Ražotāji: Nadeo (tie ir franču spēļu ražotāji, šie ražotāji ir izveidojuši ne tikai tādu spēli kā TrackMania, bet arī tādas kā: QuestMania, ShootMania, Virtual Skipper. Šī industrija tika dibināta 2000. gadā, un tā pieder Ubisoft).

Izdevēji: Digital Jesters (UK – Lielbritānija), Focus (Francija), Enlight (USA – Amerikas Savienotās valstis, Buka (RUS – Krievija), Steam (Starptautiskie izdevēji).

Platformas: Microsoft Windows, Nintendo DS, Wii.

Iznākšanas datums: 2003. gada novembris un 2004/2006/2007/2008 (Francijā un Lielbritānijā, var uzskatīt, ka 2004. gadā tas ticis izdots jau visā pasaulē.)

Žanrs: Sacīkšu spēle, Puzzle spēle.

Režīmi: Vienspēlētāju un daudzspēlētāju.

Reitingi:  ESRB (Entertainment Software Rating Board): E

PEGI (Pan Europian Game Information): 3

Disku izplatīšanas veids: CD-ROM

Sistēmas prasības: Windows 98+, Pentium II 450 MHz, 64MB RAM, 32MB videokarte, DirectX 9.

 


 

 

Ražotāji: Nadeo (tie ir franču spēļu ražotāji, šie ražotāji ir izveidojuši ne tikai tādu spēli kā TrackMania, bet arī tādas kā: QuestMania, ShootMania, Virtual Skipper. Šī industrija tika dibināta  2000. gadā, un tā pieder Ubisoftam).

Izdevēji: Digital Jesters (UK – Lielbritānija), Enlight (ASV – Amerikas savienotās Valstis).

Platformas: Microsoft Windows.

Iznākšanas datums: 2005. gada aprīlis (Lielbritānijā), 2005. gada mijā pārējā pasaulē.

Žanrs: Sacīkšu spēles, Puzzle spēles.

Režīmi: Vienspēlētāju un daudzspēlētāju.

Reitingi: PEGI (Pan Europian Game Information): 3

Disku izplatīšanas veids: CD-ROM

Sistēmas prasības: Windows 98+, Pentium III 500 MHz, 64MB RAM, 32MB videokarte, DirectX 9.

 


 

 

Ražotāji: Nadeo (tie ir franču spēļu ražotāji, šie ražotāji ir izveidojuši ne tikai tādu spēli kā TrackMania, bet arī tādas kā: QuestMania, ShootMania, Virtual Skipper. Šī industrija tika dibināta 2000. gadā, un tā pieder Ubisoft).

Izdevēji: Deep Silver (UK – Lielbritānija), Buka (RUS – Krievija),   Enlight (ASV – Amerikas Savienotās Valstis), Valve Co (Steam, starptautiskais)

Platformas: Microsoft Windows.

Iznākšanas datums: 2006. gada 17. novembris

Žanrs: Sacīkšu spēlem, Puzzle spēles.

Režīmi: Vienspēlētāju un daudzspēlētāju.

Reitingi:  PEGI (Pan Europian Game Information): 3

ESRB (Entertainment Software Rating Board): E

USK (Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle): 0

Disku izplatīšanas veids: DVD-ROM

Sistēmas prasības: Windows 2000+, 500 MHz Pentium 3/Athlon, 256MB RAM (512MB lietojot Vista), 16MB videokarte, DirectX 9.0.

 


 

Ražotāji: Firebrand Games (Starptautiskie spēļu ražotāji),

Izdevēji: Focus Home Interactive (EU – Eiropa), Atlus (USA – Amerikas savienotās valstis).

Platformas: Nintedo DS

Iznākšanas datums: 2008. gada 14. novembris

Žanrs: Sacīkšu spēle, Puzzle spēle.

Režīmi: Vienspēlētāju un daudzspēlētāju.

Reitingi:  PEGI (Pan Europian Game Information): 3

ESRB (Entertainment Software Rating Board): E

Disku izplatīšanas veids: 512K game cart

Sistēmas prasības: Nintedo DS

 

 Viss par un ap spēli:

Kā jau iepriekš izlasījāt, tad jūs jau zināt, ka TrackMania ir ļoti daudz daļu, protams, tās visas nevar spēlēt tikai uz PC, taču tas nemaina faktu, ka TrackMania ir ļoti populāra visā pasaulē.

Šajā spēlē varoņu nav, taču tu vari nopelnīt varoņa statusu braukājot. Kā tu to vari izdarīt? Tas ir ļoti vienkārši, proti, spēlē var nopelnīt punktus jeb Ladder Points, kurus sakrājot tu iegūsti noteikto vietu. Nebrīnies, ka sākumā tu atradīsies n-tajās miljonu vietās, jo šo spēli spēlē šausmīgi daudz spēlētāju no visām pasaules valstīm. Vēl par Ladder Pointiem var iekļūt speciālajos serveros, čempionātos un pat saņemt lielas balvas, es runāju par īsto naudu. Runājot par n-tajām miljonu vietām, tad no tām nevajadzētu baidīties, jo tiklīdz tu saņemsi kaut vai dažus Ladder Points, tu uzreiz pacelsies par dažām miljonu vietām. Ieteicams būtu iet serveros, kur ir ļoti daudz spēlētāju un serverim ir ļoti daudz Ladder Pointu, jo tad tu saņemsi daudz reiz vairāk nekā spēlējot parastajā.

Spēlē ir lieliskas iespējas atzīmēt mīļākos serverus un tos paglabāt atsevišķā vietā, lai varētu pēc tam ērti ieiet un nevajadzētu stundām meklēt.

Spēle arī automātiski izvēlas tev ieteicamos serverus, proti, kur tev būtu ērtāk spēlēt, kur tu varētu iegūt vairāk Ladder Points, taču ieteiktu uz to īpaši nepaļauties.

Spēli sākot tev vajadzēs izveidot un piereģistrēt savu profilu, ieteiktu to rūpīgi darīt, savādāk vēlāk to varat nožēlot neskaitāmo problēmu dēl t.i. aizmirsta parole, nozagts profils utt. Kad būsi piereģistrējies tev piedāvās izveidot savu auto, precīzāk sakot, savu formulu. Tev būs iespējas viņu nokrāsot, taču, kad tu būsi izvēlējies valsti, kurā dzīvo, tā automātiski nokrāsosies Latvijas krāsā ar uzrakstu LAT, taču neuztraucies, jo to tu varēsi pārkrāsot. Ja tu gribi būt ievērojams, tad ar to būs problēma, jo tavu nokrāsoto formulu neviens neredzēs, bet gan tikai tu. Kāpēc tā? Tas ir tāpēc, ka spēlei arī vajag savus ienākumus un bezmaksas spēles iespējas nav neierobežotas, par piemēru var ņemt to pašu Runescape membership sistēmu.

Runājot par spēles pirkšanu, tad es varu pateikt, ka tas nav dārgi, tikai jāmāk tas izmantot. Ir jānopērk TrackMania United, tā internetā maksā dārgi un jaunais disks arī ir dārgs, taču ir jāpērk vecais CD, kurš ir krievu valodā (var būt arī angļu), tas maksā ne vairāk kā 2Ls, pats pirku pa 1.50Ls, pēc tam, tam ir jāuztaisa update un viss! Viss ir gatavs un jūs varat izmantot visas TM iespējas neierobežotā daudzumā, bet par daudz daudz mazāku cenu!

Spēli var spēlēt gan internetā, gan LAN, gan arī vienspēlētāja režīmā, tātad, principā tas ir piemērots visām situācijām.

Šī spēle arī piedāvā lielisku iespēju - būvēt trases. Trasi uzbūvēt ir ļoti vienkārši, taču lai uzbūvētu labu trasi, kur nevar krāpties un tā patiktu citiem, tas nav ļoti viegli! Galvenokārt tāpēc, ka bezmaksas versijā nav daudz trašu posmu, proti, tās ir visai parastas un nav interesantas, savukārt, maksas versijai ir daudz un dažādi posmi no daudzām krāsām un šķēršļiem utt. Kāpēc spēlē var krāpties? Spēlē var krāpties, jo tajās ir ceļi un kā mēs zinām ceļus īsākus var nogriezt ļoti ļoti viegli. Tāpēc spēlē ir ieviesti checkpointi, kas fiksē vai tu esi viņam izbraucis cauri vai nē, savukārt, ja neesi un tu kaut vienam esi pabraucis garām un to neizbraucis, un iebraucis finišā, tad rezultāts netiek skaitīts līdz brīdim, kad tu esi to izbraucis. Pieminēšu, ka labs profesionālis tomēr var uzbūvēt ļoti grandiozu trasi no vienkāršiem materiāliem, tāpēc ieteiktu jums pamēģināt to!

Ja tu braukšanas laikā ietriecies kaut kut vai apgāzies, tad neuztraucies! Spēlē ir restart iespēja un respawn iespēja, restart iespēja tevi atgriež pēdējā čekpointā, kuru tu esi izbraucis, bet respawn tevi nogādā atpakaļ uz trases sākuma vietu un tu vari sākt braukt no sākuma.

Spēlē ir dažādi režīmi. Ir serveri un trases, kas ir uz laiku, proti, tev ir dots laiks piemēram, 5 minūtes, kuru laikā tu vari izbraukt trasi cik vien vēlies un cik vien tu to uzspēj. Ir komandu režīms, kurā parasti sacenšas draugi pret draugiem vai klani pret klaniem. Ir apļu režīms, kurā ir jāpiebeidz noteikti apļi. Ir kausa režīms, kur sadala punktus par braucienu piegājieniem un vietām un visbeidzot arī punktus apkopo un tiek izredzēts uzvarētājs. Ir aundu režīms, kurš nosaka tev noteiktu raundu skaitu jeb latviski sakot - piegājienu skaitu.

Spēlē ir ļoti ērti un viegli izveidot savu serveri, kurā tu vari mainīt ērti un viegli uzstādījumus. Piemēram, kā: maksimālo laiku, vietu skaitu serverī utt. Piebildīšu, ka serveris strādā arī internetā un tajā var pievienoties atbilstošais skaits spēlētāju.

Spēlē ir iespējams lejupielādēt gan automašīnas skinus, proti, lejupielādēt jebkādu auto kādu tu vien vēlies. Vari lejupielādēt atsevišķas kartes un ievietot tās savā serverī. Vari ielādēt no cita servera kādu karti, ja tā tevi patiešām aizrauj. Vari uzlikt balsojumu par banu kādam, ja viņš uzvedas pret taviem principiem un noteikumiem, protams, tas vai viņu izbanos vai nē tas ir balsotāju ziņā.

Spēlē ir vēl viena ļoti laba lieta! Tajā var mainīt niku. Var mainīt niku nevis LOGINU, niku var mainīt ieejot profila opcijās un ierakstot lodziņā kādu vien niku tu vēlies, to var izkrāsot izmantojot krāsu kodus, kurus tu atradīsi TM editor mājaslapā, apakšā būs daži noderīgi linki.

Spēle ir ļoti populāra visā pasaulē. Taču fakts ir tāds, ka gandrīz vairāk kā puse spēli spēlē Vācieši, kuri nezināmu iemeslu dēļ šo spēli ir sākuši spēlēt kā traki un pat spēles veidotāji francūži ir palikuši aiz pamatīgas joslas. Latvijai arī ir savi serveri tā kā nav ko uztraukties, jo latvieši arī ir tur gana daudz!

 

Manas domas par šo spēli: Spēle ir lieliska, jo šajā spēlē var ļoti labi relaksēties. Var attīstīt savu domāšanu ar taktikām, jo spēlē ir patiešām daudz taktiku kā un kur braukt trasi. Nedomājat, ka tas ir tik viegli, jo pats šo spēli esmu spēlējis jau kaut kur 4 gadus un pat vēl lāga nemāku braukt, jo ir tādi profiņi, kas ļoti labi māk izņemt trajektorijas un brīžam liekas, ka viņu trases laiks ir nereāls, bet viņš ir reāls! Spēles sižets ir aizraujošs gan ar ekšenu, gan ar visu spēles grafiku, gan ar tās pamatdomu. Vēl šajā spēlē mani piesaista tas, ka var ļoti viegli to spēlēt ar draugiem onlainā, ka var kārtējo reizi palauzīt galvu un mēģināt izveidot ļoti labu karti, kas patiktu visiem. Spēle patiešām aizrauj ar savu sāncensību ar citiem spēlētājiem, tāpēc es domāju, ka šo spēli īsti nevarēs aizstāt neviena, pat kaut kādas tur NFS, kas pārsvarā ir balstītas uz career nevis tikai uz sāncensību…

 

Vērtējumus likšu par TrackMania United, jo tā ir vispopulārākā un tāpēc, ka pārējām ir tikai neliela atšķirība.

  • Mans vērtējums: 9/10
  • IGN vērtējums: 8/10
  • GameSpot vērtējums: 8/10

 Bildes:

 

 

Video:

 

 

 

Laboja mad, labots 5x