Labvakar, mazo draudziņ!

Šovakar es tev stāstīšu pasaciņu. Pasaciņu, par vienu atgadījumu, kas notika tieši Ziemassvētku vakarā.

Reiz sensenos laikos, kad jau bija izgudrota trauku mazgājamā mašīna, bet vēl nebija izgudrots sestais aifouns, aiz trejdeviņiem kalniem un trejdeviņām karmas jūrām bija kāda pavisam ikdienišķa zeme, kurā pavisam ikdienišķi ļaudis katru ikdienišķo dienu ikdienišķi lādējā iekdienišķo valdību. Vai saskaitīji cik reizes es teicu ikdienišķs, mazais draudziņ? Jā? Dumji gan darīji, jo ne jau par to būs šis stāsts. Šis stāsts patiesībā būs par absolūti neikdienišķu bāru. Nu tik neikdienišķu, ka neikdienišķāku bāru pat grūti iedomāties. 

Kādā Ziemassvētku vakarā šajā bārā (kura nosaukums, starp citu bija "Vispār mēs cilājam") sēdējā viens Geek. Geek bija trauku mazgājamās mašīnas operators. Viņa pienākumos ietilpa podziņu spaidīšana, savukārt pārējo darbu darīja citi. Tiesa, citiem viņš vairāk sevi iepazīstina kā baŗa vadītāju. Šovakar Geek bija vientuļš. Nu tik vientuļš, ka pat kebabs viņā īsti negāja iekšā. Eh, ko es mānos - protams, ka kebabs viņā iegāja iekšā ka nošļakst vien. Un nepārprotiet - Geek to apēda, ne jau...  

Tā nu sēdēja viņš un skuma līdz pie viņa pienāca viņa uzticamie trauku mazgātāji (kas darīja arī visus citus apkopšanas darbus bārā) - Zaps, Visumnieks, Dawgora un Ezio. Kā komanda viņi bija ļoti labi. Zaps traukus lika trauku mazgājamā mašīnā, Dawgora ņēma ārā, Ezio tos apslaucīja, savukārt Visumnieks, kā jau kārtīgs būdams, aiz viņiem saslaucīja trauku lauskas. Šie trauku mazgātāji bikli izbīdīja priekšā Visumnieku, kas drebošā balsī teica:"Klau, zvanīja Maadinsh. Latvijas valsts meži neļauj exs.lv Ziemassvētku ballīti rīkot mežā, jo pēc tā pasākuma zvēri pasākuši intensīvi lietot alkoholu un dedzināt mežu. Kuru katru brīdi šis ar visu varzu var te iegāzties, tā ka būs smaga nakts." Geek, izdzirdējis to, noslaucīja asaru, nē, atvainojos, kebaba mērci, no pazodes un atraugājoties teica:"Lai tā būda rūc!" 

Nebija viņš to pateicis līdz galam, kad aiz loga nokauca audi riepas. Uzticamie bāra darbinieki izskrēja ārā un redzēja brīnumainu skatu. Skaņu signālam skanot, Audi vilktas, tuvojās sapņu kamanas, pilnas ar pārsalušiem exiešiem, kas tajās bija saspiedušies vairākās kārtās. Paradoksāli - bet Audi atradās vien pats Maadinsh. Ieradusies bija visai savdabīga kompānija. Īpaši jāizceļ fakts, ka ieradās veselas divas meitenes - Riki un SELĪNA. Viss jau būtu labi, bet abas bija tērpušās vienādos koķetos Sniegbaltītes kostīmos. Vienīgais, kas tās atšķīra, bija Nutellas traipi uz Riki drēbēm.

Visa šī jautrā kompānija ātri vien skrēja iekšā bārā un uz savu galvu nolēma, ka bāra apkalpojošajam personālam tomēr vajadzētu tikai mazgāt traukus, jo pārējo visu var darīt citi. Tā nu Jesus un Zohans ieņēma vietu aiz bāra letes, kur nekavējoties sāka mētāt pa gaisu dzērienus, eleganti tos piezemējot savā rīklēs. Werwe99, Austrālijā ieguvis aborigēna cienīgu iedegumu, devās uz paaugstinājumu ar stieni un izrādīja sava iedeguma ne tās labākās puses publikai.

Savu vietu atrada arī Latgales Zēni Ridiculus, Arvo95 un Viesty. Tie zinādami, ka viesmīļi dabū labas dzeramnaudas, paķēra priekšautus un ķērās pie darba. Ja vien viņi būtu izlasījuši, ka tiem uz vēdera rakstīts:"Pati labākā omīte"(šo pagrāba Viesty), "Manās mājās pīrāgu nav" (Arvo95) un trešajam vienkārši virsū uzzīmēta visnotaļ formīga, kaila meitene (šis tika Ridiculus,  viņš gan izgāja no situācijas uzliekot savu visneķītrāko smaidu). Savukārt Rocky_Lv un Obsidian ķērās pie Dj pults. Šiem līdzi bija paņemta labākā saldo Ziemassvētku dziesmu izlase tamdēļ cukurs bārā šodien bija par velti - tas bira taisni no dīdžejiem.

Arī dzīvā mūzika sāka organizēties. Uz vietas tapa fantastiska muzikāla apvienība "KaBaSō". Tajā bija samtainās baritona balss īpašnieks, izcils "trollis" un nīdējs Hyacinth, apbrīnojami maigā soprāna balss īpašniece un izcilā provokatore SELĪNA, kā arī taustiņinstrumentālists, basā rūcējs un pātagas īpašnieks Styrnucis. Viņu mūziku var raksturot, kā "nenopietni naidpilni provokatīvais roks". Un to arī viņi spēlēja. Viņu programmā bija tādas kompozīcijas kā "Es nevaru būt Madars", "Viena karma ezerā", "Ei tu skaistā meitene, ko tu dari exā". Viņu programmas augstākais punkts tika sasniegts brīdī, kad tika atskaņota Hiba kompozīcija "Kam man tīrāku bļodu". Ne vienam vien publikā nobira asariņa.

Tikmēr īpašo  bērnu pieskatīšanas stūrīti bija ierīkojuši gangz un Zveraboj. Stūrītis atradās kādā tumšā skabūzī, kurā skanēja uzbudinoša lēnā mūzika. Pie viņiem tika sūtīti īpaši nerātnie bērni, kuri nezināmu iemeslu dēļ no turienes visbiežāk neatgriezās.

Arī pavāri sāka rosīties. Pie ēdiena gatavošanas šiverēja Hibs, Skakri un Susuris. Viņi šim vakaram bija sagatavojuši īpašu piedāvājumu.

  • Nutella maizītes;
  • eXs burgeri;
  • Gata kebabi;
  • Susura īpašais alus "Ivariņš" (alus brūvēts "Pagrabiņā");
  • Dawgora īpašais "Baltais siltais" (piens);
  • Raivja "Karmas" picas.
--------------------------------------------------------------------
 
S J un Lassy, savukārt, pilnā nopietnībā, uz kāda galda sēdēdami un skarbos vīrus tēlodami, skaidroja "Apple" produktu plusus kā arī godprātīgi salīdzināja šos plusu ar "Android" mīnusiem veidojot pilnīgi objektīvu salīdzinājumu, kuru burvis, pēc ceturtā alus kausa, apliecinot, ka ir pilnīgi skaidrā, solījās jau nākošajā dienā ievietot exā kā himnu vienlīdzībai. Wolverine, izdzirdējis vārdu "vienlīdzība" piesteidzās klāt un atgādināja, ka arī Padomju Savienībā bija vienlīdzība. Turklāt bija arī desas un pēc darba varēja iet makšķerēt.
 
Wanted, Niķķis un Static apsprieda to, kādas priekšrocības viņiem dod viņu rakstu autora fakts. Tā nu sēžot un spriežot viņi  secināja, ka visiem trijiem ierasties uz pasākumu zaļos uzvalkos ir bijusi lieliska ideja. Drīz vien viņi savas domas mainīja, jo Lassy un ropsiitis bija paspējuši uzvilkt kāsi. Tā nu šie ieņēma galva, ka ja jau zaļi - tātad eglītes. Ja eglītes - jāizpušķo. Un to viņi arī darīja, ar visu, kas vien trāpījās pie rokas. Lieki teikt, ka Riki nutellas traipi  tāds nieks vien bija, salīdzinot ar šiem zaļajiem vīriem.
 
Pēkšņi kāds telpā noaurojās:"Lūdzu mazu uzmanību!" Tas bija neviens cits kā Avril Lavigne. Viņš bija pakāpies uz galda un gaidīja brīdi, kad visi viņam pievērsīs uzmanību. Kad nu šis brīdis bija pienācis, viņš pasmīnēja un pateica:"Paldies, par uzmanību". Līdz ko viņš šos vārdus bija izteicis, no sava tumšā stūrīša izlīda gangz un Zveraboj, rokās turēdami uzkarsētus iesmus ar "N.16" galā. Tie ātri vien viņam norāva bikses un uz katra vaiga uzspieda šos maģiskos simbolus. Kad tas bija padarīts - palaida, lai staigā.
 
Bija pienācis laiks arī performancēm. Tās reizē bija gan šovs skatītājiem, gan arī konkurss pašiem dalībniekiem. Pirmā no tām bija improvizācija uz skatuves, sacenšoties par publikas uzmanību. Šajā pasākumā piedalīties pirmā pieteicās SELĪNA. Nekavējoties to darīja arī Riki. Tauriņš paskatījās uz to, padomāja, vienā rāvienā sagāza sevī "Ivariņa" kausu un līdz ar abām lēdijām kāpa uz skatuves. Rocky_Lv un Obsidian vēl piemeklēja atbilstošu mūziku un līdz ar pirmajām "Klusa nakts, svēta nakts" notīm uz skatuves sākās darbība. Riki uzvilka galvā Pandas masku un pilnām saujām sāka triept uz sejas nutellu, izraisot publikā milzīgas ovācijas. Šķita, ka visi ir gatavi uz jeb ko, lai tikai dabūtu palaizīt viņas "nutellu" (ievietot mistera Bīna seju šeit). Arī SELĪNA daudz neatpalika. Viņa absolūti brīvi sāka provocēt skatītājus un daudziem šķita, ka viņas Sniegbaltītes tērps vairs izskatījās ne vairs koķeti, bet gan nerātni. Par pārsteigumu, reakcija bija diezgan divējādi. Daži absolūtā ekstāzē kāri skatījās uz viņu, kamēr citi tieši tādā pašā ekstāzē bļāva:"Ej prom". 
Tauriņš tajā noraudzījās vēsu prātu. "Ivariņš" bija darījis savu un Tauriņa sejā iezagās smaids. Viņš sajutās dzīvs un lēnām sāka kustināt gurnus, joprojām neķītri smaidot. Publika nespēja izlemt, tamdēļ latvian1111 izsaucās "Parā pupus!". Tauriņš reaģēja nekavējoties, atraujot vaļā savu kreklu tā, ka pogas pašķīda uz visām pusēm. Pēc šāda gājiena uzvarētājs bija skaids un Tauriņš saņēma savu balvu - Maadinsh autogrāfu uz krūtīm.
 
Nākošais priekšnesums sākās no nekā. Skakri sēdēja pie bāra, runāja ar Jesus un priecājās par dzīvi. Ballīte bija izdevusies - bārs smaržoja saldi un rūpes bija aiz kalniem. Tad skakri ieminējās:"klau, es aiziešu uz tualeti, man lietas jāpadara". Un Jesus teica:"nekas, es tev pievienošos". Un tā sākās Circlejerk šovs. Gan Riki, gan SELĪNA, gan citi steidzās uz pirmajām rindām, lai redzētu, kas notiek tur, kur neielaiž meitenes un tos, kas nemāk. Galu galā - tā ir grupa nopietniem cilvēkiem. Uz skatuves kāpa daudzi sabiedrībā zināmi vīri, kas nekautrējās un pat lepojās būt tur. Šie vīri publikai uzsauca:"Sakiet E, sakiet N, sakiet I, sakiet S, sakiet S vēlreiz! Tagad sakiet visu kopā!" Un tieši tā tas arī skanēja - TENISS. Vai? Es ko piemirsu? Nu ja, viņi sāka ar T burtu. Bet tieši tas arī bija šī priekšnesma pamats - ik joks, kurā bija minēts Teniss, ikkatra ikdienas situācija, kurā tiek izmantots Teniss, katra darbība, kuras veikšanai ir nepieciešams Teniss. To visu te varēja redzēt. Jā, viņi tiešām cilāja. Arī Geek bija pamanījies iesaistīties šajā brīnišķajā notikumā. Nu visi saprata, kamdēļ šo bāru sauc "Vispār mēs cilājam". Galu galā - Geek ir viens no viņiem.
 
---------------------------------------------------------
 
 
Kādā bāra nostūrī Lassy bija atradis purawski. Centās viņam iebarot kāsīti. Tas gan nenācās viegli, jo purawska seja nekur nebija atrodami. Lassy izlīdzējās ar zālītes ieberzēšanu viņa rugājos, esot pilnā pārliecībā, ka tas ko mainīs.
 
Tā kā jau nāca vēls un visus vairāk aizrāva bārs nevis ēšana, tad Hibs nolēma, ka laiks pamest virtuvi. Viņam kabatā pavisam nejauši līdzi bija pagadījušās ziepes. Tad nu šoreiz viņš gribēja mainīt iepriekšējo gadu pieredzi un sāka klīst pakaļ Ridiculus (priekšauts dara savu) un lūdza viņam nomest ziepes. Pēc ilgiem lūgumiem ridiculus tas apnika un viņš piekrita. Abi devās uz bāra otros stāvu. Atgriežoties, Ridiculus sejā joprojām bija neķītrs smaids, kamēr Hiba seja liecināja, ka ir lietas, kas nemainās un labāk būtu netīšām līdzi paņēmis pīli nevis ziepes. Susuris uz šiem abiem no malas skatījās ar skumjām pilnām acīm. No tām varēja saprast "Ivariņa" nosaukuma rašanās cēloņus.
 
Tā nu šis vakars ritēja, ar priekiem, bez bēdām. "Galvenais ir darba prieks, mēs varam būt kolhozs," vēl noteica Wolverine. Viņam gan neviens nepievērsa uzmanību, jo uz letes kāpa Maadinsh un dejojošo daiļavu ieskauts (Tauriņš, Ridiculus, Skakri), dīdžejiem atskaņojot:"Last Christmas" teica runu. Skanēja apmēram tā:"Dārgie exieši. Ziemassvētku vecītis mūs neapmeklēs, jo jūs jau tā dzerat un ēdat uz manas algas rēķina, bet savā ziņā - šī ir mana dāvana jums, lai jums priecīgi svētki." Runu pateicis viņš gāzās pūlī, cerot, ka tas viņu noķers. Laimīgā kārtā apakšā patrāpījās Rēzeknes ielu vingrotāju bariņš un viņš tika samērā sveikā cauri. Nu labi, no viņa kabatas šajā brīdī mistiski pazuda Audi atslēgas, bet taču tāds sīkums vien ir, vai ne, mazo draudziņ?
 
Te nu beidzas mana pasaciņa, ceru, ka tu tev patika, mazais draudziņ, jo zini,  Ziemassvētku vecītis atnāks arī pie tevis (un nevis ģedmorozs). Milzīgs paldies Ridiculus un kā sapratu arī Rocky__Lv un Geek, bez kuru iedvesmas šis stāsts izskatītos pavisam citādi. Un protams - arī jums, exam, jo stāsts nevar būt bez tēliem.
 
Un te nu ir arī mans, Styrnuča, novēlējums jums svētkos.
 
Ir pienācis tas brīdis, kad ārā tik tiešām ir ziema. Pūš vējš, snieg sniegs, ir auksti un arī pasaules gals nav pienācis. 
Neejiet šovakar nekur, un nevajag arī. 
Šovakar jāēd mandarīni, jāskatās draņķīgas amerikāņu Ziemassvētku filmas, jādedzina eglite, nē, gribēju teikt - svecīte. Un protams - jālamā valdība kā tipiskos latviešu Ziemassvētkos pienākas.
Lai jums gaiši un latviski Ziemassvētki!
 
Jūsu Styrnucis
 
P.S. Rudzi ir gatavi un gaida dāvanas!
 

Laboja Styrnucis, labots 3x