Nosaukums: S.T.A.L.K.E.R: Shadow Of Chernobyl
Žanrs: First-Person Shooter / Sci-Fi
Spēlētāju skaits: 1-32
Platformas: PC
Iznākšanas datums: 2007. gada 20. marts
Izstrādātājs: GSC Game World
Izdevējs: THQ
Mājaslapa: http://www.stalker-game.com/


¤ Spēle balstīta uz Černobiļas katastrofas sekām apvienojumā ar sierrāliem mošķiem, kā jau spēles S.T.A.L.K.E.R daļās tas ir pieņemts.

¤ Minimālās dzelžu prasības:
      ◊ OS: Microsoft Windows 2000 | Xp | Vista | 7 (DirectX 9+)
      ◊ RAM: 1Gb
      ◊ Video Karte: 256mb būs par vāju, 512mb ir okey.
      ◊ HDD: 5gb 
      ◊ Intel Pentium 4 2 GHz vai AMD Athlon XP 2000+ 

¤ Spēle:
Tātad jūs esat kareivis, kura arsenālā ir moderns I-Phone ar GPS. Izglābjot citu kareivi un aizvedot pie kāda nenormāla veča, jūs saprotiet, ka šeit apkārt klīst milzum daudz protestantu un huligānu, kas protestē un šauj visus nost sakarā ar noslēpumiem, ko glabā Černobiļas kodolsprādziens. Ejot un meklējot atbildes un risinājumus, kā arī mini-uzdevumus cenšoties izpildīt iepazīsiet daudz draugu, neitrālo kareivju un ļoti nelabvēlīgi noskaņotus teroristus ar pārsimts radiācijas ietekmē pārmutējušos monstru kaudzēm. Klīstot apkārt vien apbruņojies ar nelielu pistoli un nazi, jums jaātrod radiācijas antidevas, smagie ieroči, pārtika protams un artefakti. Artefaktus ļoti iecienījuši bārmeņi, pie kuriem jūs noteikti iegriezīsieties spēles gaitā, lai paveiktu misiju lērumu. Protams tos var arī izmantot, kā bonusus savai izturībai. Proti tie pasargā no radioaktīvā lietus, neizprotamiem radiācijas bumbuļiem, kas sevī iesūc visu un dod nelielus bonusus tavai izturībai pret uguni, lodēm, mežonīgu dzīvnieku kodumiem u.c.! Tātad nu jau jums ir pašsaprotams tas, ka spēles laikā noteikti ir jākrāj nauda (bez tās nu tiešām nekādīgi neiztikt). Spēle izstrādāta tā, ka, ja jūs pieļaujiet kaut vienu nelielu kļūdu izberot ložu kaudzes pārspīlētā daudzumā, vai nelaikā apbruņojoties, nopērkot radiācijas antidevas u.c., jūs ātri vien noliksiet karoti. Spēle ir ļoti grūta un ir jāpārdomā taktika, kur šaut, ko ēst/dzert un cik daudz, lai neiznāktu letāli. Iespēja palīdzēt kritušiem, vai ievainotiem karevjiem, kuriem noteikti ir ko pastāstīt un tādejādi kļūstot par tavu draugu. Jūsu I-Phone iebūvētais GPS palīdzēs noteikt jūsu atrašanās vietu un misijas galapunktu, kur jums ir:

  • Jānošauj kāds konkrēts, ļoti apbruņojies slepkava;
  • Jāatrod konkrēts artefakts nošaujot attiecīgu briesmoni;
  • Jāatver konkrētas durvis, atbrīvojot [...] paši sapratīsiet ko... 
  • un daudz citu uzdevumu.

Toties galvenais uzdevums jums ir atrast un nošaut Stalkeri un iznīcināt radiācijas laboratoriju, lai Černobiļā atkal augtu zālīte un čivinātu putniņi. Iespēju spēlei ir šausmīgi daudz un lielā teritorijā tiek dota brīva iespēju skraidīt un slēpties kur vien iepatīkās. Misijas kopsavilkumā ir diezgan baisas un tā saucamie Mobi liek drebulim skriet pār muguru. Liels ieroču arsenāls un sarežģītība spēlei ir vienkārši kolosāla un grafika arī nav viduvējākā.
Spēlei dodu 9/10

¤ Ekrānšāviņi:


 
[+] Ļoti liels uzdevumu skaits. Kolosāla grafika, baudāmi video fragmenti. Liels ieroču arsenāls un pārdomātas iespējas. Cilvēki neizskatās pēc zombijiem.
[-] Apnicīgs Gameplay. Pārāk lieli gabali jānoskrien, lai atrastu pavisam mazu pavedienu turpmākajām gaitām. Nelieli bugi ar kareivju un citu botu līķiem. Pilnīgi un galīgi neizdevies Multiplayer.
[=] Ideāls laika kavēklis izpētot piedāvātās lokācijas mazpilsētas, un izbaudot Černobiļu pēc kodolkatastrofas sekas sirreālā gaistonē.

¤ Treileris:

¤ GamePlay:

Laboja , labots 3x