Nosaukums: Resident Evil 3: Nemesis
Žanrs: Survival-Horror
Spēlētāju skaits: 1
Platformas: PC | PS1 | Dreamcast | GC
Iznākšanas datums: 1999. gada 22. septembris
Izstrādātājs: Capcom
Izdevējs: Capcom
Mans vērtējums: 6.5


Dzelžu prasības:

  • OS: Microsoft Windows 95 - Windows 7
  • CPU: Pentium II 266 Mhz +
  • RAM: 64 Mb
  • DX: DirectX 6.1
  • HDD: 250 Mb
  • Klaviatūra

   Trešā daļa populārajam Resident Evil seriālam. Sākotnēji spēle iznāca tikai uz Play Station, vēlāk uz pārējām konsulēm t.s. personālajiem datoriem. Stāsts notiek Racoon City, kurā pēc negadījuma noslēpumainā uzņēmumā, kas saucās Umbrella Corp, palaižot pilsētā bīstamu vīrusu, kas pilsētā esošās būtnes pārvērš agresīvos/asinskāros zombijos. Jūsu varoni sauc Džila, kura pēc ģimenes un visu tuvāko zaudēšanas ir apņēmusies atriebties un par katru cenu izdzīvot.
   Spēlējot uz personālajiem datoriem, vadāmība var likties diezgan sarežģīta. Līdzīgi, kā slavenajā franšīzē Silent Hill, jūsu varonis iet no kadra uz kadru. Tas diezgan apgrūtina spēles gaitu, jo pārejot uz nākamo kadru, nevar būt drošs, ka priekšā neizleks kāds nešķīstenis un nepiesūksies pie jūsu rīkles. No otras puses, tas spēli padara biedējošāku. Spēlē ir diezgan daudz tā saucamie "Jump-screens", kas liek pamatīgi satrūkties. Varbūt, pēc manām domām, tieši tāpēc šī spēle ir nedaudz biedējošāka par RE4 (ja, protams, neņem vērā to, ka RE4 grafika ir krietni labāka). 
   Single Player režīmā, jūs pildat galveno uzdevumu, attīrīt pilsētu no nešķīsteņiem un iznīcināt spēcīgāko monstru - Nemesi. Spēles gaitā tas parādās vairākkārt un ir jāizlemj, vai to censties iznīcināt, vai bēgt prom. Tāpēc spēlei gaita ir atkarīga no jūsu izvēlēm attiecīgos momentos. Kā jau ierasts, neizpaliek tradicionālās RE puzles. Pie tām nākas krietni pavadīt spēles laiku. Ieroču arsenāls ir ar pavisam klasiskiem ieročiem: duncis, pistole, automāts, revolveris, bise, granātmetējs. Spēli interesantāku padara patronu veidošana. Atrodot šaujampulveri ir jāizstudē spēlē esošā pamācība, lai zinātu, kā pareizi visu savienot, lai iegūtu attiecīgas patronas. Pati šaušana ir primitīva, pašam praktiski gandrīz nemaz nav jāmērķē, jo nospiežot attiecīgu taustiņu personāžs nomērķē pret mērķi pats.
   Mercenaries režīmā ir iespēja izvēlēties kādu no trīs personāžiem, ar kuriem iet papildmisiju, proti - izskriet cauri spēles mapei līdz nav beidzies laiks un uzsprāgusi bumba. Šaujot zombijus citu pēc cita tiek piešķirts papildlaiks. Jo vairāk zombiju tiek iznīcināts vienā combo, jo vairāk laika tiek piešķirts. Pabeidzot uzdevumu tiek piešķirts Rangs un virtuālā nauda, kuru var izterēt kādam īpatnējam ierocim. Tos pēc tam var izmantot Single Player režīmā.
   Visā ziņā spēle varbūt ir nedaudz apnīkoša, jo patstāvīgi ir jānes cauri spēlei kāds priekšmets, ar ko kautko-nezinko atmūķēt. Tiec nu gudrs. Bet neskatoties uz to, klasisks Oldschool spēļuks.
   Vēlāk, pēc šīs spēles daļas motīviem iznāca arī otrā Resident Evil filma "Apocalypse".