Galvenajās lomās:  Dominic Purcell, Wentworth Miller, Amaury Nolasco.

Veidotājs: Paul Scheuring.

Sezonas: 4.

Sērijas: 81.

Par seriālu

Prison Break jeb Izlaušanās ir amerikāņu televīzijas kanāla Fox produkts, veidojis Pauls Šeurings un četrās sezonās tika rādīts no 2005. līdz 2009. gadam. Seriāla galvenais sižets seko līdzi divu brāļu dzīvei - vienam tiek piespriests nāves sods par noziegumu, kuru, pēc otra brāļa domām, viņš nav izdarījis, tāpēc viņš izstrādā plānu, kā palīdzēt brālim un kopīgi izbēgt no cietuma. 

Pašā sākumā, 2003. gadā, sēriāls tika pārtraukts veidot, kurš bija ieplānots kā ilglaicīgs projekts. Taču pēc seriālu Lost un 24 lielās popularitātes skatītāju rindās, kanāls Fox nolēma atsākt seriāla veidošanu 2004. gadā. 2005. gadā serāls parādījas pie skatītājiem, pirmā sērija guva ļoti labas kritiķu atsauksmes un augstu reitingu skatījumu ziņā. Šī pati tendence arī turpinājās visas pirmās sezonas garumā, sākotnēji bija ieplānotas 13 sērijas pirmajā sezonā, bet jau pēc tam tika safilmētas vēl papildus 9 sērijas pirmajā sezonā, tādējādi sēriju skaits pieauga līdz 22. Seriāls ticis nominēts ļoti daudziem apbalvojumiem, tajā skaitā Zelta Globusam kā labākais seriāls. ASV visas četras sezonas tika izlaistas arī DVD formātā kā arī pirmā, trešā un ceturtā sezona uz Blue-Ray diskiem. Jau pēc ceturtās un pēdējās sezonas beigām Fox izlēme izveidot vēl papildus pēdējās divas sērijas The Old Ball and Chain un Free, līdz ar šīm divām sērijām 2009. gadā seriāls beidzās.

Manas domas

Domāju, ka kopā ar lielāko daļu pārējo Latvijas skatītāju, seriālu skatījos līdzi un sekoju galveno varoņu notikumiem TV3 kanālā. Interesanti, ka nejaušības pēc, tā arī pirmo sēriju nekad neesmu redzējis, bet visas pārējās 80 gan garām neesmu laidis ne reizi. Jau toreiz seriāls sevi piesaistīja kopš pirmās, otrās sērijas - aizraujošs scenārijs, nepacietība sagaidīt nākamo sēriju un turpmākos notikumu atrisinājumus - tajā laikā tieši šīs lietas izraisīja tādu kā atkarību. Tīri interesanti, pēc visiem šiem gadiem, būtu atkal noskatīties šo seriālu, par sižetu maz kas galvā palicis, varētu būt interesanti. 

Kopumā no seriāla tika izspiests maksimums - garums attiecībā pret sižeta saglabāšanos un interesanti pret to, protams, šad tad, kad jau kāda no sērijām tuvojās uz beigām, varēja manīt nedaudz pārstieptu sižetu un prasījās pēc minimālas apgraizīšanas, it īpaši pirmās sezonas pagarinājumā, bet kopumā nekas briesmīgi izstiepts tīri dēļ raitingiem arī nebija. Arī personāži ir daudz, lai arī galvenajās lomās ir abi brāļi, taču otrā plāna tēli, kuri seriālā ir no paša sākumā, līdz pat beigām, ir, un ne vien viens, tāpēc šajā ziņā, domājams, atrast savu iecienītāko tēlu problēmas nebūs. Vēl pieminēšu par sižetu maiņu, kurš pēc pirmās sezonas mainās - bēgšana un ciņa ar nebeidzamu valdības organizāciju, kuru uzvarēt šķiet teju neiespējami - vienu galvu nocērt nost, divas ataug vietā. Trešajā un ceturtajā sezonā abi sižeti vēl vienu reizi apiet apli. Skatītāji IMDB.com seriālu topā Izlaušanos ir novērtējuši ar 8,5 zvaigznēm, kas ir aptuveni otrā 50 vidus, es vērtēšu nedaudz augstāk, 9 vai pat 9,5 un jau drīzumā esmu ieplānojis vēl reizi noskatīties šo seriālu.

Video ieskats

Ievadi:

Ieskati seriālā no skatītāju veidotiem video:

Laboja mad, labots 4x