Spēles nosaukums: Starcraft

Izstrādātājs: Blizzard Entertainment

Platformas: PC, Mac, Nintendo 46

Žanrs: Real-time strategy

Iznākšanas datums: 1998.gada 31.martā

Spēles režīmi: Single-player, Multiplayer

 



Prasības:

  • 90 MHz procesors priekš Windows
  • 120 Mhz procesors priekš Mac OS
  • SVGA video karte vai labāka
  • 16MB RAM (ieteicams 32MB)
  • DirectX versija 2.0 vai labāka
  • 80MB brīva vieta atmiņā

(Smieklus apklusinam...visiem tak' ir pietiekami jaudīgi datori, ka šo var spēlēt uz 'max' uzstatījumiem lol_mini.gif )


 

Spēles apraksts:

Starcraft ir militāra real-time tipa stratēģijas spēle. Šī spēle līdz 2009. gada februārim tika pārdota vairāk kā 11 miljonos eksemplāru, kas šo spēli padarīja par visvairāk pirktāko spēli personālajiem datoriem! Šī spēle ir neoficiāli viena no populārākajām spēlēm, šajā žanrā, jo spēle ir jau daudz. jo daudz gadus veca, bet to spēlē pat šodien, vakar un spēlēs rīt un aizparīt!


 

Spēles sižets:

Kauja notiek tālu tālā Piena ceļa galaktikas nostūrī, vietā ko sauc par Kuprulu sektoru. Pastāv 3 rases: Terani, kuri ir cilvēki, kas aizlidojuši no 'mūsu' pasaules Zeme, terani ir visai spēcīgi un ar labām adaptācijas spējām, tādēļ viņi ir ļoti uzņēmīgi un cīņai gatavi; ir arī cita rase Zergi, rase, kura ir kā citplanētiešu insekti; kā arī trešā, pēdējā, rase: Protoso, tie ir humanoīdu suga ar visai uzlabotāku un attīstītāku tehnoloģiju, salīdzinot ar citiem, tie ir kā cilvēki tālā nākotnē, kuri mēģina par visām pūlēm nosargāt savu civilizāciju.


 

Manas domas:

Šī spēle mani sākumā nesaistīja, likās garlaicīga, laikietilpīga spēle. Savā ziņā, tālu nebiju, laikietilpīga spēle ir, ja spēlē Multiplayer, piemēram, ar klasesbiedriem skolā, bet garlaicīgi nav, līdz ko saprot, kā spēlēt.

Pirmā spēlēšana man bija, saprotams, ar klasesbiedriem ar viņu iniciatīvu. Sākumā pilnībā nesapratu kas un kā, bet ar viņu nelielu palīdzību sapratu, vismaz pamatus. Spēle ir tāda, ka Tu esi kā "izmests" uz vientuļas salas, bet tur Tu esi izmests viens uz planētas ar pretiniekiem, cilvēkiem (ja spēlē multiplayer) vai botiem (ja spēlē singleplayer). pašā sākumā tev nekas nav, tikai 5 strādnieki, pāris kristāli, ar kuriem izveidot strādniekus, kuri strādās un būvēs mājas, kā arī bāze, jeb galvenā mītne. Jāsāk ar izejmateriālu ieguvi, spēlē ir tikai 2 izejmateriāli, kristāli un gāze no kuriem var būvēt celtnes/mājas un karaspēku vai strādniekus.

Katrai rasei ir savas priekšrocības un trūkumi. Piemēram, zergiem trūkums būtu tāds, ka lai uzceltu kādu celtni, jāziedo strādnieks, jo tas 'pārvēršas' par attiecīgo celtni, trūkums arī tāds, ka nevar visu laiku radīt strādniekus vai karavīrus, jo...ir savi iemesli, gari būtu jāstāsta... bet zergiem priekšrocība tāda, ka viņiem ir labs karaspēks un jau spēles sākumā tas var uzvarēt, ja māk spēlēt, ar tā saucamo Zergling rush ar pirmās pakāpes karotājiem, kurus var samērā ātri izveidot lielā skaitā.

Sākumā iesaku pirms spēlēšanas uzmeklēt Youtube sev tīkamāko iesācēju pamācību, pirmajā spēlēšanas reizē. Un tad sākt spēli singleplayer, bet nespēlējot story mode, jo bots tajā ir visai spēcīgs. Spēli sākot var arī spēlēt ar čītiem, lai iepazītu spēles principus, piemēram, izmantojot izejmateriālu čītu, ka jau sākumā iedod pa 10k no abiem izejmateriāliem.


 

Mans vērtējums:

Tā kā, spēle ir visai veca, saprotu, ka ar mūsdienu spēlēm nesalīdzināt, piemēram, ar Crysis 2. Tomēr, man šķiet, ka šī ir ļoti laba spēle, un ar labu grafiku, gameplay un audio, vismaz tiem laikiem. Kopumā vērtēju ar 7/10, jo tomēr mūsdienu spēles ar to nevar salīdzināt, bet ir interesanti, ja skolā datori nav tik jaudīgi un gribas kaut ko uzspēlēt citu, nevis flash spēlītes, bet kaut ko interesantāku.


 

Ekrānšāviņi:

Laboja , labots 2x