Tas bija viss ko sarakstīju aizvakar, kad teicu kad rakstīšu rakstu, bet neizdevās iepostot, jo ļaunā komene lika iet gulēt, Bet istabā pabeidzu darbu... Kind of. biggrin_mini2.gif un palasot, man liekas ka vārds vispār man ir ļoti populārs ;D   TL biggrin_mini2.gif R- paši vainīgi. Garš vakars. Domas.

Kārtējais vakars, kad sēžu pie datora un/vai programmēju kādu darbu un gaidu kaut ko… Kaut ko jaunu. Pagaidām pa nakti pildu kāda Acess darbu, kas man prasa jau kādu laiciņu, jo neesmu pieradis pie 2010 acess. Visu laiku esmu sēdējis pie 2003. Tas ir apmēram kā piesēsties pie Windows 7, ja visu laiku esi izmantojis XP. Murgs. Bet izpildāms murgs. Ienīstu kind of Combo box un Input mask, nedara to ko vajag.

Jām, šodzien arī no viena exsera dzirdēju, ka skatoties uz mani var saprast, ka es tikai mācos un neko citu nedaru. Well, savā daļā tur ir sava patiesība. Tas skan dīvaini, bet es jau eju un tēmēju pa savu mērķi- tikt IT budžetā un kļūt par labu IT speciālistu (īpaši gribētos kļūt par programmētāju) Es no saviem sapņiem negribu atteikties, un sniedzos pēc viņiem jebkādā veidā… Bet varbūt par traku, ja jau teikt katru dienu mācos vai slinkoju vismaz līdz 2 naktī.

 

Heh, man pat viena klasesbiedrene lika apsolīt, ka es tik daudz nemācīšos un atstāšu vienu brīvu dienu sev, kad atpūsties. Šo solījumu es nevaru pildīt, jo nav tādas dienas kad es atpūšos un daļēji man programmēšana ir kā atpūta. Tas ir mans hobijs.

Ā, un kāpēc es teicu ka tā ir daļa patiesība. Es vēl arī dziedu un rīt dziedāšu Saldū. Būs diezgan smieklīgi, jo mēs te daži neprotam dziesmas. Tā kā puse mana dzīve sastāv no programmēšanas, otra no dziedāšanas. Un šie ir abi iemesli kāpēc es nemācos uz 8+. Un reāli man to pat nevajag. Kur Tev kāds prasīs, cik Tu piemēram dabūji vidusskolā? Manuprāt, galvenais ir kādu līmeni/procentus dabū eksāmenā, jo skolotāji var būt dažādi skolās, un viņi tev speciāli var likt labākas atzīmes, dažas vienkārši sūdīgi māca, un dažas ir vienkārši dēļ tā ka viņas ir skolotājas. Labi, eksā mums ir  pietiekami daudz cilvēku, kuriem vidējā atzīme ir virs 7. Man ir 7,53 un man pilnīgi pietiek. Tas arī nav tik slikti. Nekas ka esmu teikt 3 gudrākais džeks klasē, bet man vairāk pat nevajag. Es nemācos tos priekšmetus, kurus man nevajag tik traki, piemēram vēsturi, bioloģiju, un ģeogrāfiju. Viņi dažbrīd izliekas interesanti, bet priekškam mācīties uz 10. Labāk apgūt tos priekšmetus pastiprinātāki, kuri tieši vajadzīgi tieši nākotnes karjerai or something. Piemēram, man šīs mācības ir Fizika, ķīmija, matemātika, programmēšana (visvairāk, 70% no laika kad mācos, tad tikai mācos to), angļu valoda. Jā, zinu tās runas, ka mācīšanās norūda cilvēka domāšanu un pārējo, bet pagaidām man ir vienalga- es saprotu visu pietiekamā līmenī, kā vidusmēra latvietis parastās vielas. Bet kad runa sāk iet par IT, well… Salīdzinot to ka es varu norunāt par IT veselu stundu no vietas, kamēr klasesbiedri vien zina kā ieiet draugos un paprasīt man kā uztaisīt to un to programmu, izliekas ka mazliet vairāk saprotu nekā citi.

Vispār es secināju, ka rupjmaize labi iet kopā ar Bauskas alu. biggrin_mini2.gif Tagad tieši ēdu un dzeru tos abus. Melnā maize nekad nepieviļ arī.

Vispār ko es pa šiem 3 gadiem kamēr dzīvē dzīvoju kojās esmu secinājis šo: kojās ļoti daudz pizģī paiku, te notiek dzerstiņi katru dienu, un cilvēki kuri vada šo iestādi nedraudzējas ar smadzenēm īpaši daudz, jo pat nesaprot, piemēram, ka dators nav geniune ko „datormeistars” ir ielicis. Vēl esmu secinājis, ka šeit cilvēki ir draudzīgāki nekā citur. Te ja Tu kaut ko nesaproti, vari aiziet pie draugiem un paprasīt, ko lai tur dara u.t.t. bet nu jā, šis gads laikam ir pēdējais pusaudžu kojās… Pietrūks kojās, jo jau pēc 2 nedēļām izvācos no šejienes un dodos prom uz citu augstskolu.

Domājot vēl par skolu… Man vakar bija pēdējais zvans skolā 12 klasei. It kā visas uzstāšanās bija pieņemamas (kaut kas arī nepatika, bet tas tā) bet pēc tā visa, braucām uz skolotājas dārziņu dzert alu un parunāties, kas, kur kā un tā tālāk. Vispār, pēc šāda pasākuma patiešām sāk gribēties domāt, kāpēc viss pagāja tik ātri… Zinu ka puse no manas klases ies par arhitektiem, puse par ekanomistiem (kind of bezdarbniekiem), bet esmu vienīgais kurš iet uz IT novirzienu, bet to jau visi redzēja un zināja par mani jau no 10 klases. It geek stays like a IT geek.

Vispār, man patiešām mazliet smiekli nāk par to, ka puse exs mēģina „koļīties” teikt vienai no aktīvākajām meitenēm exs.lv . Well… no sāna skatoties, man tas liekas ļoti smieklīgi. Katrs otrais komentārs ir par viņu. Bet nu nekas, paldies dievam mums šeit arī ir meitenes un ir arī tādas foršas. crazy.gif   Ko tad bez viņām, dzīve būtu garlaicīga, vai ne?

Vispār vēl aizvien tāds mazs stress pirms eksāmeniem. Kaut vai zinu, ka tikšu iekšā savā skolā bez kādām problēmām (jo pat skolotājs kas tur māca teica lai eju), bet tāpat.. gribās dabūt tos augstos A līmeņus, kamēr pagaidām izskatās ka dabūšu tikai nolāpītos B līmeņus. (kaut vai tos līmeņus skata pēc caurmēra, cik procentu ir visiem. Domāju ka abās vietās būs ap 80% pareizi). Bet tāpat nav slikti, zinu ka budžetā tikšu kaut vai ar C līmeņiem (bet knapi). Eh, tāpat visu nākotnē redzēs.

 

Dienas piedūriens- 11 klases meitene pienāk pie manis un paprasa vai nevaru izrēķināt trigonometrijas uzdevumu (cos3x/sin2x=0 ) K Nebija kur rakstīt, rakstīja uz papīra kabatslakatiņu un izrēķināju to uzdevumu kādās 2 minūtēs. Who knew that x=/=0,5pi*k and x=pi/6+(pi*k)/3, where k=Z. Lab, šis uzdevums vēl nav nekas grūts, bet piemēram, kad mums klasē iedod kaut kādu uzdevumu komplektu pildīt mājās, kur ir apmēram uzdevums- „Kaķis ir melns, zeme ir apaļa, suns rej, aprēķiniet alfa glikozes daudzumu cilvēka ķermenī.” Jeb kaut kas tāds-

Noguldītājs par savu depozītu bankā pēc gada saņēma 15 Ls augļos. Pieliekot 85 Ls, viņš naudu atstāja bankā vēl uz vienu gadu. Pēc šī gada noguldītājs saņēma, ieskaitot augļus par otro gadu, 420 Ls. Kāda summa sākumā tika noguldīta bankā un uz cik procentiem gadā? „

Atbildes ir divas… viena izliekas nereāla, bet itkā matemātiski pieņemama, otra ir normāla.

 

Un tiem bērniem, kuri domā, kuri 12 klases eksāmenā domā, ka var jau izdarīt visu, lai izpilda šo uzdevumu.

Helikopters veic regulārus lidojumus no bāzes uz poligonu. Parasti helikopters gan turp, gan atpakaļ lido ar vidējo ātrumu 120 km/h. Kādā vējainā dienā vienā virzienā helikopters lidoja ar vidējo ātrumu 140 km/h, bet otrā virzienā – ar vidējo ātrumu 100 km/h, tādējādi visu ceļu tas veica 15 minūtes ilgākā laikā nekā parasti. Cik km attālumā atrodas bāze no poligona?

 

Diezgan vienkāršs. Atbilde ir 525 km.

 

ko es atceros no Saldus... Karsta saule, puse seja apdedzināta, daudz meitenes (pārsvarā maziņās   cray_mini2.gif ) , un auksts ēdiens, kā arī 2 dienu negulēšana. Laikam tas arī ir viss crazy.gif

Laboja Dawgora, labots 1x