Spēles nosaukums: Serious Sam

Žanrs: First-person shooter

Izdevējs: Gathering of Developers

Platforma: Windows, Xbox, Linux

Izdošanas gads: 2001, 2002

 

Prasības(HD versijai):

Minimālās:

Processor: Intel P4 3.0GHz or AMD Athlon64 3500+
Memory: 1GB for XP or 2GB for Vista
Hard Drive:
Video Card (graphics): 256MB VRAM Graphics Card that supports DirectX 9.0c with Shader Model 3.0 (i.e.; Nvidia GeForce 7600-series, ATI Radeon X1600 or better)
DirectX: 9.0c

Ieteicamās:

Processor: Intel Core2Duo 2.0GHz or AMD Athlon64 X2 4000+
Memory: 2GB
Hard Drive:
Video Card (graphics): 512MB VRAM Graphics Card that supports DirectX 9.0c with Shader Model 3.0 (i.e.; Nvidia GeForce 9800-series, ATI Radeon HD 4850 or better)
DirectX: 9.0c

 

Apraksts:

Spēle ir sadalīta divās daļās: "Serious Sam: The First Encounter" un "Serious Sam: The Second Encounter"

The First Encounter: Tu esi superkareivis "Serious Sam", kurš tiek aizsūtīts atpakaļ laikā uz Seno Ēģipti. Tavs uzdevums ir iznīcināt ļauno citplanētiešu radītāju un vadoni "Mental" un izglābt planētu Zemi. Bet tas nebūs viegli, jo Tev uzbruks skeletonu armijas, bezgalvaino "suicide bombers" bari un citi briesmīgi citplanētieši. Pret šiem mošķiem Tev palīgā nāks dažādi ieroči, kā piemēram - bise, raķešmetējs un lielgabals, kuri ir izkaisīti pa visu pasauli. Spēles gaitā Tev ne tikai jāiznīcina briesmoņu bari, bet arī jāatrod dažādi artifakti un jānospiež dažādas sviras un slēdži. Spēlē ir arī ļoti daudz noslēpumu.

The Second Encounter: Šis ir "Serious Sam: The First Encounter" turpinājums. Bet šoreiz Tu savas gaitas sāc Centrālamerikā, Maiju laikmetā. Parādas arī jauni citplanētieši un ieroči. Tu turpini iznīcināt mošķu armijas un dzīties pakaļ ļaunajam "Mental"

Spēle kopumā ir ļoti jautra, neskatoties uz tās vienveidīgumu. Mani pilnīgi apmierina spēles "Serious engine". Spēlē ir ietverts arī savs humors. Par grafiku nevarētu sūdzēties, bet, ja jums grafika ir nozīmīga, tad varat spēlēt nesen iznākušo HD versiju. Šis first-person shooteris atšķiras ar to, ka tajā ir mežonīgi daudz briesmoņu armijas, salīdzinot ar citiem first-person shooteriem. Spēle man ne reizi nelika vilties. Spēli var spēlēt gan nepieredzējuši FPS spēlētēja, gan FPS profiņi, jo grūtības līmeņi tiešām atšķiras. Spēles gaisotne ir ļoti labi izveidota. Spēli var arī spēlēt online.

 

Plusi: Laba fizika, humors, briesmoņu daudzums un dažādīgums.

Mīnusi: Spēles vienveidīgums.

IGN vērtējums: The First Encounter: 9 ; The Second Encounter: 9.2

Gamespot vērtējums: The First Encounter: 8.8 ; The Second Encounter: 9.1

Mans vērtējums: Abām lieku 9

 

Screenshots:

The First Encounter:

The Second Encounter:

Treileri:

(HD versija)


Laboja Nilsonz, labots 7x