankas filiāles klients. Dažas stundas pēc tam kad bija aplaupījis savas bankas filiāli, viņš tur atgriezās ar nozagtās naudas daļu un centās to noguldīt savā kontā. Lieki piebilst, ka nu viņam neredzēt ne naudu ne brīvību. smile_mini.gif

8. Pārbaudi pirms aizej no kases.
Ienācis veikālā un uzlicis uz letes 20 dolāru naudaszīmi vīrietis prasīja kasierim samainīt sīkākās vienībās. Kad kasieris atvēra kases aparātu, vīrietis piedraudot ar ieroci, pieprasīja atdot kases saturu. saņēmis to viņš ātri aizbēga, atstājot uz letes savu 20 dolāru naudaszīmi. Viņš noteikti bija izbrīnijies, ka no kases paņemtais naudas apjoms ir vien 15 dolāru.

9. Aizmāršība dārgi maksā.
Pavisam negaidīti mašīnas zādzība izvērtās kādai sievietei. Nozagusi auto, viņa ar to kādu laiku pavizinājās un tad atstāja ceļa nomalē, pati aizbēgot prom. Par laimi policijai, uz priekšējā sēdekļa, bēgot prom, viņa aizmirsa savu autovadītājas apliecību, pēc kuras arī tika uzlikti rokudzelži.

10. Neīstā laikā, neīstā vietā.
Sieviete tika aizturēta brīdī, kad vēroja sava dēlēna darbošanos vasaras nometnē. Brīdī, kad viņa bija atbraukusi apraudzīt savu atvasi, policija jaunajiem censoņiem demonstrēja speciāli uztrenēta suņa prasmes atrast aizliegtās vielas. Suns nekavējoties pieskrēja pie sievietes un viņas somiņā atrada paciņu ar narkotiskām vielām.

Man pašam likās visstulbākie 4-ais un 7-ais biggrin_mini2.gif

Ceru Jums patika.