Galvenie aktieri: Jānis Āmanis, Inga Alsiņa, Vilis Daudziņš, Mārcis Maņjakovs, Mārtiņš Počs, Artūrs Putniņš, Ģirts Ķesteris, Intars Rešetins, Mārtiņš Liepa, Gints Andžāns

Režisors: Aigars Grauba

Žanrs: Sporta drāma

Filmas budžets: 1,4 miljoni latu

 

Īss apraksts:

1935. gads. Ženēvā tiek rīkots pirmais Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem. Visām dalībvalstīm ir vēlme būt pirmajiem, kuru vārds tiks ierakstīts pasaules vēsturē. Latvijas basketbola izlases vadība tiek uzticēta jaunam trenerim Valdemāram Baumanim. Viņš jau iepriekš ir pierādījis savu mērķtiecību un gribasspēku, taču priekšā ir grūtākais uzdevums-saliedēt cilvēkus ar dažādiem mērķiem un interesēm, apvienojot tos vienotā komandā.

 

Dažas bildes:

sapnukomanda_03.jpg337662.jpg530103_424818337569630_1659573834_n.jpg

A123_C015_1110H7_F.pngsapnikomanda_02.jpg334090.jpg

 

Mans vērtējums:

(var saturēt ''spoilerus'', bet tie īpaši neko neitekmēs, ja filmu vēl neesat redzējuši)

Šīs filmas pirmizrāde Daugavpilī notika vakar, bet uz filmu devos šodien. Reklāma nekāda, zālē tikai pāris cilvēki, bet tas jau nemainīja filmas būtību. Laikam nemelotu, ja teiktu, ka šī ir mana mīļākā latviešu filma. Savā ziņā to var pielīdzināt ''Rīgas Sargi'', jo tā bija pietiekoš emocionāla un sniedza patriotisma devu. Patika tā atmosfēra, kas bija visā filmas garumā. Tā kā pats esmu diezgan dziļi sportā, tad izbaudīju visas ainas, kurās komanda trenējās, bija interesanti paskatīties sagatavošanās procesu. Godīgi sakot, es nemaz nezināju, ka latvieši bija pirmie Eiropas čempioni basketbolā, tas ir vēl viens fakts, ar ko mēs varam lepoties.

Salasīti ~80% labāko latviešu aktieru, ne visiem nozīmīgas lomas, bet tāpat paspīdēja. Tā kā ikdienā skatos Ugunsgrēku, bija ļoti neierasti tos visus aktierus redzēt kādā citā lomā, bet tas jau laikam padarīja visu vēl interesantāku. Vislabāk man patika tas brīdis, kad viņi ieskrēja stacijā, tad tiešām ķermenim pārskrēja skudriņas. Filmas nobeigums mani padarīja diezgan skumju, bet to, kāpēc tas tā bija, es te nerakstīšu, to jūs, iespējams, sapratīsiet paši. Šo filmu tiešām ieteiktu noskatīties visiem.

 

Traileris:

Ja esi noskatījies šo filmu, padalies ar saviem iespaidiem komentāros smile_mini.gif

Laboja mad, labots 5x