Mans atskats par stipro skrējienu - iespaidojoties un papildinot ar savu viedokli no https://exs.lv/read/stastins-par-stipro-skrejienu-2014

Pieteicos ar komandu agri. Drīz pēc šādas iespējas izziņošanas. Man nebija ne jausmas, kas mani lāga sagaida, kā vien to ka būs skrējiens un būs dubļi - forši.

Vēlāk iztaujājot draugus, paziņas, kas startējuši pērn, sagatavojos ka būšot smagi - jāņem drēbes ar garām rokām/kājām, lai saglābtu ādu klūpot pāri akmeņiem un baļķiem.

Jāsaka atklāti - šis bija pasākums ar vienu no briesmīgākajiem servisiem. Bija zināms, ka būs 6000 dalībnieku.
organizēšana sākot jau ar autostāvvietām bija, lai cik ļoti man nepatiktu šis vārds - skumjā līmenī - tas arī iemesls, kāpēc komandu starts tika atcelts pa 30 min.
Par to varēja iedomāties nedaudz laicīgāk, kā novirzīt mašīnas uz citiem ceļiem - laukumiem.
avg dalības maksa - 20EUR ir gana augsta lai par to gaidītu attiecīgu servisu.
*)Pēc vairāku stundu malšanās pa dubļiem kaut siltu ūdeni dušām varēja piesildīt.
*)tajos pašās armijas virtuves katlos-mašīnās kādu zupīti/ putru savārīt kas būtu iekļauta cenā. Uz tādu apjomu tas pat 50centus nemaksātu - bet sajūta ka tu kā dalībnieks es svarīgs piedod gan.
*)sacensību norises plānu redzēju vien vienā vietā. Uz komandu viena lapiņa - plāns nebūtu bijis sarežģīti sagatavot.
Kā uz startu tā uz dušām, pirti, apsildītajām teltīm nācās garāmgājējiem taujāt, kas vairums arī meklēja ceļu uz vienu vai otru vietu.
/Viedoklis balstīts uz individuālu pieredzi startējot dažādos masu - velo, skriešanas, orientēšanās un piedzīvojumu sacensībās/

Iepriekš bija ziņots, ka pa atsevišķu samaksu būs pieejama pirtiņa pēc trases. Zinot kādā vērtē pēc trases tā būs jau reģistrācijā jautājot kur, un cik tas maksā neviens man nevarēja atbildēt. Tas lika man atkārtoti apšaubīt - kas pie vella te notiek?!

Izziņošana par starta kavēšanos tika padota no mutes mutē. pašam grozoties ap sac, centru to neizdevās sadzirdēt. tāpat vēlāk nācās nodot šo info citām komandām, kas steidzīgi devās uz pēdējo mirkli uz startu. Mirklī, kad starta laiks bija pietuvojies tas tika paziņots vien TRĪS minūtes pirms starta signāla.

Pēc visa kopā organizācijas līmenis līdzinājās vairāk jauno vanagu "Dublim'', kā masveida tautas sporta festivālam.

Un tomēr trase bija brīnišķīga, dubļi mīļi un silti.
Bergmaņa komentāri par dalībniekiem kas kādā malā skrien bez ''augšiņām'' ik reizi lika iesilt sirdij brīdī, kad klabot zobiem šķērso grāvi līdz krūtīm.

Pārsteidza dalībnieku izsaucieni, par to, cik ļoti viņiem netīk meža posmi - cik tie grūti. Man tie bija vieni no mīļākajiem. Atgādināja par Tiomilas vai 25manna starta koridoriem, kad startē beidzamos etapos. Bet tas laikam orientieristu rūdījums.

Skrējiens būtu feins svētdienas skrējiens ar odziņu, ja vien kāds būtu aizsūtījis vēstuli uz laikapstakli@dievs.lv. Krusa un apmācies vēsums pārvērta šo festivālu reizes divas grūtāku, kā tas bija izvērties citādi.

TL;DR - Brīnišķīga trase - maigāka, kā gaidīju (iespējams tādēļ, ka stikla kalns tika izņemts ārā). Daudz sīku, organizatorisku trūkumu bet ar iespēju augt.

Nākamgad jāmeklē stiprāka komanda, vai jāstartē individuāli. Kārtējo reizi pierādu sev, ka lai komanda būtu konkurētspējīga un ar kopīgu garu dalībniekiem jābūt ar līdzīgu fizisko sagatavotību un degsmi. #vienmērgribuvairāk