Ieraudzīju rakstu tvnet.lv un nedaudz aizdomājos, cik no jums vispār ēd skolas ēdnīcā un kā jūs skars šīs izmaiņas. Tad kad es gāju skolā, kafejnīcā aizliedza tirgot 'junk food' un kafejnīca izskatījās uzreiz pamirusi, bieži vien gājām ēst kaut kur citur.

Tātad veselības ēra iestājas un bērniem vairs nevarēs pasniegt frī kartupeļus, kartupeļu kroketes un citus eļļā vārītus un analogus pārtikas produktus, mehāniski atdalītu gaļu, majonēzi, kečupu, tomātu mērci, krējuma izstrādājumus piedevu veidā.

 

Gaļas izstrādājumus (piemēram, desas, cīsiņus, sardeles), žāvētus, kūpinātus, sālītus gaļas un zivju produktus, gaļas un zivju konservus, rūpnieciski ražotus pelmeņus, belašus, saldētas rūpnieciski ražotas kotletes un frikadeles, zivju pirkstiņus, kalmāru gredzenus, burgerus izglītojamo uzturā varēs iekļaut tikai tad, ja tie satur vismaz 70% gaļas vai 60% zivju, nesatur pārtikas piedevas – garšas pastiprinātājus (E620–E650) un krāsvielas, mehāniski atdalītu gaļu un izejvielas, kas ražotas no ģenētiski modificētiem organismiem.

Sāls daudzums šajos produktos nedrīkstēs pārsniegt 1,25 gramus uz 100 gramiem gaļas produkta un 1,5 gramus uz 100 gramiem zivju produkta.

Turklāt, ēdienkartē tiks iekļautas zivteles, vismaz reizi nedēļā, dārzeņi, augļi.

Avots: tvnet.lv 

 

Kādas domas par šādām izmaiņām? Noteikumi izskatās gana stingri, kur vispār var dabūt 70% gaļu cīsiņos? Ok par cīsiņiem aizmirstam, tos es vispār needu. Un bieži vien daudz kam ir pievienots e621. Kā tagad būs ar pusdienu cenām un kādi ir jūsu ēšanas paradumi skolā? 

 

 

 

 

Laboja throttle, labots 1x