right said fred

 

Right Said Fred ir Anglijas grupa, kas izveidota 1989. gadā. Sākumā tās pārstāvji bija vienīgi Ričards un Freds Fairbrasi, bet gadu vēlāk viņiem piebiedrojās ģitārists Robs Manzoli. Grupa savu nosaukumu ieguvusi no Bernarda Kribinsa 1962. gada hīta. Grupa ir sasniegusi Multi-Platinum statusu un pārdevusi 20 miljonus CD ierakstu. Grupa uzstājusies kopā ar: Bob Dylan, David Bowie un Mick Jagger. Grupa pārstāv tādus žanrus kā alternatīvais roks, elektroakustika, pops, dance-pops, pop-roks. 

 

1991-1992 Debijas singli


 

1991. gadā grupai beidzot izdevās izdot debijas singlu "Im Too Sexy". Dziesma kļuva populāra visā pasaulē un it īpaši pašā anglijā, kur sešas nedēļas noturējās topa otrajā vietā un trīs mēnešus nenošļuka zemāk par desmito vietu. Tā ar savu šarmantisko ritmu nokļuva arī topu augšgalos 32 citās valstīs, ieskaitot ASV Billboard Hot 100. Right Said Fred ir pirmā mūzikas grupa, kas pēc Bītliem nokļuvusi pirmajā vietā kādā ASV topa vietā ar debijas singlu. Tā iekļuva arī Hot Dance Club Dance topa 4. vietā. Jau pēc kāda laiciņa šī dziesma kļuva fenomināli slaneva un līdz mūsdienām tā ir izmantota aptuveni 50 filmās un 100 TV seriālos. 

 

im-too-sexy.jpg its.jpg

 

 

Tā paša gada oktobrī, sadarbībā ar Džoselīnu Braunu laida klajā vēl vienu singlu Don't Talk Just Kiss. Tā ieņēma trešo vietu UK Ziemassvētku topā, piekto vietu teju visā pasaulē un astoto vietu ASV deju dziesmu topā. 

  

Right-Said-Fred-Dont-Talk-Just-Ki-6017.jpgimages_1.jpg

 1992. gada Februārī tapa dziesma Deeply Dippy. Tā trīs nedēļas bija nr. 1 dziesma Anglijā un devītā deju dziesmu topā. Šo dziesmu panākumi ļāva realizēt albumu "Up".  


right-said-fred-deeply-dippy-single-mix-tug-records.jpg Right_Said_Fred-Up-Frontal.jpg 

 

Interesanti- 

Right Said Fred dalībnieki ir fotogrāfētākie briti vēsturē. 

                         

Dziedātāja Madonna 1992. gadā publiski teica, ka Ričards, pēc viņas domām, ir seksīgākais popdziedātājs.

 



1993-1996: "Sex and Travel" un "Smashing!"


 

1993. gada Februārī tapa jauna dziesma Stick It Out, kas kārtējoreiz Right Said Fred aizveda uz Eiropas hitu topu augšgalu. Pēc dziesmas panākumiem grupa izveidoja jaunu albumu Sex and Travel, kurā iekļautas arī tādas lieliskas dziesmas kā "Bumped" un "hands Up for Lovers". 

sexandtravelib8.jpg 51C97rynLYL.jpg

 

1996. gadā, pēc nelielas pauzes, tapa trešais grupas albums Smashing! Tajā bija iekļautas arī "Living on a Dream", "Big Time" un "Everybody Loves Me", kuras visas bija Eiropas topu grāvēji. Pēc šī panākuma puiši sāka sniegt koncertus un visas biļetes tika izpirktas momentāli. 

1194869724_smash.jpg SMASHINGBACKCD.jpg

 

 

 

1997- 2003


 

Robs Manzoli jau no pirmsākumiem bija grupas dalībnieks, taču 1997. gadā viņš pameta grupas dalībniekus un aizgāja citu ceļu. Brāļi Fairbrasi izlēma mazliet iepauzēt muzikālo karjeru. Taču pēc neilga laika viņi nespēja aizmirst Red Said Fred grupas panākumus un turpināja komponēt dziesmas, taču šoreiz divatā. 1998. gadā viņi īstenoja nākamo albumu Fredhead, kura pati pirmā dziesma bija You're My Mate.  Dziesma guva ļoti labus panākumus un it īpaši Vācijā, kur viņa palika top 10 otrajā vietā ļoti ilgu laiku. 

248718a31578da3b68ebf6b8396.jpg Right-Said-Fred-Youre-My-Mate-196965.jpg

Mazliet vēlāk tapa vēl viens albums ar nosaukumu Stand Up, kura pirmā un ar panākumiem bagātākā dziesma bija Stand Up (For the Champions). Albums momentāli piepildīja Vācijas dziesmu topu, kā arī tās populārākā dziesma Stand Up (For the Champions) kļuva par populāru sporta pasākumu vidū, to skaitā ASV Nacionālajā futbola līgā. Tās panākumi aizsniedza pat tālo Japānu, kur tika pārdotas 250'000 šīs dziesmas kopijas. 

 

1216223535_cover.jpg RightSaidFredChrisPitney.jpg

 



2007- 2009


Laika posmā no 2004 līdz 2006. gadam Red Said Fred intensīvi veidoja koncertus un festivālus visā Eiropā. Viņiem pat bija iespēja uzstāties kopā ar dziedātāju Nenu pie Brenderburgas vārtiem 200 tūkstošu cilvēku priekšā. 

Pēc garām tūrēm viņi atriezās Anglijas Apvienotajā Karalistē un turpināja radīt mūziku. Jau pēc laiciņa grupas tīkotājiem bija pieejams jauns albums I'm a Celebrity, ar kura palīdību grupa kārtējo reiz guva panākumus. Īpašas atsauksmes guva albuma dziesmas "This Love" un "I am a Bachelor", kuras ierindojās UK Dance Chart top 10. 

 

brandenburg-gate-dusk-berlin-germany-wallpaper.jpg 1241872413_pop.jpg

 

Pašas nesenākās dziesmas ir "Sex Bum" un "Right on the Kisser" (2009). Tad nu gaidīsim jaunus albmus un cerēsim, ka grupa nav pagurusi. :]

 

 

Manas domas par grupu


Ar grupu iepazinos pavisam nesen, taču daudzas dziesmas biju dzirdējis jau sen. Grupas dalībnieki, lai arī izskatās homoseksuāli, šķiet lieliski un tas nekādā veidā nemainīs manu attieksmi pret viņu mūziku. 

Kā nekā vairākas dziesmas ir kļuvušas poulāras visā pasaulē. 



Dažas dziesmas


 

 

 

 

 

 

Noderīgas saites


http://www.rightsaidfred.com/global/frontpage?cmdr=ip2country/detected 

https://en.wikipedia.org/wiki/Right_Said_Fred 

https://twitter.com/TheFreds 

Laboja Siamese, labots 3x