Kādi dūmi.... šito neaizmirsīšu.

Tātad šodien izdomāju aizbraukt beidzot nopirkt kālija salpteri. Dabūju 2kg pa ls 3.78, lēti. Cukuru atradu mājās, sāku vārīt katliņā, visu laiku vienmērīgi maisot, cukurs pārvētās brūnā masā.. (visa māja sāka smirdēt, jo vienā vietā biš piedega), bet tas nekas..

Tad nācās pievienot kālija salpteri. Ok beru.. - bišku pielieku un baidos likt vēl, domāju ka pietiks. Visu masu uzvāru un izleju uz avīzes. Smaka labā - māsa aizspiedusi degunu nāk skatīties ko daru, izteiksme - WTF? Pēc 30 minūtēm viss ir sacietējis, izeju ārā un aizdedzinu, efekts - maziņi dūmiņi.. nekas foršs..

2.reize..
Kasu apdegušo katliņu un saprotu, ka nokasīt neko neizdosies, labi vāru tā pat.. visas procedūras pa vecam, bet jau esmu iepraktizējies, šoreiz pieberu 2x vairāk kālija salpteri. Atkal viss sacietē (ar tādu nepatīkami saldu smaku), eju lejā pa kāpņu telpu, šoreiz ar draugu, es tā.. skaties.. aizdedzinu..

JEBAL. SŪŪŪDĀĀ.... Liesma tik liela, nodzēst nevar, dūmi aizsedz drauga seju, uzreiz aizsperu degošo kluci uz pirmo stāvu un skrienu ar draugu lejā.. vnk sarkanīgi balta liesma ar milzīgiem dūmiem, NEKO NEVAR redzēt tikai liesmu, viss tā piedūmojas.., atverot vaļā durvis, izskrienu laukā kūpēdams un klepodams.. draugs pārmīzies jau izskrēja ārā, kad es tur centos nodzēst.. (kā viņš stāstīja, kad es izskrēju ārā, durvis burtiski pa visām spraudziņām dūmoja..

Vāaks, saprotu ka dirsā ir, kaimiņi nospriedīs ka ugunsgrēks, uzrreiz ar draugu atvērām visus podesta logus vaļā, un no āra izskatās ka būtu ugunsgrēks..
Visu laiku vaktēju durvis, gadījumā ja nāk kāds kaimiņš.. Vistrakāk dūmi nāk no pēdējā stāva, jo dūmi ir vieglāki par gaisu un ceļas augšā uz pēdējo stāvu.
Izdomāju, ka jaaizver 5 stāva logs, nekas lai jau tie dūmi tur augšā paliek..bet tāpat sākot no 3 stāva viss tinās migliņā. Sajūta dranķīga.

tā tās bija visilgākās minūtes lejā skatoties kamēr visi dūmi pazūd.
Par laimi neviena večiņa neatvēra durvis, 100% ka būtu zvanījusi pie visām durvīm un sāktos panika, pēc tam justos kā pēdējais muļķis.

kad dūmi pazuda, aizbraucām tālāk un aizdedzinājām otru.. efekts šausmīgi labs..
Nekad šitā vairāk nedarīšu, ne savās mājās..

Tagad kāpņu telpā melns pleķis.